Menu
RSS

Muratpaşa İYİ Parti İlçe Başkanı Tayfur: Türk Düşmanlığı Yap, TRT’de Görevi Kap

Muratpaşa İYİ Parti İlçe Başkanı Tayfur: Türk Düşmanlığı Yap, TRT’de Görevi Kap

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konvoyuna katılan Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur’a saldıran, özellikle ‘Türk Bayrağı’nın adı değişsin sözüyle hafızalara kazınan Hilal Kaplan, TRT yönetim kuruluna atandı. Başkan Tayfur, “Türk ve Türk’e ait olan bütün değerlere karşı çıkan ve

hakaret eden bir ismin TRT yönetiminde üstelik ‘gazeteci’ sıfatıyla görev alması manidar” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konvoyuna katıldığı için Sabah Gazetesi Yazarı (!) Hilal Kaplan tarafından eleştirilen İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, Kaplan’ın TRT yönetiminde yer almasını manidar bulduğunu söyledi.

Başkan Tayfur, “Türk ve Türk’e ait olan bütün değerlere karşı çıkan ve hakaret eden bir ismin TRT yönetiminde üstelik ‘gazeteci’ sıfatıyla görev alması manidar. İktidara yakınlığı ile bilinen Hilal Kaplan’ın ‘Herkesin cebinde zaten Türk Bayrağı var artık bu

Türk Bayrağı'nın isminin değişmesi de gündeme gelmeli mesela Sayın Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi "Devlet Bayrağı" olabilir’ sözlerini unutmadık. ‘Türk Bayrağı’nın adı değişsin diyen bir ismi şimdi TRT’nin yönetim kurulunda görev alması ne kadar doğru olur önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Türk düşmanı Hilal Kaplan’ı TRT’ye atayanlar bilmeliler ki, Türk Milleti ile inatlaşılmaz. Hesabını sandıkta vereceksiniz”  diye konuştu.

Hilal Kaplan Ne Kadar Maaş Alacak?

TRT’de genel müdür ve yönetim kurulu başkanı değişti. Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı. Hilal Kaplan de yönetim kuruluna atandı. Tepki çeken atama sonrası, sosyal medyada Kaplan’ın yönetim kurulu üyeliğinden ne kadar maaş alacağı da merak konusu oldu. 

Konuyla ilgili Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 2020 yılında TRT yönetim kurulu üyelerine aylık 7 bin 259 TL ücret ödemesi yapıldığını yazan Bingöl, şunları kaydetti:  “TRT’nin yönetim kurulu üye sayısı 2020 faaliyet raporuna göre 6 kişidir.

Bu sayı bugünkü resmi gazete ile birlikte 9’a çıkartılmıştır. Ayrıca yine faaliyet raporuna göre 2020 yılında yönetim kurulu üyelerine aylık ortalama 7.259 lira ücret ödenmiştir.”

Hilal Kaplan'ın Marifetleri:

"Gazeteci Olduğunuza Emin Misiniz?"

Trump’ın bu sözlerinden sonra Sabah yazarı Hilal Kaplan söz alarak, Trump’a PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın manevi evladı Mazlum Kobani kod adlı YGP'li terörist Abdi Şahin'i Beyaz Saray’a davet etmesini sordu. Trump, bu soruyu geçiştirerek yanıt verdi.

Trump, sorularını sorduktan sonra Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'a, "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?" diyerek espri yapması salonda bulunanları güldürdü.

'Türk Bayrağının Adı Değişsin' Demişti

İktidara yakın yazar Hilal Kaplan, sözde çözüm süreci döneminde Türk bayrağını hedef alan skandal ifadeler kullanarak, "Herkesin cebinde zaten Türk Bayrağı var artık bu Türk Bayrağı'nın isminin değişmesi de gündeme gelmeli mesela Sayın Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi "Devlet Bayrağı" olabilir." demişti.

Sözde Ermeni Soykırımı İle İlgili Skandal İfadeler

Hilal Kaplan, 2010 yılında yaptığı bir paylaşımda 1915 yılındaki olayların soykırım olduğunu iddia ederek, "Soykırım olup olmamasından çok devletin aklanma çabasına karşıyım. 1915'te devletin suç işlediği gün gibi ortadadır" ifadelerini kullanmıştı.

yukarı çık
0
Paylaşım