Menu
RSS

Muratpaşa’da Barış Ve Hasankeyf Çağrısı

Muratpaşa’da Barış Ve Hasankeyf Çağrısı

Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Adnan Avuka’nın ‘Hoşgörüler Diyarı Mardin ve Mardin’de Yaşam’ adlı fotoğraf sergisi, Muratpaşa Belediyesi’nde ziyarete açıldı. Sergi, barış dilekleri ve Hasankeyf’in sular altında kalmaması için yapılan çağrılarla açıldı.

‘Hasankeyf için endişeliyiz’

Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Adnan Avuka, ‘Hoşgörüler Diyarı Mardin ve Mardin’de Yaşam’ adlı 44. kişisel fotoğraf sergisini, Muratpaşa Belediyesi’nde açtı.

Sergiyi konuklarla birlikte ziyarete açan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Hasankeyf fotoğraflarını göstererek; “Hasankeyf ‘in sular altında kalmasından dolayı hepimiz endişeliyiz. Bunu istemiyoruz. Mümkünse geri dönülsün. Para kazanılır ama bazı değerler kazanılmaz” dedi.

‘Fotoğraflar çok şey anlatıyor’

Bütün iyilikleri ve kötülükleri üretenin insan olduğuna işaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, şunları söyledi; “Resimle, sanatla, insanlıkla ilgilenenler, daha çok insana iyi yanından bakan kişilerdir. Burada güzel bir kültür sergisi var. Fotoğraflar bize çok şey anlatıyor. Sadece Mardin’i değil, Mardin’in kültürel dokusunu da,  mimarisini de, yaşamı da anlatıyor.”

Barış ve kardeşlik yükselsin

Antalya coğrafyasının; antik çağlarda, çok farklı kültürden insanların barış içinde yaşadığı yer olarak adlandırıldığını, Muratpaşa’nın da bunu günümüzde sürdürdüğünü ifade eden Başkan Uysal; “Bu sergi; Muratpaşa Belediyemiz’in bir köşesine Güneydoğu’nun güzel şehrini getirmiş oluyor. Dünyamızda barışın, kardeşliğin yükselmesi, insanın iyi yanlarının eşrefi mahlükat yanının tezahürünü diliyorum” diye konuştu.

‘Bizde ayrım yoktur, hepimiz kardeşiz’

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin desteğiyle açılan sergide konuşan Adnan Avuka; “Bizim amacımız; diller ve dinler, hoşgörüler diyarı tarihi medeniyetlerin mekanı Mardin’le Antalya arasında bir kardeşlik köprüsü oluşturmak. Bizde ayrım yoktur, hepimiz kardeşiz. Ezan sesi ile çan sesi aynı anda çalıyor. Ben Türküm, Kürdüm, Arabım, Ezidiyim, Süryaniyim. İnsan olduğumuz sürece her şey yerli yerinde olur, kötülük gelmez insan olandan” diye konuştu.

Yoğun katılım

153 Mardin ve Hasankey fotoğrafından oluşan serginin açılışına; Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, Antalya Mardinli İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Poyraz Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Paşaoğlu, Midyat Belediye Başkan Vekili Fahri Talay, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Rıdvan Kösesoy, Dernekler İl Müdürü Hüseyin Kurtay, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

6 dilde temenni

Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter’in; Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Arapça, Ermenice ve İngilizce temennileri ile açılan ‘Hoşgörüler Diyarı Mardin ve Mardin’de Yaşam’ adlı sergi 20 Nisan’a kadar, Muratpaşa Belediyesi fuayesinde vatandaşların ziyaretine açık kalacak.

yukarı çık
0
Paylaşım