Menu
RSS

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet

Bundan 7 yıl önce Suruç’ta işlenen katliamın yıl dönümünde Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Attalos Meydanı’nda toplanarak “Suruç için adalet herkes için adalet” diye haykırdılar.

Bu davanın bilerek sonuçlandırılmadığını söyleyen HDP Eşbaşkanı Hülya Hasbay, basın açıklamasında “20 Temmuz 2015 yılında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) çağrısı ile Ortadoğu'da yıkılan bir kenti, Kobane'yi, dayanışma ile yeniden kurmak için yola çıkan 33 düş yolcusunun katledilmesinin üzerinden tam 7 yıl geçti.

Amed katliamı ile başlayan IŞİD’in canlı bomba saldırılarına Suruç, Ankara, Sultan Ahmet, Reina, Antep katliamları eklenirken; katiller, katliamda sorumluluğu bulunanlar korundu, kollandı ve yeni katliamlar yapmalarının önü açıldı” dedi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Suruç Katliamı’nın yıldönümünde yapılan basın açıklamasına yoğun bir katılım gerçekleşti. Sık sık Suruç için adalet herkes için adalet sloganlarının atıldığı etkinlikte basın açıklamasını Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına HDP Eşbaşkanı Hülya Hasbay okudu.

Hasbay açıklamasında şunları söyledi: “7 yıldır her ay Halitağa'da, mahkeme salonlarında ve sokaklarda hiç bıkmadan "Suruç için adalet, herkes için adalet" dedik. Adalet çığlığımızı bu ülkede adalet arayanların sesine, mücadelesine kattık. Cumartesi Anneleri'nden Taybet Anaya'ya, Berkin Elvan’dan Deniz Poyraz'a,

Hrant Dink’ten Önder Babat'a, Roboski'den Suruç'a, Kemal Korkut'tan Şenyaşar Ailesi’ne, Hande Kader’den Gülistan Doku'ya, Soma’dan Çorlu'ya kadar aydınlatılmayan, sorumluları yargılanmayan, göstermelik cezalarla kapatılmaya çalışılan, adalet isteyenlerin gözaltı ve tutuklama saldırıları ile susturulmaya çalışıldığı bir devlet politikası ile karşı karşıya kaldık.

7 yıldır binlerce kilometre yol gidip, katıldığımız Suruç katliamı davasında bir adım derlenmediği gibi, Ankara katliamı davasında ceza alan tek bir sanık dışında kimsenin tutuklu yargılanmadığı, delillerin dosyaya konulmadığı, avukatların her türlü talebinin ret edildiği göstermelik bir mahkeme ile karşılaşıyoruz.

Gizlilik kararı ile başlayan hukuksuzluk süreci katliam yerini gören kamera kayıtlarında eksik olan görüntüler ve katliamın yaşandığı gün yapılan telsiz konuşmaları gibi dava sürecinin seyrini değiştirecek eksiklerin 7 yıldır tamamlanması ile devam ediyor.

Üstelik Suruç katliamı tanıkları, yaralıları ve avukatları tutuklama saldırıları ile yıldırılmaya çalışılırken, adeta hayatta kaldıkları için cezalandırılıyor.

Bu ülkede eşitlik ve özgürlük mücadelesinden, halklarımızın bir arada yaşama iradesinden korkanlar; iktidarlarının her sallandığında yeni bir katliamla bu ülkede direnenlere, ezilenlere, mücadele edenlere, yeni bir yaşamın mümkün olduğunu anlatanlara saldırmaktan, katletmekten geri durmadı.

Suruç katliamı ve 33 düş yolcusunun katledilmesi de bunlardan biridir. Bu katliam, bundan öncekiler gibi devletin alan açmasıyla işlenmiştir ve katiller aynı devlet aklı ile korunmaktadır.

7 yıldır adalet arayan mücadelemizde, sesimizi, çığlığımızı 10 Ekim Ankara, Sultan Ahmet, Amed, Roboski katliamlarının sesi ile buluşturacak bir kez daha "Suruç için adalet herkes için adalet" diyeceğiz. Bu katliamların aydınlatılması mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve unutmayacağız.

Unutursak Kalbimiz Kurusun

Biliyoruz ki bu topraklara barış ve özgürlük, katliamların aydınlatılması ve sorumlularının yargılanması ile gelecektir. Suruç başta olmak üzere katliamların aydınlatılması ise mahkeme salonlarında değil adalet mücadelesinin sokakta büyütülmesi ile gerçekleşecektir.

Bu yüzden bugün bizimle olan, farklı kentlerde, sokakta, mahkeme salonlarında, adliye önlerinde adalet mücadelesini büyüten herkesten güç aldığımızı ve onlara güç kattığımızı bilerek yola çıkıyoruz”

Yapılan protesto eylemine HDP, CHP, SOL Parti Antalya İl, EMEP Antalya İl, TİP Antalya İl, Halkevleri Antalya katılım sağladı.

yukarı çık
0
Paylaşım