Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

7’den 77’ye Bisiklet Turu

7’den 77’ye Bisiklet Turu

Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu’nun kente kazandırdığı en önemli etkinliklerden biri olan Geleneksel 7’den 77’ye Bisiklet Turu’nun 19.’su bu yıl 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Recep Şengün, bu yıl 19.’sunu gerçekleştirecekleri Geleneksel 7’den 77’ye Bisiklet Turu etkinliği ile ekonomik, çevre ve sağlıklı yaşam dostu, alternatif ulaşım aracı bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı ve bisiklet yollarının açılmasını hedeflemekte olduklarını belirterek, “Kentimiz konumu gereği bisiklet kullanımına uygun olmasına rağmen ne yazık ki kent içinde güvenli bisiklet kullanımı söz konusu değildir.

Mevcut kent trafiğinde bağlantılı bisiklet yolları olmadığı gibi şehir içi yollar bisiklet kullanımı için yetersizdir” dedi.

Trafiği Rahatlatacaktır

Kent ulaşımının tamamında bisiklet yollarının hayata geçirilmesi gerektiğine de işaret den Çalışma Grubu Başkanı Şengün, “Bisiklet kullanımı spor yapmakla birlikte sağlıklı yaşam açısından çok önemlidir.

Ulaşımda bisiklet kullanımının artması, trafiği rahatlatacaktır. Ulaşım planlarında bisiklet yollarını önemsiyoruz. Kent ulaşımının tamamında bisiklet yollarının hayata geçirilmesini beklemekteyiz.

Bisiklet yollarıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarınca, toplu yaşam alanlarında bisiklet park yerleri yapılmalıdır. Bisiklet motorsuz bir taşıttır. Araç sürücüleri bisikletin trafik aracı olduğunu kabul etmelidir.

PTT, Emniyet Müdürlükleri gibi diğer kurumlarımızın da ulaşım amaçlı bisiklet kullanmalarını öneriyoruz. Topluma rol model olan tüm yöneticilerimizi en azından ay da bir kez olsun makam aracı yerine bisiklet kullanmalarını dilemekteyiz” diye konuştu.

Şengün, bisikletin ulaşım aracı olduğunu teşvik amacıyla haftanın her günü etkinlik yapan çevre dostu bisiklet gruplarının çalışmalarını takdirle karşılamakta olduklarını da sözlerine ekledi.

Her yıl bir belediyenin desteklemekte olduğu Geleneksel 7’den 77’ye Bisiklet Turu bu yıl ise Aksu Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilecek.

21 Mayıs 2016 Cumartesi saat 10.00 da yapılacak Geleneksel 7’den 77’ye Bisiklet Turu Anfaş Fuar Alanı (Pınarlı) önünden başlayarak Güzelyurt-Mandırlar’dan devam ederek Aksu Belediyesi önünde sona erecek.

Etkinlik sonunda katılımcılara kura ile çeşitli hediyeler verilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım