Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’dan Haykıran 65’likler: 65 Yaş Ve Üzerine Yapılan Artık Zulümdür

Antalya’dan Haykıran 65’likler: 65 Yaş Ve Üzerine Yapılan Artık Zulümdür

Salgın nedeniyle 65 yaş ve üzeri kişilere uygulanan kısıtlamalara 65’likler adına tepki gösteren Recep Durmasür isimli vatandaş, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığında bir basın açıklaması yaparak

65 yaş ve üzerinin ötekileştirildiğini ileri sürdü. Açıklamaya, CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı, Rafet Zeybek, İl Başkanı Nusret Bayar ve Birleşik Kamu İş Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ile bazı CHP’liler de destek verdi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda yapmayı planladıkları açıklamayı, Antalya Valiliği’nin 15 günlük yasağından dolayı CHP İl binasında yapmak zorunda kaldıklarını belirten Durmasür,

“Pandemi başladığı günden beri 65 yaş ve üzeri diye diye toplumda başka bir görünüm arz etmeye başladık. Çeşitli nedenlerle saldırıya uğrayanlar, otobüslerden indirilenler oldu.

65 yaş ve üzeri bir günah keçisine çevrildi. Virüsün tek sebebi bizmişiz gibi bizi evlere hapsettiler. Sadece 3 saat havalandırma veriyorlar. Bu 3 saatlik havalandırmada otobüse binmek yok” dedi.

65 yaş ve üstünün yaşadıklarının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ileri süren Durmasür, “Biz eşit değiliz. Çünkü ötekileştiriliyoruz. Bunu kabul edemeyiz. Yazık, günah.

Bu uygulama Anayasanın eşitlik maddesine aykırı. Anayasada yerleşim ve seyahat hürriyeti var. Herkes yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir. Şuan biz sahip değiliz” diye konuştu.

65 yaş ve üzeri vatandaşların otobüslerden indirildiklerine dikkat çeken Durmasür, önünde yaşanan bir olayı anlatarak “Ben insan olduğuma utandım” dedi.

İl ve ilçelerin şartlarına göre ayrı ayrı uygulamalar olması gerektiğini belirten Durmasür, 65 yaş ve üzeri vatandaşların otobüslere bindirilmemesinin hürriyeti kısıtlamak olduğunu söyledi. “Buna hiç kimsenin hakkı yok.

Anayasal hakkımızdır” diyen Durmasür, “Anayasal hakkımız kısıtlanamaz” açıklamasında bulundu.

Haberin Videosu:

65 yaş ve üzeri vatandaşlara otobüs kartlarının ekonomik yönden kapatıldığını ileri süren Durmasür, şunları dile getirdi:

“Bizim tecrübemiz neyin ne olduğunu bilmeye yeterli. 65 yaş ve üzeri vatandaşların şehir içi otobüsleri ücretsiz olarak kullanması ilk önce Antalya’da uygulandı. Bunun için belediyeden otobüslere bir kaynak aktarılıyordu.

Daha sonra 6 Ocak 2016’da TBMM’den karar çıkarıldı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanıyan düzenlemede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütçesinden aylık araç başına 750 lira ödeneceği belirtildi.

O zaman 750 liraydı, şuanda 1000 lira ödendiğini biliyorum. Antalya’da yaklaşık 485 civarındaki otobüse bu ödeniyor. Bedava binmiyoruz. Şimdi otobüs kartlarımıza göz konuldu.”

“65 yaşına gelmek bu ülkede ne zamandan beridir suç oldu?” diye soran Durmasür, şunları söyledi:

“65 yaşıma geldiğime pişman oldum. Böyle bir şey olabilir mi? Ne var 65 yaş üzerinde? Hasta olduk. Psikolojik, sosyolojik, fizyolojik rahatsızlıklar başladı. Bunun farkında mısınız? Sorunlarımızı gidermek zorundasınız.

Yazık, günah bu insanlara. Bu insanlar bu ülkenin en deneyimli, tecrübeli, sorumluluk sahibi insanlarıdır. Saygı göstermek gerekirken zulmetmek yakışmıyor.”

Belirli saatlerde ve günlerde uygulanan kısıtlamalara olan tepkisini de dile getiren Durmasür, sözlerini şöyle noktaladı:

“65 yaş ve üzerine yapılan artık zulümdür. Korona bahanesiyle insanlara zulmetme noktasına gelmiştir. Bunu kabul etmiyoruz. Sesimizi duymazlarsa dernek kurma noktasına geleceğiz. Çünkü, artık 65 yaş ve üzeri diye bir sınıf oluştu.

Eğer 65 yaş ve üzerinden bu kadar muzdaripseniz, bizim hepimizi Konya ovasına toplayın yakın. Yeter artık. Sizde kurtulun, bizde kurtulalım.”

yukarı çık
0
Paylaşım