Menu
RSS
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine ...

Prev Next

Antalyalı Belediye İşçisi Seminerde

Antalyalı Belediye İşçisi Seminerde

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası ‘Eğitim Semineri’ Kuşadası’nda yapıldı. Seminere, Belediye-İş Sendikası Antalya Şube üyesi işçiler katıldı. İşçiler, seminere yoğun katılım sağladı. Semineri, Belediye-İş Sendikası Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan yönetti.

SEMİNER İŞÇİ OTELİNDE

Kısa adı Belediye-İş olan ve Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası Antalya Şubesi Eğitim Semineri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yapıldı. Seminer, Belediye işçilerine ait Belish Otel’de gerçekleştirildi. İşçilerin büyük ilgi gösterdiği seminere, Antalya Muratpaşa Belediyesi çalışanları başta olmak üzere, Belediye-İş Sendikası’na üye diğer ilçe belediye işçileri ile genel merkez yöneticileri katıldı.

Belediye-İş Sendikası’na ait Grand Belish Hotel’deki seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, Belediyelerdeki bütün çalışanların sorunlarına titizlikle eğildiklerini belirterek, işçi sınıfının önündeki her türlü engeli aşma mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti.

KİRALIK İŞÇİ DÖNEMİ

Seminere konuşmacı olarak katılan Belediye-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan ile Sendikanın Hukuk Müşaviri Av. Levent Balcı, işçilerin sorularını yanıtladılar. Eğitim çalışmalarının, işçilerin aydınlanması ve dünyada olup bitenle ilgilenmelerini sağladığını belirten Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan, Türkiye’deki çalışma sisteminin yeniden dizayn edileceğini söyledi. 12 Eylül cunta politikalarıyla toplumun genleriyle oynandığını ve çalışma hayatının kâbusa dönüştürüldüğünü kaydeden Candan, “12 Eylül yasaları hala yürürlükte.

Bu da çalışma yaşamını olumsuz etkilemektedir. Emeğin gelirleri üzerine doğrudan müdahale yasalarının bir sonucu olarak özel istihdam büroları yoluyla kiralık işçi dönemi başlatılacak. Taşeron zulmünü bile aratacak bir çalışma sistemiyle tam bir kölelik düzeni getirecekler. Yeni personel rejim yasası ile aktif yaşlanmayı yani çalışarak yaşlanmayı yaratacaklar” dedi.

Çıkarılacak yeni yasalarla memurlarında işçi haline getirilerek tüm çalışanların aşağıda eşitlendirileceğini ifade eden Belediye-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Candan, kuş toplumlar ile tavuk toplumlar örneğini verdi. Candan, yönetenlerin, ülke insanını da Türkiye İşçi Sınıfını da bir tavuk toplumuna çevirmeye çalıştıklarını ancak toplumun buna izin vermeyecek reflekslerinin bulunduğunu ve tıpkı yaban kazları gibi sağlıklı bir toplum yaratma mücadelesini yürüteceklerini sözlerine ekledi.

yukarı çık
0
Paylaşım