Menu
RSS

Antalya SOL Parti: Kamusal Kaynaklar Beşli Çete Ya Da Büyük Sermayeye Değil Eğitime Ayrılmalıdır

Antalya SOL Parti: Kamusal Kaynaklar Beşli Çete Ya Da Büyük Sermayeye Değil Eğitime Ayrılmalıdır

Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın okulların açılması dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Okullar çocukların eğitimi içindir, Rant kapısı değildir diyen Aysel Aydın; 6 Eylül’e girerken çocuklarımız güvenli,

sürdürülebilir eğitim süreci, veliler ise çocuklarının bir buçuk yıldır göz ardı edilen eğitim hakkı, öğrenme kayıpları derdindeler. Halkımız bu can yakıcı, onur kırıcı dertlerin, kayıpların giderilip giderilemeyeceğini MEB’a sorarak değil, yaşayarak öğrenecek. Ancak görünen köy kılavuz istemiyor” dedi.

Aysel Aydın; Sürdürülebilir, nitelikli, kamusal, laik bir eğitim için yapılması gerekenler bellidir;

1-Eğitime yeterli bütçe, kamusal kaynak ayrılmadan hiçbir sorun çözülemez.

2-Salgın koşullarında öncelikli hale gelen sınıf mevcutlarındaki yoğunluk acilen düşürülmeli, sınıf mevcutları 20’e çekilmelidir.

3-Salgın koşullarında öncelikli hale gelen okulların temizlik sorunları ile ilgili yeterli yardımcı personelin acilen ataması yapılmalıdır.

4-Salgın koşullarında öncelikli hale gelen yeterli öğretmen ihtiyacı için acilen en az 170 bin öğretmen ataması yapılmalıdır.

5-Salgın koşullarında öncelikli hale gelen okulların fiziki alt yapı sorunları çözülmelidir. Havalandırma sistemleri bilim insanlarının önerdiği özelliklere sahip olmalıdır. Köy okulları sorunları daha fazla ötelenmemeli, tüm köy okulları ihtiyaçları karşılanarak açılmalıdır.

6-Salgına karşı aşılamalar tüm eğitim emekçileri ve 12 yaş üzeri tüm çocuklarımız için zorunlu hale getirilmeli, aşı karşıtlığı yani bilim karşıtlığı karşısında ödün verilmemeli, okul sınırları içerisine aşısız kişiler alınmamalıdır.

7-Okullarda bilim insanlarının, eğitimcilerin, velilerin katıldığı bir mekanizma üzerinden kararlar alınmalı, şeffaflık ilkesi gözetilerek halkımız düzenli olarak bilgilendirilmelidir.

8-Çocuklarımızın öğrenme kayıplarını gidermek üzere telafi eğitimleri yapılmalıdır. Dezavantajlı ve yoksul ailelerin çocukları için pozitif ayrımcılıkla sorunların çözümü doğrultusunda adımlar atılmalı, okul terki giderilmeli, kayıplar kazanılmalı, tüm çocukların eğitim hakkını kullanabilmesinin önü açılmalıdır.

9-Ders müfredatlarından ırkçı, cinsiyetçi, dinsel ögeler çıkarılmalı, eşitsizlik yaratan sınav sistemi ve merkezi sınavlar kaldırılmalı, okullardaki gerici tarikat ve vakıfların faaliyetleri engellenmeli, protokoller iptal edilmeli, laik, eşit, özgürlükçü ve bilimsel eğitim hakkı korunmalıdır.

10-Tüm özel okullar kamulaştırılmalı, kamusal kaynakların teşvik adı altında özel okullara veya din öğretimi adı altında gerici vakıflara, yurtlara aktarılmasına son verilmeli, okullar arasındaki eşitsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Kamusal kaynaklar beşli çete ya da büyük sermayeye değil eğitime ayrılmalıdır.

Laik, bilimsel, kamusal eğitim için birlikte mücadeleye…” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım