Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Tabip Odası Beyaz Yürüyüş’te Yerini Aldı

Antalya Tabip Odası Beyaz Yürüyüş’te Yerini Aldı

Antalya Tabip Odası başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ankara’daki Beyaz Forum’a katıldı, görüşlerini dile getirdi, ardından Beyaz Yürüyüş’te yerini aldı.

Antalya Tabip Odası’ndan Ankara’daki etkinlikleri ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Ankara’daki BEYAZ FORUM' da sorunlarımızı birlikte tespit edip, çözümlerimizi paylaştık. Sıra çözümler için birlikte mücadelede.

Uzun zamandır çalışma koşulları, ücretlendirme, özlük hakları konusunda dillendirdiğimiz sorunların çözümsüzlüğü; erken emeklilik, istifa, hekim göçü, tükenmişlik, hastalık ve ölümlerin devam etmesi ile gelecek kaygımız giderek artmıştır.

Yapılan yüz yüze görüşmeler, çalışmalar ve anketlerde ülkenin dört bir yanından “Mesleğimizi yapamıyoruz”, “Nefes alamıyoruz” “Geçinemiyoruz” haykırışları artık üst perdeden duyulmaya başlandı. Her geçen gün kamudan istifalar artarken, diğer taraftan yılda binden fazla genç meslektaşımız çalışmak için yurt dışına gitmektedir.

Bugün iktidar toplumun sağlığına yönelik, hekim haykırışlarına, istifalarına, göçlerine yönelik, hiçbir adım atmazken biz, “Bu topraklarda hekimlik yapmak için umut var, birlikte önlüğümüzün beyazına sahip çıkıyoruz, karanlığı aydınlatacağız ve artık söz bizim”, “Taleplerimiz sizin için, bizim için, hepimiz için” diyerek bir araya geldik.

“Karanlığa Karşı; Önlüğümüzün Beyazına, Özlük Haklarımıza, Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz” diyerek 23 Kasım’da, Antalya Tabip Odamızı temsilen başkanımız Prof. Dr. Nursel ŞAHİN' in de katıldığı İstanbul'dan başlatılan yürüyüş Kocaeli, Bursa’da, Eskişehir’de meslektaşlarımızla, sağlık çalışanlarıyla,

halkımızla buluşup onlardan aldığı güçle, ülkemizin dört bir yanından gelen hekim ve sağlık çalışanları ile 27 Kasım’da Ankara'da buluştu.

Bizde Antalya Tabip Odası olarak oradaydık. Antalya sağlık ortamını temsilen katılabilen meslektaşlarımız ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızla bu tarihi ana tanıklık ettik. TTB Merkez konseyi önünde sabahın erken saatlerinde her bölgeden gelen otobüslerden inen beyaz önlük,

flamalar, dövizler, pankartlarla meslektaşlarımızın oluşturduğu renkli coşku öğlen saatlerine doğru zirveye ulaştı. Hep bir ağızdan ''bu daha başlangıç mücadeleye devam” “emek bizim söz bizim”, “yaşatmak için yaşamak istiyoruz”, “birleşe birleşe kazanacağız”,......... haykırılan taleplerimiz Ankara'da yankılanırken,

İstanbul'dan gelen yürüyüş ekibiyle buluşma anında coşku üst düzeydeydi. Adeta tek vücut haline gelen katılımcılar birlikte olmanın gücünü ve önemini bir kez daha hissettiler.

TTB Başkanı Şebnem Korur FİNCANCI ve Ankara Tabip Odası Başkanı Ali KARAKOÇ’ un açıklamaları, ''Emek Bizim Söz Bizim” haykırışlarıyla bütünleşti. Ardından Forum Alanına doğru yürüyüşe geçildi.

Ankara'daki şiddetli yağmura rağmen coşku dinmedi. Önce yağmur altında başlayan Beyaz Forum daha sonra kapalı salonda devam etti. Katılan meslektaşlarımız kendi çalışma alanları, ülke sağlık ortamına ilişkin sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

BEYAZ FORUM, hep birlikte önümüzdeki dönemde daha iyi bir sağlık ortamı için sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi ve çözümün parçası olacağımızı ifade ederek sona erdi. Coşku salondan tekrar alana dönerek müzik eşliğinde türkülerle, şarkılarla buluşarak devam etti.

Bu coşku ve kararlılığın tüm hekimlere yansıması dileğiyle”

yukarı çık
0
Paylaşım