Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Çağdaş Hukukçu Avukatlardan Açlık Grevindeki 5 Avukata Destek

Antalya Çağdaş Hukukçu Avukatlardan Açlık Grevindeki 5 Avukata Destek

Antalya Adliyesi önünde toplanan bir grup avukat, 36 gündür açlık grevindeki tutuklu 5 avukat için basın açıklaması yaptı. Antalya Adliyesi önünde toplanan avukatlar, aralarında kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu

tutuklu 5 avukat için basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan avukat Deniz Yıldırım, arkadaşlarının aylardır hukuksuz şekilde cezaevinde alıkonulduklarını öne sürdü.

Tutuklu avukatların bir sonraki duruşma tarihi 18 Mart'a kadar açlık grevine devam edeceğini belirten Deniz Yıldırım, "Avukatlar bu açlık grevi ile Türkiye'nin mücadeleci avukatlık geleneğinin teslim alınamaz olduğunu bir kez daha hatırlatıyor" dedi.

Deniz Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

“Bütün bunları hatırlıyoruz, zira bunlar aynı zamanda hukuk güvenliğinin ortadan kalktığı bir ortamda, gelişen korku ve biat kültürünün, nasıl bir çürümeyi de içerdiğini gözler önüne sermektedir.

Bu coğrafyada yılları bulan ilerici avukatlık geleneğinin bir parçası olan bizler, bugün de bulunduğumuz her alanda bu pratiği çürümeye karşı durarak sürdürüyoruz.

Bugün haklarında tutukluluk hallerinin devamına karar verilen meslektaşlarımız, 24 Ocak' ta başladıkları açlık grevlerinin 37. günündeler. 37 gündür, kapalı oldukları hücreden, bütün Türkiye halklarına, direnenlere, özgürlük ve adalet arayışındaki tüm güçlere,

o direnişin hukuk alanından güç vermekte kararlı birer parçası olduklarını bildiriyorlar. Bu anlamda Türkiye'nin mücadeleci avukatlık geleneğinin teslim alınamaz olduğunu da bir kez daha hatırlatıyorlar.

Biraz önce de ifade ettik; kolektif hafıza toplumsal mücadelenin önemli bir aracıdır. ÇHD de bu hafızadan beslenmektedir. Türkiye coğrafyası bir direniş havzası olup, Türkiye halkları onlarca kayıp da verse,

bedel de ödese en karanlık koşullarda mücadeleyi büyütebilmenin yolunu hep bulmuştur.

Bu anlamda bizler biliyoruz ki, bu karanlık yine dağılacak.

Bugün meslektaşlarımız açlık grevlerinin 37. günündeler. Meslektaşlarımızın ve Türkiye'de halihazırda açlık grevindeki tüm insanların açlığı hepimizin açlığıdır. Zira bu açlık; özgürlük, adalet ve eşitliğe, bu açlık sınıfsız ve sömürüşüz bir dünyaya duyulan açlıktır!

Onların açlıklarından da korkuyorlar. 22 Şubat' ta yalnızca dilek feneri uçurarak, meslektaşlarımızın açlığının 30. Gününe selam vermek isteyen arkadaşlarımıza saldırmaları, onları işkence ile gözaltına alıp saatlerce ters kelepçeli bekletmeleri de duydukları korkudandı.

Dilek feneri uçurma eylemine örgüt propagandası diyen savcıları ne arkadaşlarımızın ne avukatları olarak bizlerin karşısına çıkacak yüzü kendilerinde bulamadı; hakimleri yine bizleri karşısına alamadan, dosya üzerinden,

dilek feneri uçurmak istedikleri için arkadaşlarımız hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verdi.

Korkularında haklılar, çünkü bizim dilek fenerlerimiz her yerde yanıyor. Her koşul ve zamanda irademizi duyurmaya devam edeceğiz. Onların aksine biz korkmuyoruz. Çünkü bu karanlığın sonu aydınlık, biliyoruz. Biliyoruz ki biz kazanacağızl!

Açlık grevindeki avukatlar ve tutuklu bulundukları hapishaneler şöyle:

Aycan Çiçek (Düzce), Aytaç Ünsal (Burhaniye), Behiç Aşçı ve Selçuk Kozağaçlı (Silivri), Engin Gökoğlu (Tekirdağ).

yukarı çık
0
Paylaşım