Menu
RSS

Antalya Büyükşehir Türkbeleni İçin İhaleye Çıkıyor

Antalya Büyükşehir Türkbeleni İçin İhaleye Çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Manavgat'ın Türkbeleni Mevkii'nde yapılacak olan mesire alanı için ihaleye çıkıldı. Manavgat'taki 2013 yılında çıkan yangında yaklaşık 100 dönüm orman alanının zarar gördüğü

Türkbeleni Ormanı'nda mesire alanı yapmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan belediyeye devredildikten sonra proje çalışmalarına başlanan Türkbeleni Mesire Alanı yapım ihalesine son başvuru tarihinin 4 Kasım 2016 olarak belirlendi. İhale aynı gün saat 10.00'da Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kamu İhale Kurumu'na gönderilen şartnamede, açık ihale şeklinde yapılacağı bildirilen Türkbeleni Mesire Alanı projesinin, ihale tamamlanıp yer teslimi yapıldıktan sonra 540 gün içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Hazırlanan projeye göre, park, gölet, seyir terasları ve yürüyüş yollarıyla göletin etrafından yeni bir yaşam alanı oluşturularak, denizin, dağların, tarihi ve kent dokusunun seyredilebileceği bir Seyir Kulesi inşa edilecek. Toplam 360 bin metrekare olan Türkbeleni'nde 200 bin metrekarelik bölümü ormanlık olması nedeniyle proje kapsamında yapıların dışında kalan 50 bin metrekarenin daha ağaçlandırılması öngörülüyor.

Proje kapsamında alana 2 bin 500 fidan dikilecek. 2018 yılı haziran ayında bitirilmesi beklenen Türkbeleni Mesire Alanı projesinde ayrıca gençlik ve gösteri merkezi ve eğlence parkı da yapılacak.

Projede 650 araçlık otopark, 30 bin metrekare açık çim alanları, 15 bin metrekare meydan, spor alanları, seyir terasları, 10 bin metrekare eğlence ve oyun alanları, 15 bin metrekare yapısal alanlar, 2 bin metrekare sulak alanlar ve 3 bin metrekare yollar için ayrılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım