Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Adliyesi’nde Avukatların Dinlenme Odası Kapatıldı

Antalya Adliyesi’nde Avukatların Dinlenme Odası Kapatıldı

Antalya merkez adliye binasında bulunan avukat dinlenme odası, başsavcılık tarafından bugün kapatıldı. Üç bin 400 avukatı ile Türkiye'nin en büyük dördüncü Barosu olan Antalya Barosu'na kayıtlı avukatların, adliye işlemleri sırasında sıkça kullandığı dinlenme odası, bugün Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatıldı.

Antalya Barosu'na kayıtlı avukatlar uygulamaya tepki gösterdi. Mesailerinin büyük bir bölümünü adliyede geçirdiklerini belirten avukatlar, sadece dinlenme odası olarak değil ayrıca diğer barolara kayıtlı meslektaşlarını da ağırladıkları bir bölüm olması nedeniyle, odanın ansızın kapatılmasına anlam veremediklerini belirterek, yapılan uygulamaya tepki gösterdiler.

Konuyla ilgili Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Baro Genel Sekreteri Avukat Soner Ustaoğlu sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden, uygulamanın hukuksuz olduğunu şu şekilde duyurdu:

''Antalya Barosu 'nun 3400 avukatı olduğunu hatırlatarak ; Bu sayıda bir Baro'nun projede olmasına ve yıllardır kullanılmasına rağmen " tespiti yapılmamış " bir iddia ile ( sigara içildiği ) dinlenme odasının habersizce boşaltılarak ; adeta gaspına sessiz kalmayacağız...baroya yazılan yazının cevabını beklemeden hoyratça yapılan bu davranışı hoş karşılamıyoruz...varsa bir cezası öderdik...Adliyede sabahlara kadar insanları savunmak için bekleyen meslektaşlarımızı bankta mı yatıralım...gösterdiğiniz yere yatmayacağız ... çayımızı ve kahvemizi orada yeniden içeceğiz... başka şehirden gelen meslektaşlarımızı orada ağırlayacağız ...'' Kaynak: Postaakdeniz

yukarı çık
0
Paylaşım