Menu
RSS

DİSK Akdeniz Temsilcisi Vedat Küçük: İftiraların Hesabını Verecekler

DİSK Akdeniz Temsilcisi Vedat Küçük: İftiraların Hesabını Verecekler

Antalya’nın Kemer ilçesinde yayınlanmakta olan bir yerel gazetede çıkan bir “haber”, “yorum” DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük tarafından mahkemeye taşındı.

Sözü edilen “yayın organı”nda “HDP ye yakın olan Disk Kemer ve Antalya Büyükşehir Belediyesinde harekete geçti.” Dedikten sonra Kemer ve Antalya Büyükşehir Belediyesi sözleşmeli ve taşeron çalışanlarını DİSK  Sendikasına geçmeleri için mobing uygulamaya başladı.

Disk sendikasına geçmeyenlerin sözleşmeleri bir bir iptal edilip istifaya zorlanırken bazıları da uzak yerlere sürgün edilmeye başlandı.

Kemer Belediye Meclis üyesi Hasan Ali Acar ve Askerlikten atılma yetkilisinin Kemer Belediyesinde sözleşmeli ve taşeron çalışanlarını DİSK Sendikasına geçmeleri için baskı yaptığı öğrenildi.

“Eğer DİSK sendikasına geçmezseniz işinizden olursunuz” diye baskı yapıldığını söyleyen ismini vermeyen çalışanlar bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını dile getirdiler.

568 kişinin çalıştığı Kemer belediye Şirketinde çalışan 20 ye  yakın işçi  Belediye-İŞ  ten istifa ettirilerek Disk Sendikasına  geçirilirken   geçmek istemeyen  Belediye Çalışanı işten atılmakla tehdit ediliyor  baskı ve mobingin  artarak devam ettiğini bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinde DİSK sevdası devam ediyor.

“Seçimlerde HDP ile işbirliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi iktidarının diyetini ödemeye devam ediyor”

İşte sözkonusu yerel “gazete”de çıkan bu yazılar üzerine DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, gazete Kaktüs’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu atılan iftiralar başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ve yöneticilerine büyük bir haksızlık.

Yine Antalya’nın güzide ilçelerinden Kemer Belediyesi’nin Başkanı Necati Topaloğlu ve bürokratlarına haksızca, hukuksuzca atılan iftiralardır.

Belirtmek isteriz ki; sendikalar Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükte olan ve anayasal hukukuna göre örgütlenme çalışmaları yapar.

Etnik kimlik ve siyasi parti ayrımlarını parantez içine almaz.

Türkiye İşçi Sınıfı’nın günümüzde yaşadığı sorunları anlatmak ve bu noktada katkı sağlamak ile ilgili ahlaki görevi olan saendikalar çözüm üretemedikleri için bu tür mesnetsiz ve akla mugayir, yalan ve ahlaksızca söylentilerle çaresizlik tespitini yapmaktadırlar.

Bizler bununla ilgili sendikamıza, şahsımıza, Antalya’nın çok kıymetli belediye başkanlarına atılan bu mesnetsiz iftiralarla ilgili bugün tüm kurullarımız ile Antalya Mahkemelerinde tüm hukuki süreçlerin başlatılacağının bilinmesini isteriz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükte olan tüm yasal mevzuatının, gerek atılan iftiralarla ilgili gerekse de bu iftirayı atanların ispatı ile ilgili tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı ve gerekli davaların açılacağının bilinmesini isteriz.

DİSK Genel İş Antalya Şube Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Vedat Küçük”

yukarı çık
0
Paylaşım