Menu
RSS

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Gözaltındaki Arkadaşlarımız Serbest Bırakılsın

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Gözaltındaki Arkadaşlarımız Serbest Bırakılsın

Antalya’da sabah saatlerinde evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan BES Sendikası Antalya Şube Başkanı Devrim Mol,

SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, Antalya Halkevi Başkanı Gülkan Gülseven ve Halkevi üyesi Ferdi Şabanoğlu’nun serbest bırakılması için Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Attalos Meydanı’nda protesto eylemi gerçekleştirdi. Yoğun katılımın gözlendiği eylemde basın açıklamasına EMEP Antalya İl Başkanı Hasan Alkan tarafından okundu.

“Kahrolsun Faşizm”, Gözaltındaki Arkadaşlarımız Hemen Serbest Bırakılsın” sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı okuyan Alkan, “Bu sabah yine şafak baskınlarıyla dört arkadaşımız, dört sosyalist, Antalya Emek ve Demokrasi güçlerinin emektarı örgüt yöneticileri gözaltına alındılar.

Kentimizin tanınan bilinen dernek, sendika, parti başkanları evleri basılarak gözaltına alındı.

Haberin Videosu:

Peki ama neden?

Biz biliyoruz ki; AKP ne zaman siyasi olarak irtifa kaybetse, ne zaman ekonomik kriz derinleşse, ne zaman ülkeyi baskın seçimlere hazırlamaya çalışsa, baskıları artırıyor ülkeyi bir şiddet sarmalının içine sokuyor” dedi.

Alkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz bugünlerde yine bilindik bir atmosferin içine sokulmaya çalışılıyor. Ülkemiz bizzat iktidar eliyle sokulan bir büyük ekonomik krizin içindeyken, emekçiler yoksulluktan, hayat pahalılığından kırılırken halkın sesi olanlara baskı ve şiddet reva görülmektedir.

Önümüzdeki hafta sonu işçi sınıfın Birlik Mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs kentimizde de bütün görkemiyle kutlanacak. Açıktır ki kurum başkan ve yöneticilerine yönelik bu saldırı aynı zamanda 1 Mayıs’ı zayıflatmaya yönelik bir girişimdir.

Gözaltılara bahane olarak 30 Mart’ta yapılan Kızıldere anması gösterilmiştir. Geçen yıl Eylül ayında yine aynı bahanelerle yine şafak baskınlarıyla çok sayıda kurum yöneticileri ve üyeleri gözaltına alınmıştı. Sosyalist hareketin ve ülkemizin tarihinde önemli bir yer tutan

50 yıl önce hayatlarını kaybeden sosyalist kişiliklerin anılması iktidarı neden bu kadar rahatsız etmektedir.

Antalya’da kolluk yasal ve meşru dernek, sendika, parti yöneticilerini karşı şafak baskınlarıyla gözaltına almak işini alışkanlık haline getirmiştir. Bu arkadaşlarımızın hepsi adresleri belli, işyerleri belli kentimizin kurum başkanları ve üyeleridir. KESK/BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol ve

Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, Antalya Halkevi şube başkanı Gülkan Gülseven ve Halkevi üyesi Ferdi Şağbanoğlu bu kentin emek ve demokrasi güçlerinin emektarı, gururu olan arkadaşlarımızdır.

Arkadaşlarımızın yanındayız. Arkadaşlarımızı uydurma gerekçelerle kriminalize edemezsiniz.

Hiç kimse tarihsel devrimci önderleri anmaktan suç oluşturmaya çalışmasın. Başaramazsınız.

Uydurma bahanelerin ardına saklanarak meşru demokratik mücadelemizi karalayamaz yok edemezsiniz.

1 Mayıs geliyor ve Antalya halkı bu kentin emekçileri size gereken asıl cevabı meydanlarda verecek…

Faşizm yenilecek halk kazanacak”

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Eyleme CHP Muratpaşa İlçe Başkan ve yöneticileri, il yöneticileri, HDP İl Başkanı ve yöneticileri, KESK, DİSK, Tüm Bel Sen, Halkevleri, SES, Antalya Tabip Odası, Eğitim Sen, DİSK Emekli Sen, Tüm Emekli Sen ve çok sayıda platform üyeleri katıldı.

Eylem basın açıklaması sonrası olaysız bir şekilde sonlandırıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım