Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Aksu’da Taşeron İşçiler De Sendikalı Oluyor

Aksu’da Taşeron İşçiler De Sendikalı Oluyor

Aksu Belediyesi, taşeron işçilerin de sosyal haklardan faydalanabilmesi için Hizmet-İş Sendikasına üye oldu. Üyelik işleminin ardından HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan belediyeyi ziyaret ederek,

taşeron işçilerin de haklarına önem vererek sendikaya üye olan Belediye Başkanı Halil Şahin’e teşekkür etti.

Aksu Belediyesi Hizmet-İş Sendikasına üye oldu. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan Antalya’da AK Partili belediyeler arasında sendikaya üye olan ilk belediye olma özelliğini kazanan belediyeyi ziyaret etti.

Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Çoşgun, HAK-İŞ Konfederasyonu Antalya İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı da olan Talha Kandil de yer aldı.

Taşeron işçilerle yapılan toplantıda konuşanAksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “İşverenle işçi arasındaki dengeyi sağlama konusunda sendika önemli. Taşeron işçilerimiz de kadrolular kadar çok çalışıyor ama onlardan az maaş alıyor.

Biz taşeronlara maaşı en üst seviyede verdik, şimdi de sendikal haklarını verelim istedik. Bu bizim çalışanlarımıza değer vermemizden kaynaklanıyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Çalışıp, karşılığını da alacaksınız.

Tek amacımız çalışanlarımızın hakkını vermek” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Antalya İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Talha Kandil ise konuşmasında Antalya’da AK Partili belediyeler arasında taşeron işçilere ilk sendika hakkını veren belediyenin Aksu Belediyesi olduğunu ifade etti.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise sendika konusunun bir insan hakkı meselesi olduğunu vurguladı. Arslan, “Belediye başkanınız sizlerin hakkını korumak istedi, bu saygı duyulacak bir durum.

Belediye işçisi olmak bir ayrıcalıktır. Hem halka hizmet ederek onların hayır duasını alıyorsunuz hem de evinizin geçimini sağlıyorsunuz. Antalya’da sendikalaşma çalışmalarımız devam ediyoruz.

İnşallah Aksu’da atılan bu adım diğer belediyelerde de atılır. Hep birlikte çalışarak Aksu’nun geleceğini inşa edeceğiz. Barış içinde çalışmamız verimliliği ve motivasyonu arttırır. Hükümetimizin taşeron işçi meselesini çözeceğine inanıyoruz.

Sendikaya üye olarak taşeron işçilerin haklarını da koruduğu için Halil Şahin’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım