Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Eşitlikçi Politikalar Zirvesi: Temsilde Eşitlik, Fermuar Sistemi İstiyoruz

Eşitlikçi Politikalar Zirvesi: Temsilde Eşitlik, Fermuar Sistemi İstiyoruz

Kadın Dernekleri başkanları: “Uluslararası sözleşmelere sahip çıkılsın, eşitlikçi politikalar uygulansın”

*Millet ittifakının kadın yöneticileri: “Hızlı ve etkili reformlarla toplumsal dönüşümü sağlayacağız. İktidarımızda istihdam, siyaset ve karar mekanizmalarında yerimizi alacağız”

*Kadın vekil aday adayları: “Emeğimiz varsa, sözümüz de olmalı. Temsilde eşitlik, fermuar sistemi istiyoruz.”

İzmir’deki kadın dernekleri yetkilileri, millet ittifakının kadın politikalarından sorumlu yöneticilerinin katılımıyla düzenledikleri “Eşitlikçi Politikalar Zirvesi”nde, uluslararası sözleşmelere sahip çıkılmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine son verilmesini istediler.

Kadın vekil aday adayları da, partilerine “Emeğimiz varsa, sözümüz de olmalı” diyerek, temsilde eşitlik, fermuar sistemi isteklerini ilettiler. 

Yönlendiriciliğini Erhan Gölbey ve İnci Mutluer’in yaptığı zirvenin ev sahipliğini yapan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şubesi Başkanı Banu Önkol İçhedef, yaptığı konuşmada, kadın sorunlarına yönelik taleplerini dile getirdi ve  “Etkili reformlarla kadının istihdama katılımını,

karar mekanizmalarında yer almalarını ve cinsiyetçi kimlik sorununun son bulmasını istiyoruz” dedi.

Kadın-Erkek El Ele Mücadele Etmeliyiz

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Dönem Sözcüsü Gülsen Çetiner Özkan da toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kadın-erkek el ele vererek bütüncül bir yaklaşımla çözülebileceğine işaret ederek şöyle konuştu:

“Bu ülkenin kadınları, Cumhuriyet’in aynı zamanda bir kadın devrimi olduğunu bilir. Laik hukuk devleti ilkelerini gözeten bir programı yeniden hayata geçirebilmek için kadın erkek- el ele, omuz-omuza birlikte kararlı ve cesurca mücadele etmeliyiz.

Yönetenlerden, başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere tüm uluslararası sözleşmelere sahip çıkmalarını, iç hukuk kurallarını sözleşmelere göre düzenlemelerini bekliyoruz.”

Partilerin Kadın Politikaları

Daha sonra sırayla söz alan millet ittifakının kadın politikalarından sorumlu yöneticileri, iktidara geldiklerinde uygulayacakları etkili reformlarla toplumsal dönüşüm sağlayacaklarını söylediler.

Konuşmacılar, “İktidarımızda toplumsal cinsiyet eşitsizliğine son verecek, mevsimlik işçi gibi seçim dönemlerinde sahada broşür dağıtmayacak, siyaset, istihdam ve karar mekanizmalarında yerimizi alacağız” dediler.

Kadınların sorularını da yanıtlayan yetkililer, Millet İttifakının uygulayacağı kadın politikalarını şöyle özetlediler:

“Çocuk yaşta evliliklerin önüne geçeceğiz. Hizmet kapasitesi arttırılmış 24 saat çalışan Kadın Hukuk Danışma Birimleri, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri, Sığınma Evleri, Cinsel Şiddet Kriz Merkezleri ile kadına yönelik şiddete karşı kurumsal bir mücadele ağı oluşturacağız.

Şiddet mağdurlarının, bürokrasiye takılmadan hızla koruyucu tedbirlere ulaşacak “tek kapı” sistemini hayata geçireceğiz.

İşe Alımlarda Cinsiyetçi Soruları Kaldıracağız

Valilik kaymakamlık ve belediyeler nezdinde “Kadın Hukuk Danışma Birimleri” kuracak, ilgili kurumlarla işbirliği için gerekli mekanizmaları oluşturacağız. Sokak aydınlatması, ulaşım mesafesi, sabit ve hareketli kameraların artırılması ve benzeri uygulamalarla kentlerimizi

kadınların güvenle yaşayacağı hale getireceğiz. İşe alımlarda cinsiyetçi soruları kaldıracağız. Çalışma hayatında kadınların karşılaştıkları mobbing uygulamalarıyla etkili biçimde mücadele edecek, kadını koruyacağız. Kadınların çalışma şartları ücret, izin,

tazminat ve iş güvenliği gibi konularda güvende olmalarını sağlayacağız. Kırsal kesimdeki kadının üretimini teşvik edeceğiz.”

Konuşmalardan sonra millet ittifakının yetkilileri, salonu dolduran kadınlarla birlikte seçim kampanyasında kullanılan “Sana söz yine baharlar gelecek” şarkısını seslendirdi.

Aday Adayları Sahneye Sığmadı

Zirvenin ikinci bölümünde, Millet İttifakının kadın aday adaylarının tanıtımı yapıldı. Fotoğraf çekimi için sahneye davet edilen aday adayları, “Gördüğünüz gibi artık sahnelere sığmıyoruz. Siyasete ilgi duyan kadın sayısının artmasını, toplum refahı ve gelişmesi bakımından çok önemli buluyoruz.

Emeğimiz varsa, sözümüz de olmalı. Temsilde eşitlik, fermuar sistemi istiyoruz. Dediler.

KA-DER İzmir Şube Başkanı Banu Önkol İçhedef ve İKKB Başkanı Gülsen Çetiner Özkan, kadın politikalarını anlatan CHP İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İyi Parti Önceki Dönem Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem, Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy,

Deva Partisi İzmir İl Sekreteri Pınar Güngör ve Saadet Partisi Ege Bölgesi Merkez Sorumlusu Saliha Akyüz’e zirveye katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

yukarı çık
0
Paylaşım