Menu
RSS

İdil Biret, Antalya'yı Büyüledi

İdil Biret, Antalya'yı Büyüledi

Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi sahnesi, İdil Biret'i ağırladı. Olağanüstü bir hafıza, mükemmel bir teknik ve yorumlama gücüyle dünyanın en geniş repertuvarlı piyanisti unvanını taşıyan İdil Biret, Antalyalı müzikseverleri büyüledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Muratpaşa'da Sanat Var' konserlerinin 4'üncüsünde 'harika çocuk' 'küçük dev kadın' olarak adlandırılan İdil Biret konser verdi.

1948 yılında henüz 7 yaşındayken Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün isteğiyle eğitim için Fransa'ya gönderilen, 8 yaşında Paris Radyosu'nda ilk konserini veren ve 11 yaşında Kempff ile Mozart'ın piyano için konçertosunu Paris Champs-Elysees Tiyatrosu'nda çalan Biret, Antalyalı müzikseverlere müzik ziyafeti sundu.

Konseri Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal da izledi. Biret, konserin ardından dakikalarca ayakta alkışlanırken Başkan Uysal da gecenin anısına Bİret'e teşekkür çiçeği takdim etti.

HAFTANINI KONSERLERİ

Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde 27 Aralık'ta sona erecek konserler serisi bu hafta 3 BasSes ve 'Aşık Veysel: Uzun İnce Bir Yol' ile devam edecek.

Teyfik Rodos, Tuncay Kurtoğlu, Zafer Erdaş'ın bir araya gelmesiyle kurulan 3 BasSes'in müzikallerden, çocuk sesli türkülere ve halk şarkılarına geniş bir repertuvarla Antalyalılarla buluşacağı konser 11 Aralık Salı saat 20.00'de gerçekleştirilecek.

Aşık Veysel'in hayatının ve felsefesinin senfonik ve yerel tarzda sahnelendiği ve Genel Sanat Yönetmenliğini Ahmet Murat Gedik'in yaptığı 'Aşık Veysel: Uzun İnce Bir Yol' ise 14 Aralık Cuma saat 20.00'de sahnelenecek.

yukarı çık
0
Paylaşım