Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya’daki TÜRGEV Yurdu ve İlim Yayma Cemiyeti’ndeki Yurtlar Yeniden Büyükşehrin Uhdesine Geçti

Antalya’daki TÜRGEV Yurdu ve İlim Yayma Cemiyeti’ndeki Yurtlar Yeniden Büyükşehrin Uhdesine Geçti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden yaptırılarak 2013 yılında öğrenci yurdu olarak kullanıma açılan yur binası,

Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetmesinin ardından, Ak Partili Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra 49 yıllığına CHP’nin ret oyuna karşılık Ak Parti tarafından TÜRGEV’e tahsis edilmesi süreci yaşanmıştı.

Bunun yanısıra Muratpaşa sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti Büyükşehire ait olan ve öğrenci yurdu olarak hizmete girmiş bulunan binaların İlim Yayma Cemiyeti’ne yine 49 yıllığına iktisap edilerek tahsisini Ak Partili Türel mecliste karar aldırmıştı.

Bu geçen süre sonrası Büyükşehir Belediyelerinin CHP’li Başkanlara geçmesi sonrası bu tip cemaate verilen yurtlar teker teker geri alınmıştı. En son olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi 17.06.2022 tarihinde yaptığı devam meclisinde oy çokluğu ile bu ismi geçen üç öğrenci yurdunu Belediye uhdesine alan meclis kararını aldı.

Haberin Videosu:

CHP adına ilgili kararla ilgili gurup görüşünü aktaran Deniz Filiz sürecin gelişimini özetlemiş, sonuçta da bu yerlerin büyükşehir bünyesine yeniden katılması yönünde gurup olarak evet vereceklerini belirtmiştir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin ise konu ile ilgili şunları söyledi: “Bu maddeyle ilgili olarak tapuya tescili yapılmış, yoruma açık, hukuka aykırılık teşkil eden, hukuk servisinin de görüşünün olmadığı bir konuyla ilgili oylama yapılmaktadır.

Amaç üzüm yemekse 49 yıllığına verdiğimiz alanı bu meclisin bir tereddüdü varsa 30 yıl olarak düzelterek oylanması talebimizdir. Burada çok güzel başarılı hizmetler yapılmaktadır. Üniversite öğrencilerimizin faylandığı, son derece başarılı hizmet veren böyle bir müessesenin yıllardır devam eden hizmetinin

akamete uğramaması için bunun tahsisin iptali yerine 30 yıllığına tescil edilerek oylanması talebimizdir. Aksi takdirde Ak Parti gurubunun kararı reddir”

Haberin Videosu:01

MHP gurup sözcüsü: komisyon kararına katılmıyoruz.

İYİ Parti gurup sözcüsü: Komisyon kararı uygundur.

Saadet Partisi gurup sözcüsü: Bağlı bulunduğum teşkilat adına komisyon kararına katılmıyoruz.

Gurupların sözlerinin bitiminden sonra konuşan Başkan Böcek: “Yurtlarla ilgili Türkiye’de cami kenarlarında, üniversite bahçelerinde öğrencilerimiz sıkıntıya düştü. AÜ 73 bin civarında öğrencisi olan bir üniversite. Burada Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapmamız gerekiyordu?

Hemen 360 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu açma mecburiyeti, bulma mecburiyeti oldu. Devletin çıktığı yere gereğini yaptık. 335 öğrenci kapasiteli.

Şimdi burada Sayıştay diyor ki: senin kendi mülkiyetinde bir yer var ama sen ayda 100.300 para ödüyorsun, gibi kişiye borç çıkma durumu dahil olmak üzere Sayıştay raporlarında bellidir. Oylamaya sunuyorum” dedi.

Yapılan oylamanın sonucu şöyle oldu:

Kabul edenler CHP: 31 evet

Ak Parti: 24 ret

İYİ Parti: 13 evet

MHP:6 ret

Saadet Partisi: 1 ret

yukarı çık
0
Paylaşım