Menu
RSS

Sevimçok, ‘İnanç Ve Yiğitlikle Örülmüş Bir Destandır Çanakkale’

Sevimçok, ‘İnanç Ve Yiğitlikle Örülmüş Bir Destandır Çanakkale’

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Çanakkale Zaferinin 101.yıl dönümü ile ilgili olarak mesaj yayınlayarak, Çanakkale Zaferinin inanç ve yiğitlikle örülmüş olan bir destan olduğunu söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Çanakkale Zaferinin 101.Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Türk milletinin bu savaşta bir destan yazdığını belirten AESOB Başkanı, Çanakkale Zaferinin inanç ve yiğitlikle örülmüş bir destan olduğunu söyledi. Başkan Sevimçok mesajında şunları ifade etti:

 “Çanakkale Zaferi, bağımsızlığı uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun kaçınmayan Türk milletinin tarihine altın sayfalarla yazılmış bir kahramanlık destanıdır.

Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe mücadele ettiğimiz muhteşem bir zaferdir. Dünyanın en güçlü ordularına karşı inanç ve yiğitlikle savaşılarak “Çanakkale Geçilmez!” sözünün tüm beyinlere kazındığı bir gerçekliktir.

Türk milleti Çanakkale’de kazandığı bu zafer ile vatan toprağı mevzubahis olduğunda karşısında hiçbir gücün asla duramayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Hepimizin bu zaferden çıkarması gereken büyük dersler vardır. Vatan toprağı kutsaldır ve şehit kanlarıyla alınarak bizlere emanet edilen bu topraklara da ilelebet sahip çıkılmalıdır.

Bugün Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünde,  bu bayrak altında yaşayan herkese bu mesaj en açık bir biçimde verilmeli ve Çanakkale ruhunun nasıl milli bir duygu olduğu anlatılmalıdır.

Ben buradan bir kez daha bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünü ise sevinç ve coşku içerisinde kutluyorum.

yukarı çık
0
Paylaşım