Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP, Partilerinin Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Antalya CHP, Partilerinin Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Örgütü, partilerinin kuruluş yıldönümünde Atasına çelenk sunumu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra söz alan CHP Antalya İl Sekreteri İlkay Budak, “Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi,

Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Benim iki büyük eserim vardır.

Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir' diyerek önemini vurguladığı partimizin 95’inci kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

İl Başkanı Ahmet Kumbul’un İl dışında olduğu için bu törene katılamadığını belirten Budak, Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız,

aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceklerini belirtti.

CHP 95 Yıldır Ayakta

Budak konuşmasında şunlara değindi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu teminatıdır. Partimiz 95 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının,

ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır. Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen;

laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz”

Atatürk’ün, CHP’nin 1935’teki Kurultayında Yaptığı Konuşma

Budak, Mustafa Kemal Atatürk’ün, CHP’nin 1935’teki kurultayında yaptığı konuşmadan örnekler verdi.

“Şimdi size azim ve kararlılıkla inançla yoktan var olmuş, Genç Türkiye’nin 16 Yılda nerelere geldiğini büyük atamızın 9 Mayıs 1935 de katıldığı son CHP kurultayındaki konuşmasından kısa bir bölüm okumak istiyorum.

“Karşılarında bulunmakla haz duyduğum delege arkadaşlarımı selâmlarken; yüce ulusumuzu saygı ile anarım.

Bu anda, bundan önceki kurultayları ve partimizi doğurmuş olan ilk Sivas Kurultayını -ki iç ve dış düşmanların süngüleri altında kurulmuştur- hatırlamak, geçen on altı yılın bütün hadiselerini göz önüne getirmeği kolaylaştırır.

Uçurum kenarında yıkık bir ülke... Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar... Yıllarca süren savaş... Ondan sonra, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni sosyete, yeni devlet ve bunları başarmak için arasız, devrimler.

Partimizin her kurultayı, denebilir ki, bir dönüm basında toplanmıştır. 1927 kurultayı, doğuda kopan azıyı yenerek cumhuriyetin sarsılmaz temelde olduğunun anlaşılmasına; 1931 kurultayı güvenlik ve sükûnun kesin olarak kurulmasına rastgelir.

Bu kurultayımız işe, geniş ölçüde gelişim devri içinde bulunduğumuz günlerde toplanmış oluyor.

Kurultayın, yeniden alacağı ilerleme ve yükselme tedbirleriyle; vatanın yüksek yönetimini erdemli ellerinde tutan Partimizin şerefli tarihini zenginleştireceğine, şüphe yoktur.

Geçen kurultaydan bugüne kadar, kültürel ve sosyal alanda başardığımız işler, Türkiye Cumhuriyetinin ulusal çehresini, keskin çizgileriyle, ortaya çıkarmıştır.

Yeni harfleri, ulusal tarihi, öz dili, ar, ilimsel müzik ve teknik kurumlarıyla kadını, erkeği her hakta eşit, modern Türk sosyetesi bu son yılların eseridir.

Akdeniz'i, Karadeniz'e demirle bağladık. Anadolu'da özel şirketlerin elindeki bütün yolları satın aldık; İstanbul ve İzmir’de liman ve rıhtım işleri devlet eline geçti; Diyarbakır kapısındayız. Antalya'ya, Erzurum'a, kömür yurduna durmadan gidiyoruz.

Komşularımızla dostluk ve iyi geçinme yolunda her gün biraz daha ilerlemekteyiz.

Cumhuriyet Halk Partisinin esas düşünce ve dileği, vatandaşları her türlü ayrılıktan korumak, onları, kendileri ve büyük Türk ulusu için faydalı kılmaktır.

Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, parti üyelerinin bozulmaz andıdır”

Partimizin Tüm Değerlerine Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz

Budak konuşmasını şöyle tamamladı:

“Evet, yoktan var eden az zamanda büyük işler yapan bir Türkiye’den, elindekilerin değerlerin kıymetini bilmeyen, kendi malı gibi satıp savan varı yok eden bir Türkiye’deyiz maalesef

Üyesi olmaktan onur duyduğumuz partimizin tüm değerlerine ve sevgili atamızın mirasına sahip çıkmaya yılmadan yorulmadan, sinmeden tıpkı bursa Nutkunda olduğu gibi, gençliğe hitabede olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Emperyalizme boyun eğmeyenlerin, kuruluşun ve kurtuluşun partisinin üyesi olmaktan gururluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partimizin 95. kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve

ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum”

CHP eski milletvekili Gürkut Acar’ın yaptığı konuşma sonrası törene katılanlar dağıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım