Menu
RSS

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası: Artık Yeter; Öldürülen ‘Kız Kardeşlerimizin’ Bilançosunu Tutmak İstemiyoruz

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası: Artık Yeter; Öldürülen ‘Kız Kardeşlerimizin’ Bilançosunu Tutmak İstemiyoruz

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO), kadınları ve şiddet gören tüm kesimlerin devlet tarafından korunması ve kollanmasına yönelik olarak 2011’de imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından fiilen feshedilmesine karşı tepki göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

ASMO Kadın Komisyonu Başkanı Nefiye Yağcı, TBMM tarafından imzalanan ve ‘şiddetsiz yaşama hakkı’nın güvencesi olarak görülen İstanbul Sözleşmesi’nin gece yarısı alınan bir kararla feshedilmesine yönelik olarak sert tepki gösterdi.

Haberin Videosu:

Yağcı, Anayasa’nın 90. Maddesi uyarınca İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile gerçekleştirilemeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye’de kadınlara yönelik olarak şiddetle mücadele etmek için ilk önce failleri cezalandırma ve şiddete karşı bütüncül politikalar üretme noktasında adım atılması gerektiğini aktaran Yağcı şöyle konuştu:

 “Ülkenin kültürleri ve gelenekleri kadına yönelik şiddetin bahanesi olamaz. Hiçbir değer kadınların can güvenliğinden ve devletin vatandaşlarını her koşulda koruma görevinden üstün olamaz.

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına yönelik girişimler daha çok kadının öldürülmesi, daha çok çocuğun istismara uğraması demektir.

Eğer sözleşme tam olarak uygulanıp devlet olarak tüm yükümlülükler yerine getirilseydi; ülkemizde her gün 3 kadın öldürülmezdi. Çocuklar istismara bu kadar açık hale gelmezdi.

Her gün cinsel saldırı ve cinayetlerle gündemin oluştuğu ülkemizde, her birey kendisi, çocukları, akraba, komşu ve arkadaşları için endişe etmektedir.”

İstanbul Sözleşmesi’nin kadınları her tür şiddete karşı korumaya yönelik etkin tedbirleri içerdiğini vurgulayan Başkan Yağcı, şöyle devam etti:

 “İstanbul Sözleşmesi gündelik politik hesaplar için yok sayılamaz. Bizler bu hesaplarda yokuz, sözleşmenin yok sayılmasını onaylamıyoruz.

Artık yeter; Antalyalı Mali Müşavir Kadınlar olarak öldürülen ‘Kız kardeşlerimizin’ bilançosunu tutmak istemiyoruz.

Hayatlarımızın ve haklarımızın teminatı olan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım