Menu
RSS

Antalya’ya Gelen DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Sağlık İşçilerinin Umudu Olmaya Devam Ediyoruz

Antalya’ya Gelen DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Sağlık İşçilerinin Umudu Olmaya Devam Ediyoruz

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Antalya’ya gelerek geriye dönük ödemeler konusunda sıkıntı yaşayan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki Dev Sağlık İş Sendikası üyesi sağlık işçilerine destek verdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan Konfederasyona bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyelerinin geriye dönük ödemelerle ilgili yaşadığı sıkıntıyı çözmek için Antalya’ya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Dev Sağlık İş Antalya Şube Başkanı Erol Şahin, Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu ve işçilerle buluşarak basın açıklaması yapan Çerkezoğlu,

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile görüşerek sorunun çözümüne yönelik söz aldıklarını bildirdi.

Haberin Videosu:

“İyi Veya Kötü Günde Birlikteyiz”

Sağlık işçilerine yönelik konuşma gerçekleştiren Çerkezoğlu, “Her sıkıntımızda, iyi veya kötü günümüzde birlikte olma sözünü bu hastaneye ilk adım attığımızda vermiştik. 2007’den itibaren bu hastanede DİSK, Devrimci Sağlık İş olarak hakkımıza, hukukumuza sahip çıkmak için sendikal örgütlenme ve mücadeleyi hep birlikte var ettik.

Taşeron döneminden beri başlayan, yaşanan bütün hak kayıplarına karşı mücadele verdik. Taşeron çalıştırmanın nasıl bir haksızlık, vicdansızlık olduğunu bütün Türkiye’ye kabul ettirdik. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, taşeron döneminden bu yanadır verilen mücadeleler, sağlık işçisinin hak ve hukuk mücadelesi tarihinde yerini aldı.

Her zaman yapabileceğimiz şeyleri, hakkımız olanı hep beraber konuştuk ve hep beraber karar aldık. Aldığımız kararların da hep birlikte arkasında duruyoruz. Hiçbir zaman yapamayacağımız, mümkün olmayan bir şeyi söylemedik” dedi.

“Sağlık İşçilerinin Umudu Olmaya Devam Ediyoruz”

Çeşitli zorlu dönemler yaşadıklarının altını çizen Çerkezoğlu, “Taşeron, geçiş dönemi, 3 buçuk yıllık ara dönem, iş kollarının parçalandığı dönem, yeniden sağlık iş koluna geçildiği dönem, yetki süreçleri, üyelikler, toplu sözleşme gibi bütün süreçlerde yapılması gereken neyse, hakkımız,

hukukumuz ne kadarsa, neye gücümüz yetiyorsa açık açık konuşarak hakkımız olanı almak için mücadeleyi birlikte yürüttük. Bu süreçte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki örgütlenmemizi koruyarak ve büyüterek, şubemizi Antalya’da açarak bütün bu bölgedeki sağlık işçilerinin umudu olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“Şaşırdım Ve Üzüldüm”

Toplu iş sözleşmesi imzalanmadan önce, toplu sözleşme süreci devam ederken 3 Mart’ta Anayasa Mahkemesi’nden çıkan kararın sözleşmeyi imzalayan sendikanın üyesi olmasa da işçilere dayanışma dilekçesiyle geriye dönük bütün haklardan eksiksiz yararlanma hakkı verdiğini bildiren Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Bizde bu yasaya dayanarak üyeliklerimizi gerçekleştirdik. Bu süreçte üniversite yönetimiyle de çeşitli görüşmeler yaptık ve bu konudaki uygulamanın nasıl olması gerektiğini konuştuk. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne özel olmak üzere Bakanlıkla da çeşitli görüşmeler yaptık.

Bu hastaneye özel olarak Çalışma Bakanlığı’nın yazı yazmasını istedik, onlarda yazarak yasayı teyit ettiler. Ancak, 2022 yılının ilk günlerinde buradan aldığım habere hem şaşırdım hem de çok üzüldüm. Geriye dönük ödemelerde sendikamızın üyelerine ilişkin bazı eksiklikler olmuş. Ödemeler eksik yapılmış.

Bir hukuksuzluk durumu ortaya çıkmış.”

“Rektör, Sorunun Giderilmesi İçin Elinden Geleni Yapacağını Söyledi”

Konuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’dan randevu talep ettiklerini ve görüşme gerçekleştirdiklerini bildiren Çerkezoğlu, “Az önce Rektör hocamızla bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisine durumu aktardık. Bu konuda yasa, mevzuat çok açık.

Bu sorunun giderilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını ve burada hiçbir arkadaşımızın asla mağdur olmayacağını, bu üniversitenin rektörü olarak böyle bir şeye izin vermeyeceğini söyledi. Sorunu çözmek adına hemen bugün çalışma yapacağını ve sorunun en kısa zamanda çözüleceğini ifade etti” açıklamasında bulundu.

Rektör Özkan’a Teşekkür

Kendilerini dinleyerek sorunu çözmek için irade gösteren Rektör Özkan’a teşekkür eden Çerkezoğlu, “Bu hastanede çalışan bin 800 işçi arkadaşımızın hakkını, hukukunu teslim etme konusunda irade gösteren Rektör hocamıza teşekkür ediyorum” dedi. 

“Sürecin Takipçisi Olacağız”

Sürecin takipçisi olacaklarının altını çizen Çerkezoğlu, “Haklarımız için eksik, yanlış olan bir şey varsa öncelikle görüşme yoluyla, görüşmeyle çözülmezse hukuksal olarak gereken her şeyi yaptık ve bundan sonra da yapacağız. Sendikalı olmak bütün işçilerin en temel ve yasal hakkıdır.

İstediğimiz sendikayı özgür biçimde seçmek hakkımızdır. Hiç kimse bizi istemediğimiz bir sendikaya üye olmaya ya da istifa etmeye zorlayamaz. Bu süreçte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde de diğer hastanelerde olduğu gibi sağlık işçileri olarak hakkımızı,

hukukumuzu almak için DİSK çatısı altındaki örgütlenmemizi geleceğe hep beraber taşıyacağız. Akdeniz Üniversitesi bu mücadelenin, bu örgütlenmenin öncülerinden biri olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bol Bol Alkışladılar

Çerkezoğlu’nun açıklamalarından memnun olan işçiler, alkışlarla Çerkezoğlu’na destek verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım