Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Manavgat Boğaz Sahili Halk Plajı’na Muhteşem Açılış

Manavgat Boğaz Sahili Halk Plajı’na Muhteşem Açılış

Manavgat Belediyesi’nce modern yüzüyle kente kazandırılan Sorgun Boğaz Halk Plajı, su sporları gösterisi, Color Fest ve Gece Yolcuları konseriyle açıldı

Hınca Hınç Doldu

Manavgat Belediyesi’nin düzenlemesi yapılarak turizme ve kente kazandırdığı Sorgun Boğaz Sahili Halk Plajı, muhteşem bir törenle açıldı. Açılışa, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, stk temsilcileri, muhtarlar ve binlerce Manavgatlı katıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kurdele kesiminden sonra Side’den getirilen golf araçlarına protokol üyeleriyle binerek 1.5 km’lik sahil bandında tanıtım gezisi düzenledi.

Türk Bayraklı Fly Board, Jetski Ve Tekne Şov

Bir yanda Toros dağları, bir yanda da eşsiz güzelliğe sahip olan Manavgat Irmağı’nın yer aldığı Sorgun Boğaz Sahili, açılış töreninin tamamlanmasının ardından gün boyu süren etkinliklerle renklendi. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinliklerde, su sporlarının düzenlediği özel Jet Ski şovları,

deniz araçlarının Türk bayraklı korteji ve Flyboard gösterileri oldukça beğenildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, gençlerin eğlenmelerini sağlamak amacıyla ilk olarak Color Fest (Boya Festivali) etkinliğini de DJ Partisi eşliğinde gerçekleştirdi.

Gençler, hareketli müzikler eşliğinde birbirini boyayarak renkli ve unutulmaz anlar yaşadı.

Gece Yolcuları Büyüledi

Eğlenceli etkinliklerin hız kesmeden devam ettiği Sorgun Boğaz Sahili’nde Türk Pop Müziğinin sevilen grubu “Gece Yolcuları” muhteşem bir konser düzenledi. Pop müziğine damga vuran şarkılarıyla tanınan Gece Yolcuları grubunun solisti Edis İlhan, binlerce Manavgatlıyla birlikte “Meyhaneler Sen”,

“Unut Beni”, “Affedecek Misin”, “Ölüm de Var”, “Seninle Bir Dakika”, “Değer Mi” ve “Neden” gibi en beğenilen şarkıları büyük bir coşkuyla seslendirdi. Gece boyunca eğlenen gençler, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e böylesine güzel bir günü organize ettiği için teşekkür etti.

Başkan Şükrü Sözen’den Anlamlı Konuşma

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Manavgat halkına hitaben anlamlı bir konuşma yaptı. Başkan Şükrü Sözen adeta içini döktüğü konuşmada şunları söyledi.

“Bugün çok keyifli ve çok güzel bir gün. Boğaz Mevkii Plaj açılışında keyifle, huzurla, mutlulukla bir aradayız. Bundan dolayı son derece gururluyum, mutluyum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “ben bir işte nasıl başarılı olurum diye asla düşünmem o işe neler engel olur diye düşünürüm.

Engelleri kaldırdım mı iş kendiliğinden yürür” demiştir. Güçlükler karşısında yılmamak gerekir demiştir. Bizler de Ulu Önder büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ümüzden aldığımız düsturla hiçbir koşulda yılmadan zorluklardan, korkuya, kaygıya kapılmadan size verdiğimiz sözleri bir bir neticeye götürmeye çalışıyoruz.

Ama sıra dışı bir süre yaşıyoruz. Normal alışkanlıklarımızın dışında çok özel zamanlar yaşadık. Pandemi sürecini beraberce yaşadık. Arkasından da yine Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olarak kayıtlara geçen 70 bin hektar alanımızın yandığı, hemşehrilerimizin canlarını, hayatlarını kaybettiği,

kırsal köylerimizde yarınlarımızı, umutlarımızı, hayvanlarımızı kaybettiğimiz, doğamızı kaybettiğimiz çok acı bir yangını hep beraber yaşadık. Her zaman ki gibi bizler de süreye ayak uydurduk. Stratejilerimizi bu iki süreçte yeniden kurguladık. Planlarımızı o anın sıcaklığına göre yeniden revize ettik ve

iki sürede de çalışmaya gayret ettik. Pandemi sürecinde Manavgat Belediyesi olarak hareketlendik, ekiplerimizi kurduk, programlarımızı revize ettik ve Manavgat’ın sosyal kullanım alanlarını, parklarını, toplu taşıma araçlarını, resmi kurumları, okulları, eğitim kurumlarını,

camileri tamamen dezenfektan çalışmalarıyla gerekli çalışmaları profesyonelce yaptık. İnsanların canını, sağlığını ön plana koyarak o süreye adapte olmaya çalıştık. Yine hatırlayın maske dağıtımı yasakken, bizler yüzbinlerce maskeyi hem ürettik hem satın aldık.

Yasağa rağmen devletin bütün resmi kurumlarına, okullara, pazar yerlerimize, çalışan arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza yüzbinlerce maske dağıtımı yaptık. Bunu neden anlatma ihtiyacı hissediyorum, Manavgat Belediyesi’nin süreyi iyi okuyabildiğini, Manavgat Belediyesi’nin şartlara göre hareket etmeyi bildiğini,

Türkiye’de sayılır bir şekilde çalışan bir belediye olduğunu, halkına ne kadar bağlı, halkını ne kadar çok seven bir belediye olduğunu anlatma ihtiyacı hissettiğim için söylüyorum. Arkasından bir yangın süreci yaşadık, çekilip kenara sürecin acısıyla oturmadık. Yine önceliğimiz hemşehrilerimizin canıydı, malıydı, hayatıydı.

Bu sürede bütün rutin işlerimizi durdurarak vatandaşlarımızın canına, malına yönelik o yangının söndürülmesinde bütün arkadaşlarımla, belediye çalışanı gönüllü arkadaşlarımla canhıraş o günlerce ateşin içinde çalıştık. Sizlerle beraber yangın bittikten sonra da yine birçok olumsuzluğa,

haksız uygulamalara rağmen yılmadan biz vatandaşın hizmetkarıyız, her şeye rağmen vatandaşın her koşulda yanında olacağız diyerek yine stratejilerimizi yeniledik ve vatandaşlarımızın yüzlerce hasarlı evini onardık, oturulur hale getirdik. Bütçe kullandırılmamasına rağmen gönüllü yapılarla, derneklerle,

müşterek çalışarak bu sürece dokunmaya gayret ettik. Yüzlerce hayvanını kaybeden köylü hemşehrimin ahırını yaptık, canlı hayvanlarını, tarımsal aletlerini, ev aletlerini yerine koyarak onların yanında olmaya gayret ettik. Çünkü biz Manavgat’ı seviyoruz. Manavgat’ta yaşayan insanlara ölümüne bağlı hissediyoruz.

Bizi zorluklar yıldırmadı. Kamçıladı. Tabi ki zor sürelerdi kolay mı atlatıldı hayır değil, Pek çok zorlukların üstesinden gelmeye çalıştık. Ama biz hiçbir zaman bir şeylerin arkasına sığınmadık. Sizlerin teveccühü ile 3. Dönemdir görev yapıyoruz. Mücadele etmeyi öğrendik.

Düştüğümüz yerden kalkıp sizlerle birlikte dimdik yürümeyi öğrendik. Sizlere hizmet etmenin kutsal hazzını yaşadık. Onun içindir ki projelerimizi asla geriye bırakmadık. Olumsuz sürelere rağmen projelerimizi neticeye götürdük. Kentimize Barbaros Caddesi gibi güzel bir cadde kazandırdık.

Rauf Denktaş Köprüsünü yeni yüzüyle sizlerle buluşmasını sağladık. Arkasından Manavgat Balık Pazarını hayata geçirdik. Türkiye ve dünyaya malolan Side’deki dönüşüm projesi bütün hızıyla devam ediyor. Side’de Nar Beach 1-2-3 plajlarını açtık. Köylerimizde kapalı alanlar yaptık. Muhtar evlerimizi yapmaya devam ediyoruz.

Trafiği rahatlatmanın sözünü vermiştik. Geçen dönem yaya köprüsü yapmıştık. Bu dönemde bir araç köprüsünün ihalesini neticeye götürdük. 1 yıl içinde kullanır hale geleceksiniz. Canlı hayvan pazarımızı da hayata geçireceğiz. Hayvancılığı ayakta tutacak, kesimhaneleri, kafeteryalarıyla muhteşem proje neticeye gidecek.

İhale aşamasındayız. Piyasanın ekonomik koşullarından bunlar gecikti. Araç köprüsünü 4 kez ihaleye çıkardık. Katılan olmadı. Son ihalelerimize kimse katılmıyor. Yaklaşık maliyeti oluşturuyorsunuz ihale gününe kadar rakamlar artıyor. Gençlerimize önem veriyoruz. Etüd Merkezini ihaleye çıktık. Katılan olmadı.

Biz de kendimiz yapmaya karar verdik. Manavgat Belediyesinin sabit gelire ihtiyacı var sizlere hizmet edebilmek için. Manavgat Toptancı Halini Büyükşehir eliyle yaptık. 1 aya kadar teslim alacağız. Manavgat halini boşaltıp, fen işleri şantiyemizi de yeni yerine taşıyacağız.

Manavgat Belediyesine ait olan yeni bir ticaret merkezi oluşturup kentimize ve belediyemize kazandıracağız. Gençlik Meclisimizi oluşturuyoruz. Sorgun halk plajımızı tahsisini yeniledik. Kısa sürede projeyi hayata geçireceğiz. Bir kentin çocuklarının bugünkü gibi yüzünde tebessüm varsa o kent mutludur.

Bir kentin yaşlısının torunlarının geleceği ile ilgili kaygı duymuyorsa o kent mutlu bir kenttir. Bunu gerçekleştirmek için sadece yerel yönetimlerin çalışması yetmiyor. Bizi yönetenlerin ulusal yönetimin de bu işlere el atarak kendine düşen büyük yatırımları hayata geçirme mecburiyeti vardır.

Bunu asla unutmayın bizi yönetenlere de unutturmayın. Eğer kim eksik kalıyorsa günü geldiğinde hesabını sorun. Ülkede son derece büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz. İnsanlar zorluk çekiyor. Emekliler, memurlar, çiftçi, yatırımcı zor ayakta kalıyor. Kimse hak ettiği yaşamı elde edemiyor.

Görmek isteyen gözler mutlaka ki bu ekonomik sıkıntı sürecini görüyordur. Bu süreçten belediyeler de nasibini alıyor. Bu sürelerde ekonomik şartlardan dolayı zorlandığımızı bilmenizi isterim. Hiçbir şeye sığınmadan çalışmayı öğrendik. Bunları bilmek sizin hakkınız.

Yarın neyle karşılaşacağımızı bilemememiz bizleri de sıkıntıya sokuyor. Buna rağmen Manavgat Belediyemizde görev yapan 2500 inanan yol arkadaşım asla korkmadan, yılmadan benimle birlikte çalışmaya devam ediyor. Zorlukları aşmak bizim işimiz bunu öğrendik.

Dışardan konuşmak, hiçbir temele dayanmadan eleştiri yapmak çok kolay. Sizler bizi eleştirebilirsiniz. Ama hayatı boyunca hiçbir taşı yerinden oynatmamış hiçbir sorumluluk almamış Yalancı Pehlivanların bizi acımasızca eleştirmesi 2500 çalışanın emeklerini yok saymalarına bugüne kadar izin vermedim vermeyeceğim de.

Bugün oturdukları yerden klavyenin karşısına çıkıp temelsiz ithamlarda bulunan klavye kahramanları da var. Bizim projelerimiz insan odaklı. İnsanlarımızın nefes alacağı projeler yapmak bizim işimiz. Bu kentin gerçek sahipleri, bu kentle ilgili en tepede oturup fikir beyan edenler değil, sizlersiniz.

Bunu bilin bir yerlere de bildirin. En güzel Allah’ın lütfu noktaların kullanım hakkı öncelikle sizlerindir. Büyük yatırımcılara peşkeş çekilecek yerler değildir Manavgat. Sizin çocuklarınızındır. Ulualan’da sizlerin hizmet alacağı şekilde projelendirilip iktisadi hayata katkı yapan bir proje olacaktır.

Hiçbir kaygım yok. İçinde bulunduğumuz bu alan çok güzel bir yer. 65 bin m2’lik alan, 1.5 km bant. Mavi bayraklı bir plaj. Karavan parkıyla, 70 pergoleli piknik masasıyla, 15 sabit şezlonguyla, tuvaletleri, duşları soyunma kabinleriyle, voleybol, basketbol sahasıyla,

2500 araçlık otoparkıyla, caretta ve kum zabak koruma alanlarıyla, carettaları koruyacak özel aydınlatmalarıyla sizlere layık çok güzel bir plaj oldu.  Çok daha güzel yapabilirdik. Önemlidir. Not alın. 4 kere burayı bakanlıktan istedim. Burada 8 tane daha kafeterya noktası var. Ama ne hikmetse alamadık.

Aynı ölçekte Alanya Belediyesi sahildeki bütün hizmet noktalarının tamamını aldı. Biz alamadık. Ondan dolayıdır ki, iptidai koşullarda bu projeyi neticeye götürmek zorunda kaldık. Sizler çok daha güzel şeylere layıksınız. Şunu iyi bilin ve kimseye unutturmayın bu kent bu ülke, bu şehir sizin, bu kentin öz kaynakları sizin,

gerçek sahibi sizsiniz buraların. Bizler sizlerden aldığımız destek ve manevi gücüyle sizlere hizmet vermeye bütün olumsuzluklara rağmen devam edeceğiz. Ama bu süre zarfında yine yalancı pehlivanlar üremeye başladı. Manavgat’ta hesap sorma hakkı sizin, ananızın ak sütü gibi bu kaynaklar sizin.

Neden üniversitem yok, 12 ay Manavgat’ı canlı tutacak bir Organize sanayim yok, hak ettiğim ölçüde her türlü branşı olan büyük bir hastanem yok diye sormak sizin en doğal hakkınız. 33 tane milli emlak arazisi satıldı Manavgat’ta haberiniz var mı yok.

Ayrıca 288 tane milli emlak arazisinin TOKİ’ye devredildiğini biliyor musunuz. Manavgat Belediyesi milli emlak satışlarından size hizmet edebilmek adına yüzde 40 satıştan pay alıyor. Manavgat Belediyesini bu payın dışında bırakabilmek adına, biz pay almayalım diye TOKİ’ye devrediyorlar.

Biz pay alırsak size hizmet edeceğiz. Bunu istemiyorlar. Bir taraftan bu satılan arazilerin hiçbir şekilde size dönüşü olmayacak. 70 bin hektarlık alanın ağaç kesimleri yapılıyor. Müteahhit para kazanıyor, yolları bozuyorlar, Manavgat Belediyesi yolları yapmak zorunda kalıyor. Haksızlık değil midir bu arkadaşlar.

Ulualan’da yangında, pandemide sizlerle olmayanlar Manavgat’ta olmayanlar, sizin o zor süreçlerinizde destek olmayanlar yani yalancı pehlivanlar o hesabı soramazlar. O yalancı pehlivanlarda bunları soracak cesareti bulamazlar. Sizler adına hizmet veren sizin için herşeyi göze alan biz bu hesabı soracağız.

Organize Sanayimizin, Hastanemizin, üniversitemizin tamamlandığı zamanları hayal etmek, beklemek bizim hakkımız. Manavgat ailesi olarak bütün eksiklerimizi tamamlayıp il olmayı beklemek bizim en doğal hakkımız arkadaşlar. Lütfen bu sürelere inanalım. İnanırsak başarırız, kendimizi dinletebiliriz”

yukarı çık
0
Paylaşım