Menu
RSS

Muratpaşa Belediyesi'ne Bir Acayip Haciz

Muratpaşa Belediyesi'ne Bir Acayip Haciz

Daha öncede CHP'li Mustafa Akaydın'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde haciz işlemleri gerçekleştirilmiş ve bu hacizlerin usule aykırı olduğu ortaya çıkmıştı. Haczedilen mallar ise yeniden Büyükşehir Belediyesine iade edilmişti.

Yine aynı nakarat ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın elini zayıflatmak isteyen bazı kişiler, klişe yöntemlere başvurarak Muratpaşa Belediyesi'ne haciz işlemi başlattı... Muratpaşa Belediyesi ise haciz işleminin yasal olmadığın savundu.

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nde, imar planlarında yaşanan kamulaştırmasız el atma nedeniyle açılan davalar yüzünden haciz işlemi uygulandı. Mesai bitimi öncesi belediyeye gelen icra memurları başkanlık makamındaki klima, televizyon ve koltuk takımına el koydu.

Yapılan görüşmelerin ardından, haczedilen mallar iade edildi. Muratpaşa Belediyesi'nde yapılan yazılı açıklamada, Antalya Belediyesi dönemi ve sonrasında yapılan imar planlarında, ortak kullanım alanları için arazilerin yüzde 30'unun ayrıldığı kaydedildi.

Bu yüzde 30'luk dilim içinde yer alan park ve okul yeri gibi ortak kullanım alanlarına ilişkin mülkiyet sorunlarının çözümlenemediği, vatandaşların kişisel mülkiyetindeki yerlerin de kısmen ortak kullanım alanına dönüştürüldüğü hatırlatıldı.

İşte Muratpaşa’nın Açıklaması

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Antalya Belediyesi dönemi ve sonrasında yapılan imar planlarında, ortak kullanım alanları için, arazilerin yüzde 30’unun ayrılması, yüzde 30’luk dilim içinde park, okul yeri vs. gibi ortak kullanım alanlarının çözümlenememesi, bu nedenle; vatandaşın kişisel mülkiyetinde olan yerlerin kısmen ortak kullanım alanına dönüştürülmesi durumu gerçekleşmiştir.

Bunun sonucu olarak, kentimizde de çok sayıda örneği olduğu üzere; 80 kişinin mülkiyetinde park, 60 kişinin mülkiyetinde spor alanı, 40 kişinin mülkiyetinde okul yeri gibi durumlar doğmuştur.

Buralarda hissesi olan vatandaşların, kamulaştırmasız el atma nedeniyle açtıkları davalar geçmiş dönemlerden bugüne aktarılmıştır.

Bu tip davalar için Kamulaştırma Kanunun geçici 6. Maddesi uyarınca yıllık bütçemizin yüzde 2’si oranında kaynak ayırmış bulunmaktayız. Söz konusu kanuna göre; bir belediye, kamulaştırma bedeli olarak, yıllık bütçesinin yüzde 2’sini aşan miktarı ödemekten imtina edebilir.

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’nin, aleyhimize yorumlanabilecek bazı kararlarını, fırsat bilen bir kısım avukatlar, icra müdürlüklerini yanlış işlem yapmaya zorlamakta, bugün belediyemizde gerçekleştiği gibi kamu hizmetine tahsisli malların haczedilmesi gibi durumlar doğurarak, bizi ödeme yapmaya zorlama gayreti içine girmektedirler.

Birkaç gün önce belediyemize gelen, bir haciz heyeti haksız hacizler yapmış, belediyemizce, bu hacizlere karşı dava açılmış, işlemi yapan icra memuru Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet edilmiştir. Bugün aynı alacakla ilgili olarak hacze gelinmiş, gerekli itirazlar yapılmış olup, yarın bu işleme karşı da dava açılacak, gerektiğinde icra memuru Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet edilecektir.

Yasal zorunluluk ortaya çıktığı takdirde; belli bir ödeme planı çerçevesinde, zamana yayılarak, bu borçların ödenmesi yoluna gidilecektir.

Bu esnada; ani ve zorlayıcı hacizler gerçekleşebilecekse de, bu işlemlere karşı en etkin şekilde yasal yollara gidilecektir.

Makam aracımızı da haczetseler, Muratpaşalı’nın 1 lirasını haksız yere hiç kimseye ödememeye kararlıyız.

Kamuoyunun bilgilerine.

Antalya Muratpaşa Belediyesi

yukarı çık
0
Paylaşım