Menu
RSS

Antalya’da Yılmaz Demokrasi Savunucusu Uğur Mumcu Törenle Anıldı

Antalya’da Yılmaz Demokrasi Savunucusu Uğur Mumcu Törenle Anıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi öncülüğünde siyasi partiler ve sendikalar, demokratik kitle örgütleri Uğur Mumcu’yu anmak ve Ataya çelenk sunmak için

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Törende açılış konuşmasını yapan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Artık Türkiye bağımsız değildir! Adalet ve demokrasi de yoktur. Ancak millet bunca zorluk karşısında dahi umudunu yitirmemiş, birliğini korumuştur” dedi.

Çelenk sunma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nuri Cengiz ve yönetimi, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve yönetimi, CHP ilçe başkanlıkları ve yönetimi, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, sendika temsilcileri, ve halk katıldı.

ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, katledilerek öldürülen aydınları saygıyla andığını belirterek, Prof. Dr. Muammer Aksoy'un cenaze töreninde en önde fotoğrafını taşıyan kişi Uğur Mumcu'ydu! Hukukçu-Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ise 24 Ocak 1993'de emperyalizm tarafından şehit edildi.

Türkiye'de her anlayıştan insanımız Uğur Mumcu'nun dürüstlüğüne güven ve saygı duyduğu için ölümünden sonra arkasından milyonlar yürümüş ve sahip çıkmıştır. Mustafa Fehmi Kubilayları, Muammer Aksoyları, Uğur Mumcuları, Bahriye Üçokları, Ahmet Taner Kışlalıları, Abdi İpekçileri,

Gaffar Okkanları, Necip Hablemitoğluları, Mustafa Yücel Özbilginleri, Kuddusi Okkırları, İlhan Selçukları, Albay Ali Tatarları, Vural Avarları ve binlerce vatanseveri; bağımsızlığımız için Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için şehit verdik ve ne yazık ki hala vermeye devam ediyoruz.

Onlar; Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için Adalet ve Demokrasi için kısacası Tam Bağımsız Türkiye için şehit oldular. Hepsini saygı ile anıyor ve ışıklar içinde yatsınlar diyoruz” diye konuştu.

Başkan İbrahim Daş, “Gericiliğe, bölücülüğe, işgale, sömürüye, hırsızlığa, her türlü yozlaşmaya ve yabancılaşmaya ve tüm bunların suçlusu emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı direnmek ve mücadeleyi kazanmak, Atatürk'ün manevi mirasçıları olarak hepimizin tarihi görevidir!

Uğur Mumcu Araştırma Gazetecilik Vakfı 24-31 Ocak tarihlerini "Adalet ve Demokrasi Haftası" ilan etmiştir. Her yıl bir tema ile etkinliklerimiz sürmektedir. Bu yıl ki tema "Yeniden Cumhuriyet" olarak belirlenmiştir. Uğur Mumcu, her zaman Türkiye'yi bekleyen tehlikeleri işaret etmiş ve haklı çıkmıştır.

Uğur Mumcu'nun doğruları bugün için de hala geçerlidir. "Siyaset-Ticaret-Medya-Terör" ilişkilerinin ABD emperyalizmi ile bağlarını halkımıza anlatmış ve söylediklerinde hep haklı çıkmıştır. Bugün gelinen noktada ise Türkiye, yirmi yıldır tarihinin en uzun ve en karanlık gecesini yaşamaktadır.

Bunca zaman içinde ülkemizde ve bölgemizde Büyük Ortadoğu Projesi yol alsın diye rejim değiştirilmiş, TBMM etkisiz ve yetkisiz hale getirilmiş, salgınlar bahane edilerek ekonomimiz sıfırlanmıştır. Yetmemiş mülteci adı altında düzenli göç ile milletin iradesi etkisiz kılınmak istenmiştir.

Artık Türkiye bağımsız değildir! Adalet ve demokrasi de yoktur. Ancak millet bunca zorluk karşısında dahi umudunu yitirmemiş, birliğini korumuştur. En önemlisi de Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ruhuna sahip çıkmaya devam etmektedir.

Sizler de bugün olduğu gibi bundan sonra da Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i hukuk ruhundan ayrılmayınız! Tüm ayrılıklarımızı ertelemek ve sabırla bir arada durmak zorundayız. Korkuya ve kaygıya kapılmadan sakinliğimizi koruyarak, Cumhuriyetimiz için demokratik yollarla

sandığa sahip çıkmalıyız! Hiç şüpheniz olmasın ki 2023 yılı ne bir vizyon ne de yeni bir yüzyılın başlangıcı değil 2023 yılı milletin hayırlı evlatlarının önderliğinde, parlamenter rejime dönüş yılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Cengiz Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Hürriyet

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç ve ismi bu memleketle, bu toprakla özdeşleşmiş nice demokrasi şehidimiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı tam bağımsız bir Türkiye yolunda hayatını ortaya koyan,

ilkelerinden asla taviz vermeyen, kalemini eğip bükmeyen, cesaretleriyle düşmanlarına korku salan ve bu uğurda bedel ödeyen bütün aydınlarımıza, bütün demokrasi şehitlerimize, bütün Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarına bin selam olsun! Onları kalleşçe öldürenlere inat Uğur Mumcu,

Muammer Aksoy, Bahriye Üçok ve bütün demokrasi şehitlerimiz milyonların kalbinde yaşamaya devam ediyor. Milyonlarca yurtseverin mücadelesinde, direnişinde, kavgasında yaşıyorlar! Bundan 29 yıl önce soğuk bir Ankara sabahında katlettiler Uğur Mumcu'yu.

O Uğur Mumcu ki; hiçbir tehdite, hiçbir baskıya boyun eğmeden, hayatı boyunca doğruları savunan, araştıran, sorgulayan, gerçekleri ortaya çıkartan, Allah ile aldatanları, naylon faturacıları, ihaleye fesat karıştıranları, hayali ihracatçıları, halkın alın terini sömürenleri hedefine almış onlarla kalemiyle mücadele etmiş bir isimdi.

Doğrulara, gerçeklere, Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerine, çağdaşlığa, laikliğe, emeğe, hakka, hukuka, adalete düşman bir avuç bezirganın baskısına, ölüm tehditlerine boyun eğmeden yazdı. Ömrü boyunca araştırdı. Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz dedi. Sordu, sorguladı.

Alemini susturamayanlar tarafından kalleşçe katledildi. O kalleşlere, o halk düşmanlarına inat Uğur Mumcu milyonların kalbinde zihninde yaşıyor! Uğur Mumcu yaşayacak! Çünkü Uğur Mumcu ölümsüzdür! Bu duygu ve düşüncelerle bütün demokrasi şehitlerimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyorum.

Yaşasın tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye! Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım