Menu
RSS

AKMEK'te Yaz Dolu Dolu Geçti

AKMEK'te Yaz Dolu Dolu Geçti

Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK), bu yaz sezonunda 30 grupta 782 kişiye kurs verdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün 2009'da kurduğu ve 1 şubeyle hizmete başlayan AKMEK, 7 yıl sonra 10 ayrı noktada binlerce kişiye sanat ve meslek eğitimi veren kurumsal bir eğitim kurumu haline geldi.

Kursiyerlere meslek sahibi olma şansı sunan kurslar, ayrıca ev hanımlarına sosyalleşme ve ev ekonomisine katkıda bulunma fırsatı oluşturuyor.

Binlerce Kişiye Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile kurulan AKMEK'te, aynı zamanda binlerce kişiye okuma-yazma, yabancı dil ve bilgisayar eğitimi de veriliyor. Kepez AKMEK, konser, tiyatro, yarışma, yıl sonu sergileri etkinlikleriyle de kursiyerlerine, öğrendiklerini topluma sunma ve sosyalleşme imkanı sunuyor.

AKMEK, yaz döneminde açtığı kurslarla hizmet verdiği yüzlerce kursiyerinin yanı sıra, yeni dönemde de vatandaşları meslek sahibi yapmak için kolları sıvadı.

Geçen 7 yıl içerisinde yaklaşık 32 bin kişinin faydalandığı AKMEK, Sakarya, Dokuma, Duacı, Varsak, Gazi Mahallesi Osman Gazi Semt Konağı, Şafak Mahallesi Orhan Gazi Semt Konağı, Yeşilyurt, Erenköy, Göksu, Ulus ve Yeni Doğan Mahallesi gibi bir çok noktada kurs merkezleri ile hizmet veriyor.

Aşçılıktan el sanatlarına, resimden müziğe, dil eğitimlerinden okuma yazmaya kadar onlarca branşın bulunduğu kurslar, yediden yetmişe her vatandaşa hitap eden seçenekleri ve hemen hemen her mahalle ve bölgeye ulaşan merkezleri ile Kepezlileri sosyal ve meslek sahibi bireyler olma yolunda ilerletiyor.

yukarı çık
0
Paylaşım