Menu
RSS
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine ...

Prev Next

Kepez’den Yaşlılara Vefa Projesi

Kepez’den Yaşlılara Vefa Projesi

Kepez Belediyesi, tarafından yaşlısına bakmak zorunda olan, bu nedenle sosyal hayata dahil olamayan vatandaşların yükünü hafifletmeye yönelik bir uygulama olan, şefkat ve huzurevi projesi hayata geçiriliyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün seçim vaadi olan 70 projeden biri olan şefkat ve huzurevi projesinde sona yaklaşılıyor.

Mimarisi İstanbul’daki tarihi Darülaceze'den esinlenerek hazırlanan şefkat ve huzur evi, Kütükçü Mahallesi’nde 2 bin 400 m2’lik arsa üzerine inşa edildi. Yaşlı vatandaşlara vefa örneği olarak tasarlanan proje, Türk mimarisini modern mimariye uyarlanarak dizayn edildi.

Kütükçü Mahallesi’nde hayata geçirilen proje, modern yapısı ve yaşlılara sunduğu hizmet ile tamamlanma aşamasına ulaştı. 2016 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan proje, yaşlısına bakmak zorunda olan, bu nedenle sosyal hayata dahil olamayan vatandaşların yükünü hafifletecek.

Tatile çıkmak ya da herhangi bir işini halletmek için şehir dışında olacak vatandaşların anne babaları, geçici olarak misafir edilebilecek. Huzur ve şefkat evinin önemli vaatlerinden bir tanesi olduğuna işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Bu projenin tamamlanma aşamasına gelmiş olmasını, görmekten dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Bu eserimiz, Antalya’mıza hayırlı, uğurlu olsun. Anlamlı olan bu proje, hemşehrilerimize kolaylıklar sağlayacak.” diye konuştu.

Antalya’nın Darülacezesi olacak

İstanbul’daki Darülaceze’yi örnek alan projede konforlu bir şekilde hizmet verecek olan tesis, çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine tek katlı, iç bahçesinde dinlenme yerlerinin, yürüyüş parkurlarının, pasif sporların yapılacağı alanların ve sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu bir mekânda hizmet verecek.

Şefkat ve huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânlarının yanı sıra, bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 50 yatak kapasiteli dinlenme yatak odaları yer alıyor.

Manevi Evlat projesi

Kepez Belediyesi, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını, karşılayacağı yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için de tesiste çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinliklerden biri olan "manevi evlat projesi" ile çocuklar ve gençler huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya getirilecek. Böylece nesiller arasında gönül köprüsü kurularak, yaşlıların yaşam sevinçlerinin artmasına çalışılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım