Menu
RSS

Ayar: Katliamlar Aydınlatılmadan Darbe Girişimi de Anlaşılamaz

Ayar: Katliamlar Aydınlatılmadan Darbe Girişimi de Anlaşılamaz

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara katliamını unutmadıkları, unutturmayacaklarını içeren bir basın açıklaması yaptı. Katılımcılar adına açıklamayı yapan KESK dönem sözcüsü ve BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, “10 Ekim katliamının üzerinden 10 ay geçti.

10 Ekim katliamıyla emek, banş ve demokrasi gibi insanlığın temel değerleri bir kez daha hedef alınmıştır” dedi.

“Katliamın ardından 10 ay geçmesine rağmen katliamda sorumluluğu olanların açığa çıkarılması için herhangi bir adım atılmış değil” diyen Ayar, konuşmasına şöyle devam etti: “Katliamın 9. Ayında ancak bir iddianame hazırlanmış bu iddianamede siyasi arka plana dair en ufak bir değerlendirmede bulunulmadığı, siyasal sorumluluğa dair bir yargılama sürecinin başlatılmadığı ve dönemin idari yöneticilerinin iddianameye dahil edilmediği görülmektedir. Canlı bomba istihbaratını aldıkları halde hiçbir tedbir almayan katliamın ardından halka gaz bombası atıp tazyikli su sıkan polisler de kusursuz bulunmuştur.

10 Ekim katliamının ardından ülkemizi yönetenler katliamı aydınlatmak ve yeni katliamları engellemek gibi bir çabası olmamış aksine halkımız katliamlara alıştırmaya çalışmışlardır.

Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara ve İstanbul’da yaşanan katliamların sorumluları açığa çıkarılmamış katliamlara ait dosyalar karartılmaya çalışılmıştır.

Bu tür katliamların hesabı sormayan sormak isteyenleri de yıldırmaya çalışan her türlü demokratik haklan kısıtlamak isteyen AKP iktidarının kendisi de 15 Temmuz da darbe girişimiyle devrilmek istenmiştir.

Ülkemizde yaşanan katliamların arka planı anlaşılmadan ve açığa kavuşturulmadan 15 Temmuz darbe girişimi de anlaşılamaz.

Değerli Basın Emekçileri;

15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemiz büyük bir kaos ve yıkıma sürüklenmek istenmiştir. Ülkemizin geleceğinin darbeyle belirlenmeye çalışılmasını kabul etmedik, etmiyoruz.

Her türlü darbe, darbe girişimi ve antidemokratik uygulamaların karşısındayız. Darbelerin, demokrasiye, işçilerin emekçilerin haklarına ne kadar büyük zararlar verdiği tarihimizde defalarca kez görülmüştür. Demokrasiye ve özgürlüklere kast ederken yüzlerce yurttaşımızın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına yol açan bu darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz.

Ülkemizin demokratik geleceği ancak hukukun ve adaletin, barışın ve birlikte yaşamın tesis edilmesine, laikliğin ve özgürlüklerinin geliştirilmesine bağlıdır.

Bizler tüm emek ve demokrasi güçleri olarak biliyoruz ki; emek, barış ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi dışında hiçbir yol Türkiye’yi içinde bulunduğu bu karanlık tablodan çıkaramaz.

Başta 10 Ekim katliamı olmak üzere ülkemizde yaşanan tüm katliamlarının hesabını sormak gerçekten eşit özgür demokratik bir Türkiye mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım