Menu
RSS

Antalya’da Lozan’ın 98. Yıldönümü Nedeniyle Ata’ya Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Antalya’da Lozan’ın 98. Yıldönümü Nedeniyle Ata’ya Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Antalya Cumhuriyet İçin Elele Platformu adına ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş tarafından organize edilen, Lozan Antlaşması’nın 98.yıldönümünde Ata’ya çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. CHP, İYİ Parti, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı, Eğitim İş Antalya Şube yöneticileri ve halkın katıldığı törende konuşan Daş,

“30 Ekim 1918’de Mondros Ateşkes Antlaşması imzalanmış, ülke işgale açık hale getirilmişti. Zaman ilerlemiş aynı Vahdettin hükümeti bu sefer 10 Ağustos 1920’de SEVR paçavrasını imzalamış, Ülkenin ve Türk Milletinin yok olmasının önünü açmıştı.

İşte böyle bir dönemde ATATÜRK önderliğinde kurtuluş ve kuruluş gerçekleşmiş, 24 Temmuz 1923’de Lozan Barış Antlaşması ile de sınırları belli bağımsız bir ülke olduğumuz tüm dünyaya kabul ettirilmiş oldu.

Lozan; emperyalizme karşı verdiğimiz haklı savaş sonucu kazanılmış bir zaferdir. Lozan ile bir vatan kazanılmış ve millet olunmuştur. Unutturulmak istenen budur!” dedi.

Daş konuşmasına şöyle devam etti: “İşte bunu içindir ki vatanımızın bütünlüğünün milletimizin birliğinin parçalanması için Lozan Barış Anlaşması geçersiz hale getirilmektedir.

Lozan’ın geçersiz hale getirildiğini, Yunanistan’ın Ege’deki adaları işgalinden anlıyoruz. Lozan’ın geçersiz hale getirildiğini, Lozan ile kaldırılan ekümenik patrikhanenin ve kapitülasyonların tekrar hayata geçirilmesinden anlıyoruz. Lozan’ın geçersiz hale getirildiğini,

Kıbrıs’ta KKTC’ni yok eden Annan Planı’nın uygulanmasına devam edildiğinden anlıyoruz. Lozan’ın geçersiz hale getirildiğini; ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin organize ettiği mülteci akınına karşı sınırlarımızı ardına kadar açanlara baktığımızda anlıyoruz.

Hiç kimseyi tahkir ve tahrik derdinde değiliz ancak Türk Milleti’ne gerçekleri söylemek de tarihi görevimizdir.

Gerek Möntro Boğazlar Anlaşması gerekse Lozan Barış Anlaşması; ülkemizin ve bölgemizin güvenliğinin sigortalarıdır. Bu iki anlaşmayı geçersiz kılmak, Cumhuriyetimizi ve üniter yapımızı geçersiz kılmak demektir. Tarih bu ateşten gömleği Türkiye’ye layık görenleri affetmeyecektir.

Ancak umutsuz değiliz. Bugün burada olduğu gibi yurdun dört bir yanında milletin hayırlı evlatları el ele vererek Lozan Barış Anlaşması’na sahip çıkmaktadır.

Hiç şüpheniz olmasın ki gün gelecek ülkemizde ve bölgemizde Lozan Barış Anlaşması tekrar egemen olacaktır.

O gün ülkemizde ve bölgemizde ABD emperyalizminin ve işbirlikçi iktidarlarının işgali son bulacaktır.

O gün ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine peşkeş çekilen yerüstü ve yeraltı tüm kaynaklarımız millileştirilecektir.

O gün Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin bu şanlı mirasına herkes sahip çıkacaktır.

Unutulmamalıdır ki Lozan milli bir antlaşmadır ve Lozan şerefimizdir!

Basından sansürün kaldırılmasının 112. yılında ve Basın Bayramı olarak da kutlanan bugün de; basınımızın Ali Kemalleri, ABD emperyalizmine hala uşaklık etmeye devam etmektedir. Diğer yandan bu haklı mücadelemizden geri adım atmayan vatansever basınımız da emperyalizme ve

işbirlikçi iktidara karşı onurlu mücadelesini sürdürmeye devam etmektedir. Çünkü yüz yıl önce SEVR paçavrasıyla günümüzde ise BOP ( Büyük Ortadoğu projesi) ile hazırlanan büyük suikastın Milletimiz tarafından görülmesi istenmemektedir.

Oyunun oynandığı sahnede perdeler kapalı kalsın bu büyük suikastın oyuncularını kimse görmesin istenmektedir.

Bu nedenle haklı mücadelemizden geri adım atmayan; vatansever ve onurlu duruş gösteren. Vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği için mücadele eden basınımız Önünde saygıyla eğiliyoruz...

Amerika ve yerli işbirlikçilerinin Cumhuriyeti’mizi yok etme planlarını bozacak güç hepimizde vardır. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yoludur. Sizleri yeni SEVR Antlaşmalarını tekrar yırtıp, LOZAN ANTLAŞMASINI emperyalizmin yüzüne çarpma görevine çağırıyoruz.

Tam Bağımsız bir Türkiye yaratmak kararlılığı içinde omuz omuza mücadele edenleri tüm kalbimizle kutluyoruz”

Lozan Milli Onurumuzdur!

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran ise yaptığı konuşmada şunları söyyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz liderliğinde; emperyalizme ve işbirlikçilerine tarihte ilk kez diz çöktüren milletimiz; 24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Antlaşmasıyla büyük bir siyasi zafer kazanmıştır. 98. Yıldönümünde bir arada olmaktan onurluyuz gururluyuz.

Kurtuluş Savaşımızın nişanesi Lozan Barış Antlaşmasının 98. yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Millî Mücadele kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Mekânları cennet olsun.

Lozan Antlaşması; milli onurumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli ve tapusudur. Cumhuriyetimizle ve Atatürk ile sorunu olanların bir diğer hedefi de Lozan Antlaşmasıdır.

Kurtuluş Savaşımızı ret edenler ve "keşke Yunan kazansaydı." diyebilecek kadar milli haysiyetten yoksun olanlar; Atatürk Cumhuriyeti'ne, çağdaş kazanımlara saldırmakla yetinmeyip Lozan Antlaşması'na da dil uzatmaktadırlar.

Unutulmamalıdır ki Lozan Barış Anlaşması ve Möntro Boğazlar Anlaşması başta olmak üzere Cumhuriyeti cumhuriyet yapan anlaşmalar, büyük önder Gazi Mustafa kemal ATATÜRK'ün dünya lideri olduğunun en önemli göstergesidir”

Lozan Barış Antlaşması Bizim Onurumuzdur!

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ise yaptığı konuşmada “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın sonunda, artık miladını doldurmuş, bin bir parçaya bölünmüş, modern dünyanın oldukça gerisinde kalmış Osmanlı yıkılmış, yerine aydınlanma değerlerinin temel alındığı,

bağımsızlığın vazgeçilmez ilke olarak kabul edildiği, kul yerine yurttaşlık bilincine dayalı bir Cumhuriyet kurulmuştur.

Genç Türkiye Cumhuriyeti, savaş meydanlarında kazandığı zaferi diplomasi masasında da perçinlemiş, teslimiyet antlaşması olan Sevr yırtılıp atılmış yerine Lozan Barış Antlaşması imzalanmıştır!

Lozan bizim onurumuzdur,

Lozan bizim gururumuzdur!

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi "Bu antlaşma, Türk milletine karşı yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir bir belgedir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir."

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerini bir türlü içine sindiremeyen; laiklikle, aydınlanmacı değerlerle, kadın-erkek eşitliğiyle, demokrasiyle, Atatürk ile kavgalı SARAY REJİMİ, fırsat bulduğu her alanda Lozan Antlaşması’na saldırıyor!

Birileri Lozan'ı küçümsemeye hatta karalamaya dursun bizler bağımsızlığımızı tüm dünyaya tescil ettirdiğimiz siyasi ve diplomatik zafer olan Lozan Barış Antlaşması'nın 98. yılında Lozan’a sahip çıkmaya devam edeceğiz!” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım