Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya SOL Parti’den İkinci Tur Çağrısı: Mücadeleye Devam!

Antalya SOL Parti’den İkinci Tur Çağrısı: Mücadeleye Devam!

Sol Parti Antalya İl Sekreteri Öykü Ağtaş 14 Mayıs seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu ve ikinci tur için çağrı yaptı.

Öykü Ağtaş; Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarına dair de tüm imkanlara sahip olan rejimin ilk turda kazanamadığı vurgularken, Erdoğan’ın güven oylamasını kaybettiğinin altı çizdi.

Öykü Ağtaş, muhalefetin ise halka güven veren, toplumsal değişim talebini öne çıkaran bir siyaseti ortaya koyamamasının sonuçlarda etkili olduğunu belirterek, sonucun ‘sola çağrı’ olduğunu ifade etti ve ikinci turda sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

“Mücadeleye Devam” edeceğiz diyen Öykü Ağtaş’ın açıklaması şöyle:

“SOL Parti olarak ilk kez katıldığımız seçimlerde ülkeyi, ülkenin geleceğini ön plana alan devrimci bir sorumlulukla mücadele ettik. Ülkenin dört bir yanında ayağa kalkarak bu rejimden ülkemizi kurtarma mücadelesinin ön saflarında yer aldık. CB seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledik.

Parlamento seçimlerinde ise örgütlü mücadeleyi geliştirmeyi temel alan bir politika izledik. Partimizi, programımızı tanıtma, örgütlülüğümüzü geliştirme doğrultusunda bütün bir SOL Parti örgütü canla başla çalıştı, ülkenin her köşesinde mücadeleyi ve dayanışmayı örgütledi. Baraj baskısına rağmen bu mücadelemiz karşılık gördü.

Kalpten inanan on binlerce insanın desteğini alarak yürüttüğümüz bu mücadeleyi şimdi seçimin ikinci turuna taşıyacağız.

“AKP Rejimi Seçimi İlk Turda Bitirmeyi Başaramadı”

Seçim sonuçları ve depremle birlikte ülkenin geldiği nokta AKP rejiminin temsil ettiği zihniyetle devam edilemeyeceğini ortaya koyuyor. AKP, devletin tüm imkanlarını seferber etmesine, her tür kötülük ve baskıya başvurmasına rağmen seçimi ilk turda bitirmeyi başaramamıştır.

Seçim sonuçları da tek adam rejiminin güven oylamasını kaybettiğini, çoğunluğun bu rejimin sonra ermesinden yana olduğunu ortaya koymuştur.

Muhalefet blokunun halka güven verecek bir önderlik ve politikaya yeterince ortaya koyamamış olması nedeniyle iktidarın ilk turda değişmesi mümkün olmamıştır.

Halkın toplumsal taleplerini dillendiren ve örgütleyen değişim talebini ete kemiğe büründüren bir mücadele çizgisine ihtiyaç olduğu açıktır. Bu anlamda seçimin en önemli gerçeğinin SOL’a Çağrı olduğu söylemek yanlış olmaz!

Muhaliflerin Birleşik Mücadelesine Dikkat Çekildi

Yenilmez olarak görülen bu rejim; ilk turda kazanamadı. İkinci turda da kazanamamasının anahtarı bütün muhaliflerin birleşik mücadelesidir.

Bu doğrultuda SOL Parti, tarihin en gerici blokunu oylayacağımız bu referandumda rejime son vermek üzere Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edecektir.

Şimdi, daha büyük bir kararlılıkla gençler ve kadınlar olarak, tüm emekçiler ve yurtsever insanlar olarak birleşerek mücadele etmeye; sandığa gitmeyen başta gençler olmak üzere tüm insanları sandığa giderek ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım