Menu
RSS

Kobanê insanlık onuru için savaşıyor

  • Yazan 
Kobanê insanlık onuru için savaşıyor

1 Kasım Uluslararası Kobanê İle Dayanışma Günü etkinlikleri çerçevesinde Kapalı Yol Hak Bankası önünde toplanan Emek ve Demokrasi Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyerek bir saat oturma eylemi yaptılar.

Kobani'de ölenlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüş sırasında "Kobanê insanlık onuru için savaşıyor. Kazanacak" yazılı pankart taşındı. Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması okuyan Kamile Yılmaz, dünyanın birçok yerinde sanatçı, düşünür ve aydınların Kobani (Ayn el Arap) için ayakta olduğunu söyledi.

Bu gün Kobane için buradayız" diyen Yılmaz "Ünlü düşünür Noam Choumsky dahil dünyanın dört bir tarafında sanatçılar,düşünürler,aydınlar sizin gibi Kobane için ayaktalar. Çünkü orada yaşananlar sıradan bir olay değil. İyi ile kötü, doğru ile yanlış, ezenle ezilen arasındaki o sonsuz kavga bir kez daha farklı biçimde ve daha sıcak yaşanıyor. Ve bu önemli savaşta tarihi bizi sınıyor test ediyor" dedi

Kamile Yılmaz'ın ardından IŞİD'ın Kobane saldırısından kaçarak Antalya'ya gelen yaşlı bir Kobaneli kadın eylemcilere hitap etti.

yukarı çık
0
Paylaşım