Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Adliyesi’nde Kadına Yönelik Şiddet Açıklamasına İzin Verilmedi

Antalya Adliyesi’nde Kadına Yönelik Şiddet Açıklamasına İzin Verilmedi

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla avukatların Antalya Adliyesi'nde yapılması planlanan basın açıklamasına izin verilmedi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Antalya Barosu'na bağlı kadın avukatların Antalya Adliyesi'nde yapmayı planladığı basın açıklamasına izin verilmedi.

Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Genel Sekreteri Avukat Güler Yılmaz Birol, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde bile Antalya Adliyesi içerisinde ve bahçesinde basın açıklaması yapmalarına izin verilmediğini söyledi.

Güler Yılmaz Birol, “Biz de sadece basın bildirisini gazetecilere vermek zorunda kaldık. Ulusal mevzuat yeterli olsa da olmasa da toplumsal cinsiyet eşitliği her alanda ve özellikle zihinlerde sağlanmadıkça kadına yönelik şiddet durmayacaktır" dedi.

Antalya Adliyesi içerisindeki Baro Kafetaryası'nda kadına yönelik şiddeti anlatan sergi açan Antalya Barosu, gerçek dava dosyalarından alınmış sanık savunmalarını da erkek maketlerin boyunlarına astı. Yapılan bu tip savunmalar nedeniyle sanıklar için indirim yapılmasını eleştiren Avukat Birol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu savunmalar neticesinde sanığa uygulanan indirim, toplumsal cinsiyet eşitliğinin zihinlerde sağlanmadığının göstergesidir. Bunun önemine dikkat çekmek için böyle bir sergi açtık. Kadına yönelik şiddetle mücadele için ulusal eylem planları yapılmasına rağmen,

ülkemizde kadına yönelik şiddetin arttığı görülmektedir. Bu konuda herkesin samimi olması gerekir. Kadına karşı şiddetin tamamıyla ortadan kaldırılmasına yönelik politikaların ortaya konulması mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

yukarı çık
0
Paylaşım