Menu
RSS

Antalya TİP: Muratpaşa Belediyesi’ni Uyarıyoruz!

Antalya TİP: Muratpaşa Belediyesi’ni Uyarıyoruz!

Türkiye İşçi Partisi Antalya İl Örgütü Muratpaşa Belediyesi’nde işçileri zor ve tehdit kullanarak DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’ndan istifa ettirildiğine dair iddialara sert tepki göstererek, Muratpaşa Belediyesi’ni Uyarıyoruz başlığıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

TİP Antalya İl Örgütü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Muratpaşa Belediyesi’nde DİSK’e bağlı Genel İş üyesi işçilere başka bir sendikaya geçmeleri için baskı uygulanması kabul edilemez bir uygulamadır. Belediye yönetimi tarafından işçilerden e-devletten istifa ettiklerine dair

yazılı belge talep edilmiş, istifa etmeyen işçiler işten atılmakla tehdit edilmiştir. Bugün bir işçi işten atılmış, çok sayıda işçi ise geçici görevlendirme adı altında sürgüne gönderilmiştir. Muratpaşa Belediyesi yöneticilerini uyarıyoruz! İşçilerin sendika seçme özgürlüğü kazanılmış bir haktır.

İşten atılan işçi kardeşlerimiz görevine iade edilmeli, sürgün-baskı uygulamalarına son verilmeli ve işçileri tehdit edenler hesap vermelidir. Sendikal mücadelede inat eden Muratpaşa Belediyesi işçilerinin haklı mücadelesinin sonuna kadar yanındayız.

TİP Antalya İl Örgütü”

yukarı çık
0
Paylaşım