Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Birleşik Kamu İş: Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesi 3 Mart Devrim Yasalarıdır

Birleşik Kamu İş: Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesi 3 Mart Devrim Yasalarıdır

3 Mart 1924 tarihide TBMM’de kabul edilen üç devrim yasası ile Türkiye Cumhuriyetini diğer İslam devletlerinden ayıran en önemli kimliği olan laikliğin temeli atılmıştır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık

üç devrim yasasının kabul edilişinin 97. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Balık “Bugün, en önemli devrim yasalarının Meclis’te kabul edilişinin 97. Yıldönümüdür.

3 Mart devrim yasaları ile Türkiye Cumhuriyeti; ulusal, laik ve bilimsel temellere dayanan çağdaş bir devlet olmanın temellerini atmıştır.Ulusal birliğin mihenk taşı Tevhid-i Tedrisat ile ülkedeki eğitim kurumları tek elde toplanmış,

Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılmasıyla modern hukukun önü açılmış ve Halifeliğin kaldırılmasıyla da laik devlet mekanizması için en gerekli adımlardan biri atılmıştır” dedi.

Bu Üç Yasanın Her Biri Başlı Başına Birer Devrimdir

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık yacılı açıklamasında şunlara değindi:

“TBMM’de kabul edilen üç devrim yasası ile Türkiye Cumhuriyetini diğer İslam devletlerinden ayıran en önemli kimliği olan laikliğin temeli atılmıştır.

Ancak İslam coğrafyasında ilk kez devleti laikleştirerek örnek olan ve çağdaşlaşmanın yolunu açan yasaların bugün geldiği nokta içler acısıdır.

Çıkarılan yasalarla eğitim çıkmaza sokulmuş, bilimsel eğitimden uzaklaşılırken, 'Öğrenim Birliği Yasası' adeta yok edilmiştir.

Devrim yasalarının üzerinden 97 yıl sonra çıkarılan eğitim yasaları, eğitim müfredatı, zorunlu din dersleri, imam hatipler ve özel okullar ile eğitim tekrar çok başlı hale getirilmiştir.

Eğitim alanında çıkarılan birçok gerici yasal düzenleme yanında, 4+4+4 olarak adlandırılan ucube yasa ile laik ve bilimsel eğitim gericileştirilmiştir.

AKP iktidarının bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etme girişimlerine karşı aklın ve bilimin egemenliğini sonuna kadar savunacağız.

Devrim kanunları, Cumhuriyet’in saygın, yetkin, üretken yurttaşlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumları ve kuralları, dine, etnisiteye göre değil, laiklik ilkesine göre şekillenmiştir ve bu yapı korunacaktır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Halifeliği, padişahlığı ve şeriatı savunanlar ile Aydınlanma Devrimlerine karşı olanlar bilmelidirler ki; koşullar ne olursa olsun Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü korumak için

Atatürk ilke ve devrimleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin laiklik ilkesinden vazgeçmeyeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım