Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Manavgat CHP İlçe Başkanı Coşar: Halkın Durumu Perişan AKP İktidarı Nerede?

Manavgat CHP İlçe Başkanı Coşar: Halkın Durumu Perişan AKP İktidarı Nerede?

Manavgat CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, yazılı bir açıklama yaparak “19 yıllık AKP iktidarının ülkemizi götürdüğü yer yokluk ve yoksulluktur. Ekonomik sıkıntı her geçen gün derinleşmektedir. Esnafın, çiftçinin, emekçinin durumu içler acısıdır.

Sosyal devletin gereklerini yerine getiremeyen AKP iktidarı halkı yokluğa ve yoksulluğa terk etmiştir” dedi.

Manavgat CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar açıklamasında “Açlığa yoksulluğa mahkum ettiğiniz halk ilk seçimde saray iktidarından bunun hesabını soracaktır. 19 yıllık AKP hükümeti halkı kuru ekmeğe muhtaç etmiştir.

Bizler her zaman halkın yanında olacağız, halkın sesi olmaya devam edeceğiz. Bu zulüm düzeni Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ile son bulacaktır” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Pandemi döneminde açıklanan ekonomik tedbirler başından beri yetersiz kalmıştır. AKP iktidarı bu zorlu süreci iyi yönetememiş birçok sektör ve kişi sıkıntılar yaşamaktadır.

Kısacası pandemi nedeniyle kapatılan lokantalar, restoranlar, cafeler, kahvehaneler, kıraathaneler gibi işyeri sahiplerine başınızın çaresine bakın denmiştir. Bu kadar emekçi evine nasıl ekmek götürecek sorarız size.

Halkın evine ekmek götüremediği dönemde sarayın milyonlarca harcaması var. Esnaf,  ekonomik krizden dolayı ödeyemediği kira giderleri için destek talep etmesine rağmen yararlanamamıştır.

Esnaf ziyaretlerimizde sohbet ettiğimiz esnaflarımızın durumları içler acısıdır. Ödenemeyen kiralar, SGK primleri, vergi borçları, banka kredileri, elektrik borçları nedeniyle esnaflarımız çıkmaza girmiştir.

Bunlar yetmezmiş gibi her gün yapılan zamlarla esnaf ve halk nefes alamaz hale gelmiştir.

SGK primi 2020 yılında 956,48 TL iken 2021 yılında 1.162,69TL, bağ-kur primi ise 2020 yılında 1015,33TL iken 2021 yılında 1.234,25TL olmuştur.

Artık borçlarını ödeyemeyen esnaf sayısı her geçen gün artmakta ve her gün birçok esnaf kepenklerini indirmektedir.  Devletten destek bulamayan esnaf yanında çalışanların maaşını ödeyemez hale gelmiştir.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Manavgat’ta da esnafın,  turizm emekçilerinin, işçilerinin durumu perişandır. İşsizliğin tavan yaptığı bu zorlu süreçte herkes büyük bir çıkmaza girmiştir.

Yaşanan bunca soruna görmemezlikten gelen saray iktidarına sesleniyoruz artık halkın sorunlarına çözüm bulun. Halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıyı gören iktidar olun.

Hayatta kalma mücadelesi veren halk yapılan zamlarla boğulmuş vaziyettedir. Günden güne evine ekmek götüremeyen kişi sayısı artmaktadır. Ülkemiz ağır bir ekonomik kriz içindedir.

Karşımızda tüm bunları görmek ve duymak istemeyen saray iktidarı vardır.

Halk perişan durumdadır. Artık yeter diyen esnaf var, emekçi var, işçi var, çiftçi var. Türkiye gerçek anlamda yönetilmiyor, savruluyor. Türkiye’de bir yönetim boşluğu var, her alanda yönetim boşluğu var.

Açlığa yoksulluğa mahkum ettiğiniz halk ilk seçimde saray iktidarından bunun hesabını soracaktır. 19 yıllık AKP hükümeti halkı kuru ekmeğe muhtaç etmiştir. Bizler her zaman halkın yanında olacağız, halkın sesi olmaya devam edeceğiz.

Bu zulüm düzeni Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ile son bulacaktır”

yukarı çık
0
Paylaşım