Menu
RSS

Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Sayın Tonguç; Siz Hiç Toplu Ulaşıma Bindiniz mi?

Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Sayın Tonguç; Siz Hiç Toplu Ulaşıma Bindiniz mi?

Bilindiği gibi ülkemizde covid19 salgını nedeniyle uzun süre toplu ulaşımda sayı sınırlamasına gidilmiş bu yüzden de toplu ulaşım aracı sahipleri araçlarını parka çekmişti.

Salgının “azaldığı” söylemi sonrası etap etap kısıtlamalar kaldırılmış böylece İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda toplu ulaşım araçlarında sayı sınırlaması kaldırılmıştı.

İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Toplu ulaşım araçları tıka basa yolcu almaya başlamış, dünkü tarihe göre günlük 214 kişinin hayatını kaybettiği ve salgının alabildiğine yayıldığı bu ortamda otobüslerde soluk alacak yer kalmamaya başladı.

Bizler de Büyükşehir Belediyle Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç’a otobüslerdeki bu tıka basa yolcu alınmasına karşı bazı önlemler alınmalı dediğimizde ise Sayın Tonguç İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine sığınarak “Yapacak bir şey yok, genelge gereği istediği kadar yolcu alabilir” yanıtı aldık kendisinden.

Buradan Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Sayın Nurettin Tonguç’a soruyoruz:

1-Sayın Tonguç genelge mi önemli halkın sağlığı mı?

2-Salgının yeniden üst seviyelere çıktığı böylesi günlerde genelgenin dışına çıkılarak halk otobüs şoförlerine, hem de kendinizin sahip olduğu siyah plakalı otobüslerinizin şoförlerine halkın sağlığını önceleyin talimatı veremiyor musunuz?

3-Otobüsteki tıklım tıklım dolmalar karşısında halk Büyükşehir Belediye Başkanına sert ifadelerle tepki gösteriyorlar ve suçlu olarak başkanı söylüyorlar. Bundan rahatsız olmuyor musunuz?

Gerçe siz hiç toplu ulaşım aracına binmediniz ki, bu dertlerin neler olduğunu ve nasıl sıkıntılar yaşandığını nereden bileceksiniz. Öyle değil mi?

İşte size DHA tarafından yapılan haber:

Antalya'da özel halk otobüsünde sosyal mesafenin korunmadığını öne süren yolcular, tepki gösterdi.

Antalya'da özel halk otobüsünde sosyal mesafenin korunmadığını öne süren yolcular, tepki gösterdi. Cep telefonu ile görüntü alan yolcular, sosyal medyada 'Sosyal mesafe deliniyor. Otobüsün içi tıklım, tıklım" diye paylaşım yaptı.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinden kent merkezine yolan çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı özel halk otobüsünde sosyal mesafenin hiçe sayıldığını iddia eden yolcular, şoförün fazla yolcu aldığını öne sürerek tepki gösterdi.

Yaşananları cep telefonu kamerası ile görüntüleyen yolcular, sosyal medyada 'Sosyal mesafe deliniyor. Otobüsün içi tıklım, tıklım" diye paylaşım yaptı.

 

yukarı çık
0
Paylaşım