Menu
RSS

Antalya HDP Bugün Yapılacak Olan ‘Demokrasiye Çağrı Mitingi’ne Tüm Halkı Davet Etti

Antalya HDP Bugün Yapılacak Olan ‘Demokrasiye Çağrı Mitingi’ne Tüm Halkı Davet Etti

HDP, ‘Demokrasiye Çağrı’ mitinginin ikincisini (bugün) Pazar günü Kepez Kent Meydanı’nda yapacak. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da katılacağı miting saat: 13.00’te başlayacak. 

Toplantıda ilk sözü alan İl Eş Başkanı Taşar, “AKP’nin artık sonu geldi. İlk seçimde gideceklerini kendileri de biliyorlar. HDP’nin de içinde olduğu muhalefet seçim sürecinde ciddi bir hata yapmazsa AKP iktidarı sona erecek. Burada önemli olan AKP sonrası Türkiye’yi tasarlamak.

Bunun için Türkiye’nin farklı kentlerinde Demokrasi mitingi yapıyoruz. Nasıl bir Türkiye inşa edeceğimizi anlatıyoruz” dedi. Taşar, Eş Genel Başkan Sancar’ın bugün (cumartesi) Antalya’da olacağını sözlerine ekledi.

Haberin Videosu:

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, ülkedeki siyasi duruma değinerek gerek cumhur ittifakı ve gerekse de millet ittifakının dışında HDP’nin üçüncü yolu olduğunu anlattı. Mitingin yapılış nedeni üzerinde de konuşmasını sürdüren Bülbül şunları söyledi:

“Demokrasiye Çağrı Mitingimiz önce 18 Ekim’de Ağrı’da oldu. Antalya’da 24 Ekim’de olacak, akabinde devam edecek. Demokrasiye Çağrı’nın sadece kavram değil, Türkiye’nin ihtiyaçları olan temel süreçleri içeriyor. Bu süreçler nedir?

Öncelikle yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, pahalılık, ekonomide dengesizlik, ekonomide batmışlık ve bunun karşısında hükümetin bunlara duyarsızlığı, sarayın tek hakimiyeti, arkasından ırkçılık, arkasından kadın katliamı, arkasından her yönüyle demokratik hak ve özgürlükleri yok sayma.

6 yıl sonra açılan Kobani davası hakkında da konuşan Bülbül, IŞID katliamı karşısında direnmenin bir suç olmadığını aksine bunun bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Bülbül “Burada yargılanması gereken Gar katliamını yapan AKP zihniyetidir.” diye devam ettikten sonra şunları söyledi:

Kayyum darbesine karşı da, Yoksulluğa, yolsuzluğa karşı da, ayrıca basının saray tarafından aklı kuşatılmaya, kamerası kuşatılmaya, söyleneceğine ayar vermeye çalışılan özgün, demokratik, işlevli bir şekilde olması gerekirken sarayın hegomonyası altında yürüyen bir durum.

HDP Üçüncü Yoldur, Üçüncü Seçenektir

Vasılı kelam, tam bu süreçte, cumhur ittifakının ırkçı, inkarcı bir plan ve ekonominin batmışlığından kaynaklı kurtulma planı, millet ittifakının henüz nereye evrileceğinin çok da belli olmayan bir yaklaşımın, işte tam burada HDP üçüncü seçenektir, HDP üçüncü yoldur,

Türk halkıyla, Kürt halkıyla, Türkiye halklarıyla, emekçilerle, Alevilerle, kadınlarıyla, gençlikle, esnafla, işsizle, yoksulla, Türkiye’deki demokratik kurum ve kuruluşların katılımıyla üçüncü yol ittifakı yaparak ve bu ikkifakın Türkiye’de siyasete yön veren bu ırkçı tekçi siyasetin

demokratik dönüşüme kavuşturan bir anlayışla çalışmasını yürütüyoruz. Demokrasiye çağrı mitingi de bu minvalde yapılacaktır.”

yukarı çık
0
Paylaşım