Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya’da Coşkulu Alternatif 19 Mayıs Töreni

Antalya’da Coşkulu Alternatif 19 Mayıs Töreni

Sabah yapılan ve sönük geçtiği görülen 19 Mayıs çelenk töreninden sonra Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu’nun çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan siyasi partiler, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek,

Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyesi Vekil ve Temsilcileri, TMMOB’ye bağlı odalar, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda Atatürk sevdalıları alanı doldurdu. Saygı duruşu ve İstiklan Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalar yapıldı.

Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş yaptığı konuşmada  “Her bayram olduğu gibi bu bayramda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık mücadelesine,

İlke ve devrimlerine sahip çıkarak bu meydanı doldurdunuz. Sesinizi Antalya’dan dosta düşmana duyurdunuz. Bu büyük sahiplenme ve kararlılık için; sizlere ve gelemeyip yüreğini gönderen herkese çok teşekkür ederiz.

Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran tüm şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Onları gururla ve minnetle anıyorum” dedi.  Daş konuşmasına şöyle devam etti:            

19 Mayıs’ta Yakılan Meşale Sönmedi, Yeniden Başaracağız!

“19 Mayıs, Sevr Antlaşmasını yırtıp Lozan’a giden yolun başlangıcıdır. 19 Mayıs vatan bir bütündür parçalanamaz diyenlerin ayağa kalktığı gündür ve Kemal Paşa’nın milletimizin birlikteliğinin hiç sönmeyen meşalesini yaktığı günüdür.

Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu olarak her bayramda olduğu gibi hem birlik ve beraberliğimizi sağlamayı hem de Türkiye’de yaşananlarla ilgili gerçekleri dosta düşmana duyurmayı tarihsel bir görev biliyoruz.

Kurtuluş ve kuruluş mücadelesine bakıldığında, dünyada bir eşi benzeri olmayan Cumhuriyetimiz ne yazık ki son yıllardaki basiretsiz siyasetçilerin yanlış politikaları sonucu çok büyük tehlike altındadır.

Cumhuriyet rejimimiz değiştirilmiş, üniter bütünlüğümüz tehlikeye girmiştir.

Ancak umutsuz olduğumuzu kimse düşünmesin! Bu haklı mücadelemizde asla umutsuz değiliz. Kaç yıl sürerse sürsün kaç ömür biterse bitsin mücadelemiz sürecek ve eninde sonunda kazanılacaktır.

Şerefli bir milletin şanlı çocukları olarak bizlerin gönülden gerçekleştirdiği ittifak buradadır.  Aziz Vatanımıza ve milletimize, işimize, aşımıza, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Nasıl ki 23 Nisan 1920’de toplumun tüm kesimleri aralarındaki ayrılıkları değil birliktelikleri öne çıkarıp parlamenter sistemi kurarak halkın egemenliğinde kurtuluş ve kuruluş savaşı verdiysek ve başardıysak bugün de bunu yapacak gücümüz var.

Bugün milletin hayırlı evlatlarının anlaştığı ve Türkiye için çok önemli olan tek bir konu var o da parlamenter sisteme geri dönüştür.  Bugün parlamenter sistem geri dönüş dışında başka bir maddede birlik aramaya gerek yoktur.

Türkiye’nin sorunlarının büyük bir çoğunluğu zaten parlamenter sisteme geri dönülünce çözülecek sorunlardır.

Hiç şüpheniz olmasın ki Cumhuriyet rejimimizi ve parlamenter sistemimizi tekrar inşa ettiğimizde bayramlarımızı bayram gibi kutlayacağız. O güne kadar bayramlarımız, mücadele azmimizin ateşlendiği, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği günler olacaktır”

İYİ Parti İl Başkanı Başaran İktidara Sert Sözlerle Yüklendi

İbrahim Daş’ın ardından kürsüye gelen İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran oldukça sert bir konuşma yaparak AKP’ye ve iktidara yüklendi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 10 Kasım törenlerinde, devlet yönetiminin temsilcilerinden hiç kimsenin konuşmamasını çok sert bir dille eleştirdi.

Başaran, “Ülkeyi 19 yıl yöneten insanlar bugün Cumhuriyet Meydanı’nda 1-2 kelime söylemez mi? ‘Keşke Yunanlılar kazansaydı’ diyen adamların bile cenazesinde konuşuyorlar.

En azından bu insanların temsilcileri buraya gelip Atatürk için, cumhuriyet için bir konuşma yapsaydı” dedi

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunumu törenin de yaptığı konuşma büyük ses getirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 10 Kasım törenlerinin sönük geçmesini eleştiren Başaran, “Antalya Valisi tören alanına iniyor.

Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenk sunumunun gerçekleşiyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sayın Valimiz dönüyor selam verip devam ediyor.

Bu söylediklerim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaşandı. Bunun anlamı ne? Bu ülkedeki insanların insan sayıldığı, özgürlüğümüzü, demokrasimizi Atatürk’ün bize hediye ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’dır.

Günün anlamıyla ilgili devlet yönetiminin temsilcilerinden kimse bir kelime söz etmedi. 10 Kasım geliyor, aynı şekilde törende bu şekilde duruyoruz. Sayın Valimiz program başlamadan 2-3 dakika önce bu meydana geliyor,

biraz önce anlattığım gibi Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengi sunuluyor. Yine saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sayın Valimiz törene katılanlara dönüyor, selam veriyor ve gidip arabasına dönüyor.

Bunu 10 Kasım’da yani ülkeyi kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yapıyor” dedi

Basın Bunu Dile Getirmeli

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak istiklal mücadelesini başlatan bir lider olduğunun altını çizen Başkan Başaran, “Ülkeyi 19 yıl yöneten insanlar bugün Cumhuriyet Meydanı’nda 1-2 kelime söylemez mi?

‘Keşke Yunanlılar kazansaydı’ diyen adamların bile cenazesine binlerce kişi gidiyor ve burada konuşmalar yapıyorlar. En azından bu insanların temsilcileri buraya gelip Atatürk için, cumhuriyet için bir konuşma yapsaydı.

Atatürk’ün de dediği gibi, ‘bu kan bizim damarlarımızda mevcut. İnşallah bu Türk milleti, hepimiz ittifak halinde bir araya geleceğiz ve yeniden milli bayramlarımızı hep beraber büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Demokrasilerde yasama, yürütme ve yargı var. Demokrasinin bir 4’ncü denetim kurumu da basındır. Sayın basın mensuplarının da bu konuyu Türkiye genelinde gündeme getirmelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’yi AKP’den Gençlerimiz Kurtaracak

Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu öncülüğünde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz,

“AKP’nin ülkeyi getirdiği bu karanlıktan bizleri gençlerimiz çıkaracaktır” dedi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu’nun öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Meydan’daki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan törende konuşmacı olan

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, gençliğin ülkemizin geleceği açısından sarf ettiği öneme vurgu yaptı. 20 yıllık AKP iktidarının ülkeyi sürüklediği karanlıktan gençlerin azmiyle kurtulacaklarını ifade eden

Başkan Nuri Cengiz’in konuşmasının tamamında şu ifadeler yer aldı;

“Emperyalizme karşı direnişin, bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs; kurtuluşun, kuruluşun, bir milletin küllerinden doğuşunun tohumlarının atıldığı o büyük yürüyüşün ilk adımıdır.

Mütareke devletlerinin kuklası olan padişahın, idam fermanını halkın vicdanına sığınarak, tarihine duyduğu saygı neticesinde yırtıp atan, Samsun’a o büyük direnişi başlatmak üzere ayak basan

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Bu önemli günü, bu tarihi günü Ulu Önderimiz Atatürk, cumhuriyeti emanet ettiği gençlere adamıştır!

Bağımsızlığımız, kurtuluşumuz uğruna, “Ya İstiklal Ya Ölüm!” diyerek emperyalizme karşı direnenlere, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran yürekli kadrolara bin selam olsun!

Maalesef Cumhuriyetin kurucu değerleriyle, akılla, bilimle, laiklikle sorunu olan, farklı ses ve görüşlere tahammüllü olmayan, Başkanlık Rejimiyle kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, hak ve özgürlükleri budayan,

demokrasiyi hiçe sayan, çoğulculuğu rafa kaldıran karanlık bir SARAY iktidarının yönetimi altındayız!

Cumhuriyetin emanet edildiği gençlerimiz; İşsizlikle, yoksullukla, yoksunlukla boğuşmaktan, Bu karanlık, bu yozlaşmış iktidarın kurbanı olmuş, önünü göremez hale gelmişlerdir!

Gençlerimiz hayal kuramıyor,

Gençlerimiz yarını göremiyor!

Gençlerimiz mutlu değil!

Ancak kimsenin şüphesi olmasın; elbet bugünler de geçecektir.

Gençlerimiz bu ülkenin geleceği, aydınlık yarınlara olan umudumuz, kısaca bizim her şeyimizdir!

20 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği bu karanlıktan, bu darboğazdan bizleri; Çanakkale’de ölüme yürüyen 15’lik delikanlıların, emperyalizme göğüs germiş olmanın gururuyla darağacına gülümseyerek yürüyen Deniz’lerin ruhuyla,

boyun eğmek nedir bilmeyen gençlerimiz çıkaracaktır!

Büyük Atatürk’ün engin ve ışıklı yolunda yürüyen gençlerimiz başta olmak üzere;

Tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluşu getiren mücadelenin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve hasretle anıyorum.”

yukarı çık
0
Paylaşım