Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP M.Paşa İlçe Başkanı Şahin: Balbey’de Hak Sahiplerinin Görüşü Alınmadı

Antalya CHP M.Paşa İlçe Başkanı Şahin: Balbey’de Hak Sahiplerinin Görüşü Alınmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, bir gazetede çıkan Balbey Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili olarak CHP’yi suçlayan haber üzerine basına ve kamuoyuna başlığıyla yazılı açıklama yaptı.

Şahin açıklamasında Balbey Mahallesi’ndeki plan değişikliğinin mahalle parçalara ayrılarak yapılmasının yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Şahin yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili şunları belirtti:

“14 Aralık Cuma günü Yandaş Sabah Akdeniz Gazetesi manşetinde “Balbeyliler’den CHP’ye Gölge Etme” diye yapılan haberin karşısında kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

Öncelikle daha önce de söylediğimiz gibi bizleri her fırsatta yapılanlara karşı diye eleştiren Tabelacı Başkan Menderes Türel’e, mahalle sakinleri adına hak araması gerekirken,

siyasi taraf olarak mahalle sakinlerinin sorun ve rahatsızlıklarını dile getirmeyen Mahalle Muhtarı yerine şunları soruyor ve söylüyoruz:

1.etapta yani 6722 ve 6636 adalarda hak sahiplerinin görüşleri alınmamış olup, projeleri göstermeden kendileriyle pazarlık yapılmaya çalışılmıştır.

Uygulama ve planlamanın bu kadar küçük bir alan için etaplara ayırarak yapılması planlama usulüne aykırı olup, ,onların fikirleri alınmadan henüz birinci derece sit alanı resmileştirilmeden

bu bölgenin üst ölçekli (1/25.000.ve 1/5.000 ölçekli) Kentsel Yenileme Planları yapılmadan yada kamuoyuna bunlar gösterilmeden alt ölçekli 1/1000’lik planın salt 2 adet ada için askıya çıkarılmasını anlayabilmiş değiliz.

Balbey Mahallesi bir bütündür. Rant yapan iki adadan oluşmamaktadır. Yapılan plan mahallenin tarihi dokusunu ve 50 nin üzerinde korumaya alınmış binayı ve tüm mahalleyi kapsayarak Antalya’da ikinci bir Kaleiçi oluşturulmalıdır.

Askıya çıkan plana gelince iki ada için de haksızlıklar ve eşitlik ilkesine aykırılıklar vardır. Ayrıca bu iki adada bulunan hak sahiplerinin taşınmazları yol kenarında iken içeriye kaydırılmış, daha değersiz konumlara getirilmiştir.

İmzalattırılmak istenilen protokolde projede olabilecek emsal artışlarından hak sahiplerinin yararlanamayacağı yazılmaktadır. Daha dün Santral Mahallesi’nde Sur Yapı ile yaptığınız Kentsel Dönüşüm Projesi’nde mahalle sakinleri ile

yaptığınız sözleşmeden sonra emsal artışları yaparak binlerce konuttan oluşan rantın mahalle sakinlerine yararlandırılmadığını unutmadık. Aynı oyunun Balbey Mahallesi’nde de tekrarlanarak hak sahiplerinin ranta kurban edilmemesini istiyoruz.

Balbey Mahallesi sakinleri adına tek isteğimiz Kentsel Yenileme Alanı’na karşı olmadığımız gibi mahalle sakinlerinin akıllarındaki soru işaretlerinin kaldırılması, yapılacak emsal artışlarından hak sahiplerinin yararlandırılması ve

projelerin şeffaf bir şekilde hak sahiplerine gösterilerek kendi tapulu alanlarından pay sahibi olmaları sağlanmasıdır”

yukarı çık
0
Paylaşım