Menu
RSS
İmamoğlu'nun Diploması İptal Edildi

İmamoğlu'nun Diploması İptal Edildi

İstanbul Üniversitesi, İstanbu...

Antalya’da Aleviler Madımak Davasında Yargılananların Tümünün Serbest Bırakılmasına Çok Öfkeliler

Antalya’da Aleviler Madımak Davasında Yargılananla…

Madımak davasında yargılanan ş...

Başkan Böcek: 'Ben De Korkuyorum'

Başkan Böcek: 'Ben De Korkuyorum'

Gazetecilerle bir araya gelen ...

Antalya DİSK: Ekmek, Adalet, Hürriyet Ve Anayasal Haklarımız İçin Disk Yoluna Devam Ediyor!..

Antalya DİSK: Ekmek, Adalet, Hürriyet Ve Anayasal …

Kolay değil 58 yıl mücadeleler...

Kepez’den Ay Deresi’ne Örnek Belediyecilik Hizmeti

Kepez’den Ay Deresi’ne Örnek Belediyecilik Hizmeti

Kepez Belediyesi, su taşkınlar...

Prev Next

Antalya EMO: Halkımızı Karanlığa Sürükleyen Elektrik Zamlarına Dur Denilmelidir!

Antalya EMO: Halkımızı Karanlığa Sürükleyen Elektrik Zamlarına Dur Denilmelidir!

Antalya’da elektrik faturaları her geçen gün artarak vatandaşlarımız üzerinde büyük bir ekonomik yük oluşturmaktadır.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tat yaptığı yazılı açıklamada Elektrik faturalarındaki artış, vatandaşlarımızı temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale getirmiştir dedi.

Tat zaten dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı içerisindeyken elektriğe yapılan zammın, he le Antalya’da daha da ağır koşulların oluşmasını sağlar dedikten sonra şöyle devam etti:

“Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hayata geçirilen yeni tarife modeli, yıllık 5000 kWh üzerinde tüketim yapan mesken aboneleri ile yıllık 15.000 kWh üzerinde tüketim yapan ticari abonelerin faturalarını fahiş seviyelere çıkarmış, öngörülemez hale getirmiştir.

Eskiden belirli aralıklarla değişen elektrik birim fiyatları, artık her ay farklılık göstermekte ve tüketiciler, gelecek faturaların ne kadar olacağını bilmeden ödeme yapmak zorunda kalmaktadır.

Antalya’nın iklim koşulları nedeniyle soğutma ve ısınma ihtiyacı oldukça yüksektir. Klima kullanımının yaygın olması sebebiyle, Antalya’da 5000 kWh ve üzeri elektrik tüketen mesken abonelerinin oranı, Türkiye genelinde aynı seviyede tüketim yapan mesken abonelerinin oranının dört katına ulaşmıştır.

Bu durum, Antalya halkını adeta cezalandıran bir enerji politikasının sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Elektrik faturalarındaki artış, vatandaşlarımızı temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale getirmiştir. Dar gelirli yurttaşlarımız elektrikli sobasını çalıştırmaya, klimasını açmaya korkar duruma gelmiştir. Esnaf için ise durum daha vahimdir; yüksek enerji maliyetleri işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırmaktadır.

Mevcut sistem, tasarrufla çözülemeyecek bir krize dönüşmüş, sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.

Elektrik bir lüks değil, temel bir ihtiyaçtır. Ancak fahiş zamlarla ve adil olmayan tarife uygulamalarıyla vatandaşlarımız için erişilemez hale getirilmiştir. Bu yanlış politikalar devam ederse, halk daha ucuz ancak çevreye zarar veren alternatif yakıtlara yönelecek,

bu da hava kirliliğini artırarak Antalya’yı yaşanmaz hale getirecektir.

Elektrik faturalarındaki belirsizliğe son verilmeli, aylık değişen birim fiyat uygulaması kaldırılmalı, özelleştirilen elektrik dağıtım şirketleri kamusallaştırılmalıdır. Elektrik birim fiyatına gizlenen ek maliyetler vatandaşların sırtına yüklenmemeli, KDV oranı düşürülerek

hane ve işletmeler üzerindeki vergi yükü hafifletilmelidir. Mevcut kademeli tarife, daha adil ve düşük tüketimi teşvik eden, enerji verimliliğini ön planda tutan daha fazla kademeli yeni bir sisteme dönüştürülmelidir.

Elektrik, herkes için erişilebilir ve sürdürülebilir hale getirilmelidir. Antalya halkının sesi olmaya devam edeceğiz. Yetkilileri acilen adil bir tarife düzenlemesi yapmaya ve halkın çağrısına kulak vermeye davet ediyoruz.

yukarı çık
0
Paylaşım