Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Sözen: Belediyeciliği Atamızdan Öğrendik

Antalya CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Sözen: Belediyeciliği Atamızdan Öğrendik

Manavgat’ın 106 mahallesini karış karış gezerek vatandaşlarla buluşan Başkan Şükrü Sözen, kendinden emin, kararlı ve dinamik bir seçim kampanyası yürütüyor. Sevgi ve ilginin yoğun olduğu gezilerde konuşan Sözen, belediyeciliğin tecrübe,

kararlılık ve cesaret istediğini belirterek, “ Biz belediyeciliği atamızdan öğrendik. Kaldırımda yürümeyi bilen kaldırımda yürüsün, belediyeciliği bilen belediyecilik yapsın” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Manavgat Belediye Başkan adayı Şükrü Sözen, yerel seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ulaşmadık mahalle, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmak istemeyen Başkan Sözen,

gittiği mahallelerde büyük sevgi ve ilgiyle karşılaşıyor. Manavgat Belediye Başkan Sözen son olarak gittiği Kurtlar, Hacıali, Uzunlar Yeşilada Karacalar, Aşağıışıklar ve Sülek Mahallelerinde de davul, zurna, çiçek ve havai fişek gösterileriyle karşılandı.

Sık sık konuşmaları alkış ve tezahüratlarla kesilen Başkan Sözen, belediyecilikte tecrübe edindiğini belirterek, “Biz belediyeciliği atamızdan öğrendik, herkes işini yapsın, kaldırımda yürümeyi bilen kaldırımda yürüsün, belediyeciliği bilen belediyecilik yapsın” dedi.

Bu Sevgiye Layık Olmak Boynumun Borcu

Gittiği mahallelerde kendisine gösterilen yoğun, ilgi ve sevgi seli karşısında zaman zaman duygulanan Başkan Şükrü Sözen, bu ilgiye layık olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Sözen, “Muhtarlarım köyün eksiklerini saydı.

Hangi insan evladı, bu yürekliliğe bu ev sahipliğine karşı sayılan hizmetlerde kayıtsız kalabilir. Bunların hepsinin üst ölçekte gerçekleştirilmesi, bunları yerine getirmek Allah izin verirse Şükrü Sözen’in boynunun borcudur.

Her bir mahallemizle gurur duyuyorum. Her gün 2-3 mahalle geziyoruz. Esnaflarımıza gidiyoruz. Evlerimizi, kapıları çalıyoruz. Kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızı seviyoruz, köylerimizi, kentimizi, ülkemizi bayrağımızı seviyoruz.

Bizi biz yapan değerleri seviyoruz. Bizi biz yapan o büyük değerler için görev aldık diyoruz. Onun için yeniden görev verirseniz huzurunuzdayız. Size hizmet etmek topluma hizmet etmek en büyük gururdur.

Eğer insanlara ait olan o imkanları kimseyi ayırt etmeden topluma geri verebilirseniz toplumun içinde cesaretle yüreklice gezebilirsiniz. Bu sevgi yoğunluğu bizim bunu yaptığımızı en büyük göstergesidir.

Siz toplumu ötekileştirmeden ayırmadan, hizmet ederseniz bu sevgiyi görürsünüz. Biz bütün hizmet sürecimizde bunu korumaya gayret ettik” dedi.

Kendi Kaynaklarımızla Dev Yatırımlar Yaptık

Başkan Şükrü Sözen konuşmalarında şu sözlere yer verdi. “Belediye Başkanlığımız sürecinde asla şımarmadım, hiçbir zaman kendimi sizlerden farklı görmedim. Hiçbir zaman o makamı ulaşılmaz bir makam haline dönüştürmedim.

İnsanlarımızın düğününde cenazesinde bulunmaya gayret ettim. Kimse beni zorlamadı, mecbur kılmadı. Bu gün 10 yılda kendini yetiştirmiş belediyeciliği öğrenmiş, Türkiye’nin en başarılı belediyesi haline gelmiş Manavgat Belediyesi ile gurur duyan

bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Kendi kaynaklarımızla beraberce çıkmış olduğumuz bu yolun neticesinde Manavgat’a büyük bir mesafe katettik. Dev bir kültür merkezi, gençlik merkezleri, stadyum, modern Pazar yerimiz,

Side hizmet binamız, köprümüz, parklarımız, mahallelerimize yaptığımız Pazar yerleri, mesire alanlarımız, ırmak kenarlarımız var. Parklarımız var. Huzur evimiz var, kreşlerimiz, kız, erkek öğrenci yurtlarımız, evde bakım hizmetlerimiz var.

Engelli hizmet birimlerimiz var. Bu yolları hep beraber katettik. Sizin desteğiniz olmasa başarılı olamazdık. Şükrü Sözen hiçbir şey yapamadıysa, rantı olan dev arazileri, imkanları şartları, birilerinin talimatıyla

‘ver şunu şu şirkete, yere” dedirtmedim, hiçbir kaynağı peşkeş çektirmedim”

Beni Sorgulayın, Yarın Karşınıza Gelecek Olanları da Sorgulayın

Sözen, şöyle devam etti. “Bu gün Manavgat Belediyesi eliyle belediyenin kaynaklarını, terminalini, mezbahasını, su gelirlerini elinden alanlar, yarın size gelip oy isteyecekler. Bunun değerlendirmesi sizin. Bu bulunduğum yer çok önemli.

Özel bir yer. Sizin beni sorgulamanız gereken sınav yeri burası. Eğer benim eksiğim varsa, sizi utandırdığım, mahcup ettiğim bir duruşum varsa beni sorgulamanız gereken bir yer burası. Biz her türlü zorluğa ve yokluğa rağmen size hizmet ettik.

Beni sorgularken yarın karşınıza gelecek olanları da sorgulamanız gerekir. Belediyenin kaynakları elinden alınırken, siz hangi noktadaydınız diye sorgulayın”

Bizim İşimiz Belediyecilik

Sözen, “Manavgat Belediyesini yönetmek, kararlı, yürekli korkusuz insanların işi. Bu kente her kim olursa olsun, en tepedekiler bile, bir haksızlığı reva gördüğü zaman, bunun karşısında Yanlış yapıyorsunuz deme cesareti olan insanların işi

Manavgat belediyesinin yöneticiliği. Bunları değerlendirmemiz gerekmekte. İnancımız, yüreğimiz ve cesaretimiz var. Bizim daha köylerde yapacak çok işimiz var. Bizim işimiz belediyecilik.

Biz belediyeciliği atamızdan öğrendik, herkes işini yapsın, kaldırımda yürümeyi bilen kaldırımda yürüsün, belediyeciliği bilen belediyecilik yapsın. Buradan sesleniyorum”

Dini Duygularımızla Kimse Oynayamaz

Başkan Şükrü Sözen, halkın dini duygularıyla oynayanlara da seslendi. Sözen, “Devletin iki bakanlığında görev alan insanlar bizlerin dini duygularıyla alay edip, ‘İktidarın belediye başkan adayına oy verirseniz ahretliğinizi garanti edersiniz” diyorlar.

Bu toplumla alay etmekten başka bir şey değil. Bu toplum Müslüman bir toplum. Dinini, imanını ibadetini, milli duygularını herkesten iyi bilir. Siyaseti de dini de kimse alet etmesin. Bu toplum ders verir. Verecektir de mutlaka günü geldiğinde” dedi.

Bu Toplum Dayatmaya Gelmez

Sözen, “Herkesin siyasetine saygı duyuyorum. Ak Partili kardeşime de, ülkücü olanın da, CHP’ye, İyi Partiye de gönül vermiş olanların düşüncesine sonuna kadar saygılıyım.

Ama bugün ülkücü, milliyetçi kardeşime diyorlar ki, “Gideceksin ben böyle uygun gördüm, benim işaret verdiğim yere oy kullanacaksın” diyorlar. Bu toplum dayatmaya gelmez, bu toplum bunu asla dikkate almaz asla. Bizim toplum olarak iki şeye ihtiyacımız var.

Öncelikle güçlü Manavgat Belediyesine inanmaya ihtiyacımız var. Manavgat Belediyesi kaynakları 2200 çalışanıyla, makine parkıyla, dev bütçesiyle, inanan bir idareci anlayışı ile güçlü bir belediye. Proje hazırlıklarımız var. her şeyimiz tam.

Toplumun önüne çıkarken bütün altlığımızı oluşturduk. Önümüzdeki dönem şansımız olursa kent çok daha hızlı ilerleyecek. Bir şeye ihtiyacım var. Öncelikle analarımızın, büyüklerimizin duasına ihtiyacım var. Bunu bizden esirgemeyin” dedi.

Muhittin Böcek Antalya’daki Dayımız Olsun

Sözen, gittiği mahallelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi adayı Muhittin Böcek için de destek istedi. Sözen, “Bizim bir dayıya ihtiyacımız var. Elimizin güçlenmesi için Antalya merkezde Muhittin Böcek dayıya ihtiyacımız var.

20 yıldır şaibesiz Konyaaltı belediyesine hizmet etmiş, belediyeciliği öğrenmiş, topraktan tarımdan gelmiş, insana değer veren birisi. 4 katrilyon lira borcu olan Antalya Büyükşehir Belediyesini bataktan çıkarıp, bütün imkanları halkıma eşit dağıtırım diyor.

Bize güç verecek. Kazanacağına yürekten inanıyorum. Her şeyden fazla onu önemsiyorum. Hizmet yolunda bizi birleştireceğinize yürekten inanıyorum. O günlerin geleceğine umutluyum. Bu toplum aklıselim, değerlendirebilen bir toplum.

yukarı çık
0
Paylaşım