Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya ADD 13.cü Genel Kurulunu Yaptı; Kazanan İbrahim Daş Ekibi

Antalya ADD 13.cü Genel Kurulunu Yaptı; Kazanan İbrahim Daş Ekibi

Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi Genel Kurulu’nu yaptı. 1643 üyeye sahip dernekte 312 kişi oy kullandı. İbrahim Daş ekibi yeniden görev başında. Divan Başkanlığını 22. Dönem CHP Antalya milletvekili Gürkut Acar’ın yaptığı

ADD Antalya Şubesi’nin yapılan Genel Kurulu’nda iki liste yarıştı. Biri İbrahim Daş diğeri ise Dr. Selçuk Koçlar listesiydi.

Açılış konuşmasını yapan Başkan İbrahim Daş, ülkemizin tarihi günler yaşadığını belirterek, vatanın bütünlüğünün, milletin birliğinin parçalanmak üzere olduğunu söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra divan oluştu. Kongreye CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Vatan Partisi İl yöneticileri,

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ve çok sayıda ADD üyesi katıldı.

İbrahim Daş konuşmasında şunları söyledi:

“Çünkü Sevr bitmedi. BOP adı altında devam ediyor. ABD emperyalizmi ve yerli işbirlikçileri görev başındalar, eş başkanları çalışıyor.

Afrika’nın kuzeyi paramparça oldu, Ortadoğu yangın yeri. Komşumuz Irak ve Suriye parçalandı, ateş kapımızda.

İçeride ise Atatürk cumhuriyetine. İktidarın besleyip büyüttüğü kesimlerin saldırıları yoğunlaştı. Elbette ki iktidarı da besleyip büyüten kesimlerin de suçu büyük.

Çanakkale’de Atatürk’süz ve Türk Milletsiz kutlamalar, İstiklal Marşı’nı kaldırma girişimleri açıkça görülüyor. Her şey Anayasa’nın değiştirilemez ilk 4 maddesini değiştirmeyi amaçlıyor. Yani rejimi, yani laikliği, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Atatürk Cumhuriyeti’ni yok etmeyi hedefliyor.

Ancak nafile, başaramayacaklar. Halkın gönlünden Atatürk’ü yok edemezler.

Antalya’da çalışma raporlarımızda görüldüğü gibi başta platformumuz Cumhuriyet İçin Antalya El Ele olmak üzere mücadeleyi ve dayanışmayı güçlendiriyor ve toplumsal muhalefet gittikçe büyütüyoruz.

Alanda, sahada, basım organlarında referandumlarda çalışmalarımız karşılık buluyor.

Umutsuz değiliz. Türk halkının yeniden uyanışı çok yakındır. Yaptığımız çalışmalardan çok şeyler öğrendik, sizlerden çok şeyler öğrendik. Hatalarımızı ve eksikliklerimizi azaltarak daha büyük mücadelelerin önünü hep birlikte aşacağız.

Yeter ki her zaman olduğu gibi aramızdaki etnik, dinsel ve siyasal ayrılıkları erteleyerek el ele verelim.”

Daha sonra dilek ve temenniler bölümünde dile getirilenlere topluca yanıt veren Daş, uyarı amaçlı, hataları olumlu yönde düzeltme amaçlı her eleştiri ve öneriye açık olduklarını, derneğin kapısının her zaman açık olduğun,

üyelerin dernek binasına gelerek bu eleştiri ve uyarılarını yapmalarını istedi.

Daha sonra oylamaya geçildi.

Seçilen yönetim kurulu üyeleri şunlar: İbrahim Daş, Kazın Ergendedeoğlu, Kemal Akbay, Serpil Çetin, Deniz Erten, Yusuf Balık, Tülay Aybar, Ramazan Teoman Şanal, Barış Konyar

yukarı çık
0
Paylaşım