Menu
RSS

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Haşmet Öyken Projelerini Açıkladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Haşmet Öyken Projelerini Açıkladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin Ekim ayında yapılacak olan yönetim kurulu ve başkan seçimi için adaylar görüşmelerini hızla sürdürmekte. Şimdilik iki adayın isminin öne çıktığının görüldüğü

seçim çalışmalarında iddialı olduğunu söyleyen aday Haşmet Öyken başkan olduğunda yapacakları projeleri sosyal medya hesabından açıkladı.

AGC adayı Haşmet Öyken’in açıklaması şöyle:

“Hepimiz İçin Değişim, Geleceğe Yürüyoruz”

Sevgili Gazeteci arkadaşlarım;

Ekim ayı içerisinde yapılacak Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu sonrası yol haritamız için var gücümüzle çalışıyoruz. Mesleğimizde ve cemiyetimizde köklü bir değişimin şart olduğuna inanan ve bize omuz veren arkadaşlarımız,

üyelerimizle yeni dönemde yapacağımız ayağı yere basan projelerimizi ana başlıklarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.

1- Bizim Bir Duruşumuz Olacak!

Bizim en önemli ihtiyacımız basın özgürlüğü. Bundan sonra sesimizi daha çok yükseltip daha çok dayanışma içerisinde olacağız. Gazeteciler olarak bir duruşumuz olacak. Haksızlığa karşı daha çok sesimizi yükselteceğiz.

2- Antalya Avantajını Kullanacağız

Yerel gazetecilikte, ulusal ve uluslararası nitelikte muhabir yetiştiren yapımıza tekrar kavuşmalıyız. Değişen dünyaya ancak bu şekilde ayak uydurabiliriz. Antalya’da ayakları yere basan güçlü medya kuruluşları yaratmak bizim için öncelik olacak. Antalya yeniden gazeteci yetiştiren bir okul olacak...

3- Hep Birlikte Yönetim

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni sadece başkan, yönetim ve kurullarla değil, tüm üyelerin katılımına açık komisyonlarla hep birlikte yöneteceğiz.

4- Uluslararası Basın Merkezi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Antalya’mıza yakışır Uluslararası AGC Basın Merkezi için projemiz hazır. Kamu kurumları, belediyelerimiz ve Cemiyet işbirliği ile merkezi konumda, tüm meslektaşlarımızın faydalanabileceği modern bir basın merkezini Cemiyetimize kazandıracağız.

Bu merkez aynı zamanda bir buluşma noktası olacak.

5- Güncellenen, İhtiyaca Cevap Veren AGC İnternet Sitesi

Üye etkileşiminin ön planda olduğu, sık güncellenen, aktif bir internet sitesi hayata geçirilecek. AGC internet sitesi, cep telefonları üzerinden de geliştirilecek aplikasyonla etkin şekilde çalışacak.

6- Gazetecilik Karta Sığmaz

Her gazetecinin savunduğuna inandığımız ‘Kimin gazeteci olduğuna devlet değil, meslek örgütleri karar verir’ ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalarak, 'Gazetecilik karta sığmaz' düsturunu yaşama geçireceğiz.

7- Dayanışma Sandığı

İhtiyacı olan meslektaşlarımıza destek olmak amacıyla Dayanışma Sandığı kuracağız. Üyelerimize; doğum, eğitim, sağlık, evlenme, huzurevi ve ölüm yardımları cemiyetimizin gelir-gider dengesi göz önünde tutularak günün koşullarına göre belirlenecek.

Dayanışma sandığımızdan işsiz kalan, sıkıntıya düşen meslektaşlarımız da yararlanacak.

8- Çözüm Masaları

Antalya Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde oluşturacağımız Çözüm Masaları ile üyelerimize destek olacağız. Antalya Barosu ile işbirliği içinde çalışarak üyelerimize hukuki konularda destek vereceğiz.

9- Ayın Gazetecisi

Üyelerimiz arasında 'Ayın Gazetecisi'ni seçerek ödüllendireceğiz. Mesleki başarıların yanı sıra duruşu, söylemleri ve eylemleriyle mesleğimize değer katan tüm üyelerimiz arasından her ay ‘Ayın Gazetecisi’ni seçeceğiz.

10- Güçlü Gazeteci Özgür Medya

Meslektaşlarımızın teknolojik imkanlarla tanışmasını ve yabancı dil gelişimini sağlamak için oluşturulan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Ülkemizde birçok örneği bulunan 'Güçlü Gazeteci Özgür Medya' projesi ile

özellikle basın iş sözleşmesine bağlı olmayan, işsiz ve genç gazeteci arkadaşlarımız ve tüm üyelerimizin de yararlanacağı 'Telif Destek' programını en kısa zamanda hayata geçireceğiz.

11- Ev Sahibi Oluyoruz

Gazeteci arkadaşlarımızın uygun şartlarda ev sahibi olması için düğmeye basıyoruz. Birçok ilde TOKİ tarafından gerçekleştirilen basın sitelerinin bir benzerini üyelerimiz için Antalya’da yapabilmek için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

12- Uluslararası Antalya Foto/Safari

Ulusal ve uluslararası foto muhabirleriyle Türkiye’nin en büyük foto safarisini Antalya’da gerçekleştireceğiz. Türk turizminde alternatif turizm çeşidi olan foto safari olgusunu yerleştirip geliştirmeyi ve Antalya’nın ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı koymayı hedefliyoruz.

13- Çocuklar Geleceğimiz

Geçmiş dönemlerde gazeteci arkadaşlarımızın çocukları için verilen öğrenim burslarını devam ettireceğiz. Cemiyetimize kazandırılacak kalıcı gelirlerle verilen burs miktarlarını arttıracağız. Ve bursları Dayanışma Sandığı ile birleştirerek, arttıracağımız kalıcı gelirlerle destekleyeceğiz.

14- AGC Kart

Bugüne dek işlevsiz kalan AGC Tanıtım Kartlarını prestijli ve kullanılabilir bir yapıya kavuşturacağız.

15- Genç AGC

Mesleğimizi ileride devam ettirmek ve bu mesleğe girmek isteyen gençlerimizi ve çocuklarımızı ‘Genç AGC’ çatısı altında buluşturacağız.

16- Hobi Bahçeleri

Konut edindirme çalışmalarımız bir taraftan devam ederken, hobi bahçeleri projemizi devreye sokacağız. Toprakla uğraşmayı, seven üyelerimiz için ön görüşmelerini yaptığımız AGC Hobi Bahçelerinde hoş vakit geçirmelerini sağlayacağız.

17- Sosyal Etkinlikler

Geleneksel balomuzun geri döneceği, Bahar Şenliği adı altında tüm üyelerimizle kucaklaşacağımız, üyelerimizin isteği doğrultusunda gerçekleştirilecek etkinliklerle sosyal projelerimizi arttıracağız.

18- Üye Datası

Kocaman bir aile olduğumuzu her konuda göstermek için tüm üyelerimizin birinci derece yakınlarının meslekleri, iş faaliyetleri ve yetenekleri ile ilgili bir data oluşturacağız. Üyelerimizin ihtiyaç duyulan her alanda AGC Ailesi üyelerinden destek almasını, onlarla işbirliği yapmasını sağlayacağız.

19- Sohbet Günleri

Antalya’mızda Türkiye’nin ve Dünya’nın her yerinden mesleğimizde marka olmuş isimleri ve güncel konularda söz sahibi olan önemli kişileri sohbet günlerine davet edeceğiz. Bu tür buluşmaları periyodik olarak sık tekrarlayacağız.

20- Çağdaş Demokratik Yeni Bir Tüzük

Başkanlığın 2 ya da 3 dönemle sınırlı tutulması, federasyon ve konfederasyonlara üyelikler, tüzükteki antidemokratik maddelerin düzeltilmesi, yönetim şekli nedeniyle ayrı düştüğümüz tüm meslektaşlarımızın kucaklanması için tüzük değişikliğine ihtiyacımız var.

İvedi şekilde çalışmalarını ortak akılla gerçekleştirerek, geniş katılımlı bir olağanüstü genel kurulla tüzük değişikliğimizi yapacağız.

'Söz veriyoruz,

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni hep birlikte ortak akıl ve dayanışma ile ileriye taşıyacağız'

Haşmet Öyken/Gazeteci”

yukarı çık
0
Paylaşım