Menu
RSS

Kaş CHP İlçe: Kaş Belediyesi’nde Esnafa Destek Önergesi Ak Parti ve MHP Oylarıyla Reddedildi

Kaş CHP İlçe: Kaş Belediyesi’nde Esnafa Destek Önergesi Ak Parti ve MHP Oylarıyla Reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan yaptığı yazılı açıklamada, Bu Ayki Kaş Belediye Meclis toplantısında “Kaş Belediyesi’nin kiracısı olup faaliyetleri durdurulan veya faaliyetlerine kısıtlamalar getirilen

esnaflarımızdan 3 ay süre ile kira alınmaması talepli CHP Belediye Meclis grubumuzun Belediye Meclis Başkanlığı’na vermiş oldukları ‘’ÖNERGE’’nin gündeme alınması AKP ve MHP grubunun oyları ile ret edilmiştir” dedi.

CHP Kaş İlçe Başkanı Arıkan sosyal medya hesabındaki açıklamasında konuyu şöyle anlattı:

“Bilindiği gibi ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de COVİD-19 önlemleri kapsamında bazı işletmelerimizin faaliyetleri tamamen durdurulmuş, bazı işletmelerimizin faaliyetlerinde de kısıtlamalara gidilmiştir.

4 Şubat 2021 tarihli Kaş Belediye Meclis toplantısında;

Kaş Belediyesi’nin kiracısı olup faaliyetleri durdurulan veya faaliyetlerine kısıtlamalar getirilen esnaflarımızdan 3 ay süre ile kira alınmaması talepli

CHP Belediye Meclis grubumuzun Belediye Meclis Başkanlığı’na vermiş oldukları ‘’ÖNERGE’’nin gündeme alınması AKP ve MHP grubunun oyları ile ret edilmiştir.

COVİD-19 ÖNLEMLERİ nedeniyle zor bir dönem geçiren esnafımızın yarasına birazcık merhem olacak bu talebin AKP ve MHP grubunun oyları ile ret edilmiş olması anlaşılır değildir.

Oysa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün 15.12 2020 tarihli genelgesi ‘’zor durumda kalan esnafımız için kira ertelemesi yapılabileceği’’ni öngörmektedir.

CHP Meclis Grubu’muzun ortak imzası ile verilen bu ÖNERGE’’nin AKP ve MHP oyları ile ret edilmesi COVİD-19 tedbirleri nedeniyle zor günler geçiren esnaflarımızı da üzmüştür.

Bizler, Kaş’ımızın ve Kaş esnafının sorunlarının partiler arası işbirliği ve diyaloglarla çözülebileceğine inanmaktayız.

Partiler arası işbirliği ve diyalog yollarını kapatan, esnaflarımızı güç durumda bırakan bu yanlışı kamuoyunun bilgi ve değerlendirmesine sunuyoruz.

Saygılarımızla"

yukarı çık
0
Paylaşım