Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya BES; Güven Türkay Görevine İade Edilmeli

Antalya BES; Güven Türkay Görevine İade Edilmeli

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Yönetim Kurulu Üyesi Güven Türkay’ın görevden alınmasını sendika kınadı. Güven Türkay’a yönelik bu hukuksuz uygulamayı kınayan sendika her türlü hukuksal mücadelenin süreceğini söyleyerek Türkay'ın göreve iadesini istedi.

BES Antalya Şube tarafından yapılan açıklama şöyle;

“TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğünde 4/C’li olarak çalışan Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Güven Türkay, Başbakanlık Genelgesine dayandırılarak işten çıkarılmıştır.

Yönetim Kurulu Üyemiz Güven Türkay’a, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı nedeniyle sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla ilgili olarak hakkında idari soruşturma açılmış ve yürütülen soruşturma sonucunda işine son verilmiştir.

Güven Türkay 4/C’li olduğu için iş güvencesi olmamasının kurbanı olmuştur. AKP’nin kamu emekçilerinin iş güvencesini neden ortadan kaldırmak istediği daha iyi anlaşılmıştır.

TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma ve işten atma tamamen hukuksuzdur. Antalya Bölge Müdürlüğü sözlü talimatla işlem başlatmıştır. Bu talimat Güven Türkay’ın yürüttüğü sendikal faaliyetten duyulan rahatsızlıktan dolayı verilmiş, facebook paylaşımı işin kılıfı olmuştur.

Güven Türkay’ın 4/C’li çalışanların iş güvencesine karşı yürüttüğü mücadele ve Antalya Şubemizin Antalya Bölge Müdürlüğü içinde yürüttüğü çalışmalar, TÜİK Genel Müdürlüğü’nü rahatsız etmiştir. Bütün bunlar sonucu Güven Türkay haksız ve hukuksuz şekilde işinden edilmiştir.

Güven Türkay’a yönelik bu hukuksuz uygulamayı kınıyor, her türlü hukuksal mücadelemizin süreceğini ve üyelerimize yönelik baskı ve yıldırma politikalarına karşı mücadele ve dayanışmadan öden vermeyeceğimizin bir kez daha bilinmesini istiyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım