Menu
RSS

Dokuma’ya Oy Birliği İle İmar Koruması

Dokuma’ya Oy Birliği İle İmar Koruması

Büyükşehir Belediye Meclisi, Dokuma Fabrikası'ndaki tescilli yapıların ve koruma alan sınırlarının 1\5 bin ölçekli nazım imar planına işlenmesini oy birliği ile kabul etti. Tütüncü, kararı, "Dokuma'nın üzerinde herhangi bir gölgenin dolaşmaması adına hayırlı bir iş yapıldı." şeklinde değerlendirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 10 yıllık karanlık bir sürecin ardından kapılarını "kent parkı" işlevi ile halka açtığı Dokuma Fabrikası alanını, ranta karşı imar planıyla koruma altına alıyor.

Başkan Tütüncü, Dokuma Projesi Çalışma Grubu'nun, "Dokuma Fabrikası'nın 238 dönümlük park alanının mevcut yapıların ve bitki dokusunun korunarak kent parkı, kültür, sanat, bilim ve eğitim merkezi ile bellek parkı olarak değerlendirilmesi..." önerisini de imar planına işletiyor.

5 binlik plana işlendi

Kepez Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini hazırladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında da Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının 5 bin ölçekli nazım imar planına işlenmesini kapsayan imar planı değişikliği oy birliği kabul edildi.

Tüm partilere teşekkür etti

Oylamanın ardından konuşan Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, "Dokuma alanını, kent parkı olarak Antalya’ya kazandırdıkları için başta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e ve meclisteki tüm partilerin meclis üyelerine parti grubum ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Kepez’de yeni bir çekim merkezi şekilleniyor. Antalya’ya gelen herkes artık Dokuma Parkı ziyaret ediyor." diye konuştu.

Türel: Desteğim Tütüncü ile

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de "Hakan Başkan’a bu projeye gösterdiği hassasiyetten ve gayretten dolayı tebrik ediyorum. Bütün desteğimiz kendisiyledir. Meclisimiz de oy birliği ile kendisine destek vermiştir." ifadesini kullandı.

"Dokuma için hayırlı bir iş yaptık"

Başkan Hakan Tütüncü, kararla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Dokuma’nın geleceği adına ve bundan sonraki süreçte de Dokuma'nın üzerinde herhangi bir gölgenin dolaşmaması anlamında çok hayırlı bir iş yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Kepez Belediye Meclisi’nde kurduğumuz bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının da temsil edildiği Dokuma Çalışma Grubu’nun hazırladığı raporun hedeflerine ulaşması noktasında, önemli bir adım atılmış oldu. 

Menderes Başkanımızın gayretleri, meclisimizin destekleriyle Minicity Dokuma alanına taşınıyor. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdüğümüz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık Bey’in, vermiş olduğu destekle 25 milyonun üzerinde bir yatırımla bilim merkezi Dokuma’da kurulacak.

Meclisin verdiği oy birliği kararı ile birlik ve beraberlik olduğu sürece yapamayacağımız hiçbir işin olmadığını göstermiş olduk.  Tüm meclis üyelerimize vermiş oldukları destekten dolayı Antalya’nın geleceği adına teşekkür ederim."

yukarı çık
0
Paylaşım