CHP Serik İlçe Seçimini Şeref Çimen Kazandı
- Yazan Kaktus Haber

335 delegeye sahip CHP Serik İlçe örgütünün 6. Olağan Kongresi Serik’teki Büyükşehir Belediyesi düğün salonunda yapıldı.
Katılımın yoğun olduğu kongre oldukça heyecanlı konuşmalara sahne oldu.
Seçim öncesi mevcut İlçe Başkanı Yusuf Dinç ve sonrasında Yeni İlçe Başkanı Seçilen Şeref Çimen birir konuşma yaptılar. İki adaylı seçimin yapıldığı kongreye CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve il yöneticileri, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve yöneticileri, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Cavit Arı,
Sururi Çorabatır, Mustafa Erdem, son seçimlerde milletvekili aday adayı olanlar, partililer katıldı.
Her iki adayın da partililere verdiği söz Serik Belediyesine CHP’nin bayrağını dikme sözüydü.
Divan Başkanlığını CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem’in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konuşmacılar arasında eski ilçe başkanı Osman Demiroğlu Serik Belediye Başkanlığına aday olduğunu söyledi.
Kongrede konuşma yapan İlçe Başkanı Şeref Çimen konuşmasında sık sık değişimden bahsettib Çimen konuşmasında şunları söyledi:
“Şöyle bir haktim da salonun her bir kösesinde değişimin heyecanı yaşanıyor Bu heyecana söz veriyorum, partimize huzuru ve birlikteliği getireceğiz.
Kadınıyla, genciyle, el ele kol kola, çalıya» bir başkan olacağım.
Bugün burada sadece başkan değiştirmeyeceğiz, despot ayrıştırıcı anlayışı da değiştireceğiz.
Bu partideki ben kavgasını bitireceğiz, büyük bir biz olacağız.
Bildiğiniz üzere bir kongre süreci yaşadık, sizlere kendimizi anlattık ve oy istedik. Sizlerin de şahit olduğu gibi, aday olduğumuz için hem sosyal medya yayınlarında hem de delegeye yapılan propagandalarda hakarete uğradık.
Seçim bürosu açtığımız için bölücülükle suçlandık. Dikkatle geriye doğru baktığımızda her kongre döneminde adayların kendi işyerleri ya da ofislerinde seçim çalışmalarını yürüttüklerini görmekteyiz.
Benim Serik'te kendime ait bir işyerim olmadığı için başkalarına ait olan işyerlerinde ya da ofislerinde seçim çalışması yürütmeyi doğru bulmadım bu nedenle seçim ofisi açtım. Bundan dolayı da tarafıma kinci ve fütursuz eleştiri yapan kişileri kariyerine bakmaksızın şiddetle kınıyorum.
Bu saldırgan ve kırıcı dili kınıyorum, bu dil AKP'nin dilidir.
Bu dil, partimizi bölmek İsteyenlerin dilidir.
Bu dil, karşıma kimse çıkmasın, tek adam olayım diyenlerin dilidir.
Bu anlayışı ve dili, artık tamam, Serik de değişim, hemen değişim diyerek değiştireceğiz.
2023 seçimlerindeki alınan kısmen başarılı sonuçları alkışlamakla beraber 2011, 2015 genel seçimlerinde alınmış olan % 29,76 ve % 31,40 oranındaki oy artışlarını ve bu başarılı çalışmayı yapmış olan yönetici arkadaşlarımızı anmaksızın Serik'te sadece biz başarılı olduk gerisi abesle iştigaldir demek en kibar tabiri ile geçmişimize hakarettir.
Biz arkadaşlarımla beraber ne geçmişimize hakaret edeceğiz nede günümüze hakaret edeceğiz. Biz geçmişimizden ders alarak daha başarılı sonuçlar almak için var gücümüzle çalışacağız. Bu çalışmalar esnasında egomuzu yükseltip hep benci olmayacak hep bizci olacağız.
Önümüzde bir yerel seçim var, ne meclis üyeliği, nede Belediye başkanlığı için, kimseye verilmiş bir sözümüz yoktur.
Tüm üyelerimizle ön seçim yapmak olmazsa olmazımızdır.
Örgütümüzün ön seçim neticesinde vereceği karar, hepimizin uyacağı kesin karardır. Örgütün kararına rağmen şahsımın sanki bir adayın güdümündeymiş gibi aşağılık bir dille suçlayarak propaganda yapılması gayri ahlakidir. Neticede Belediye başkanı ve Belediye meclis üyelerini sizler seçeceksiniz. Bu durumda nasıl güdümlü olunuyor?????)))))))
Bizler örgütümüzle birlikte sahalarda olacağız.
66 Mahallemizde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Üye sayımızı arttıracağız. Üyelerimizin istihdam edilmesine öncelik vereceğiz, geçmişteki kötü örnekler gibi dışarıdan nakil ile işe yerleştirme yapmayacağız.
Sizlere söz veriyorum çok çalışacağız.
Sizlere söz veriyorum yorulmayacağız.
Sizlere söz veriyorum, partimizin ismini asla akçeli işlerle yan yana getirmeyeceğiz.
Sizlere söz veriyorum, hiçbir parti emekçisinin emeğini yok saymayacağız.
Ekibimle birlikte sizlere söz veriyoruz, yıllardır alınamayan Serik belediyesine Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikeceğiz.”
Yönetim Kurulu Asil
1-ARİF IŞIK 9-HÜSEYİN TOP
2-BİLAL ÇETİN 10-MEHMET KOCA
3-BİROL KÖK 11-OKTAY YILMAZ
4-DİLEK ÇINAR 12-SEDAT BODUR
5-ERDOĞAN HAS 13-SERKAN CAN ÖZKUL
6-FARUK KAÇAR 14-TUĞBA VİRAN
7-FEYZA BULUT 15-YAŞAR TEMİZ
8-HİLMİYE ŞAHİN 16-ZELİHA ÖZATA
CHP SERİK İLÇE ÖRGÜTÜ YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYE ADAYLARI
1-AYDIN KIVRAN 9-İSMAİL ÇOBAN
2-ABDURRAHMAN ÖMÜR ÖZKIR 10-NURAY UYSAL
3-BAYRAM ŞEN 11-OSMAN ZEKİ VİRAN
4-BEKİR YILMAZ 12-ÖMER GÜRLER
5-CEMAL YILDIRIM 13-YAĞMUR YÖRÜKOĞLU
6-EMRE AKSU 14-YILDIZ DAĞLARAŞAR
7-FİGEN ŞAHİN YILDIRIM 15-YUSUF DURAN
8-HALİL BULUT 16-ÜMMÜHAN ÇIRPICI
CHP SERİK İLÇE ÖRGÜTÜ ANTALYA İL KONGRESİ DELEGESİ ADAYLARI
1-AHMET BÜLÜÇ 15-MUSTAFA KOZAK
2-AHMET CEYHAN 16-MUSTAFA KUMBUL (DEDE OĞLU)
3-ALİ ÇATAL 17-MUSTAFA KURT
4-ABDULLAH AKBABA 18-NERMİN CAN
5-AYHAN KOLAY 19-ALİME AKSU
6-DÜNDAR TOP 20-ÖZLEM KESER KOZAK
7-ESMA ERSÖZ 21-RAMAZAN KIR
8-ENES PIRTIK 22-SEDAT ATEŞ
9-FARUK KARACAN 23-SEHER KANIK
10-GÖNÜL GİZLİ 24-SÜLEYMAN DEMİR
11-HİMMET GÖKSU 25-TURGAY ACAR
12-HÜRRİYET ÖZTÜRK 26-YUSUF ETLİ
13-HÜSEYİN AKIN 27-ZEKERİYA BULUT
14-HAŞAN CEYHAN 28-ZEYNEP DEMİR