Menu
RSS
Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Milletvekili Özer: Hortumun Vurduğu Üreticiye Koşulsuz Devlet Desteği Verilsin

CHP Milletvekili Özer: Hortumun Vurduğu Üreticiye Koşulsuz Devlet Desteği Verilsin

CHP Antalya milletvekili Aydın Özer, fırtına ve hortumun vurduğu Antalyalı üreticilere koşulsuz devlet desteği sağlanması için kanun teklifi verdi. Özellikle sigorta yaptıramayan üreticilerin zorda kaldığını belirten Özer,

“Antalyalı çiftçimiz bu kötü gününde desteklenmezse, bunun faturası tüm ülkeye çıkar” dedi.

Antalya merkezle daha çok Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde yaşanan ve maddi manevi kayıplara neden olan hortum felaketi sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlk resmi açıklamaya göre kentte 100 milyon liralık zarar tespit edilirken,

Antalya Ziraat Odası’nın ilk belirlemelerinde toplam 2000 dönümlük sera ve ekili alanda zarar görüldü. Bir tespit de felaketin yaşandığı ilk günden itibaren çiftçileri dolaşan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’den geldi.

Seralardaki zararın ve ürün kaybı büyüklüğünün son derece üzücü olduğunu belirten Özer, “Eğer Antalyalı çiftçimize bu kötü gününde koşulsuz devlet desteği sağlanmazsa bunun faturası tüm ülkeye çıkar.

Eğer seralar, yani örtüaltı tarım azalırsa, sebze-meyve yokluğu kapımızı çalar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gereği Neyse Yaparız Dedi

Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetleri yüzünden zaten zor günler geçiren üretici için hortum felaketinin yıkım etkisi yarattığını söyleyen CHP’li Özer, şöyle devam etti:

“Antalya, ülkemizde örtüaltı tarımın merkezi konumunda. Bunun devamı ve rahat bir nefes alarak yeniden ekim yapabilmesi için üreticimizin tam destek ve yardıma ihtiyacı var.

Özellikle de maliyeti nedeniyle serasını veya ekim alanını sigorta yaptıramayan üreticimizin beli büküldü. Bu nedenle hortum felaketiyle zarar gören tüm üreticilerimizin kayıplarının karşılanması amacıyla bir kanun teklifi verdik.

Geçen gün Cumhurbaşkanı da, bu afette ortaya çıkan zararları telafi etmek için gereği neyse şüphesiz bizler yerine getireceğiz, demişti. Dolayısıyla verdiğimiz kanun teklifi tam da bu ifadenin açılımıdır. Vatandaşımızın, üreticimizin devletten beklentisi de bu yöndedir.”

Çiftçi Mutlu Olursa Ülke Mutlu Olur

CHP’li Özer’in kanun teklifi Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanuna geçici madde eklenmesi öngörüyor ve “Antalya ilinde 2019 Ocak ayında yaşanan fırtına ve hortum felaketi nedeniyle sera,

tarım arazisi, ürün ve hayvan kaybı ve zararı karşılığı Tarım İl Müdürlüğünün tespitleri üzerinden hak sahiplerine ödenir” ibarelerini içeriyor.

“Devletimiz konu tarım olunca her türlü desteğe hazır olmalı. Çiftçimiz mutlu olursa, ülkemiz mutlu olur” diyen Özer, kredi borçlarını ödeyemez hale gelen üreticilerin de unutulmamasını söyledi.

Bu borçların yeniden yapılandırılarak faizsiz ve en az iki yıl ertelenmesi çağrısında bulunan Özer, ayrıca verimli ekim yapabilmesi için üreticiye uzun vadeli ve faizsiz kredi imkanı sunulması gerektiğini de vurguladı.

yukarı çık
0
Paylaşım