Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya CHP Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır: 'Siyaset Meslek Değil, Görevdir'

Antalya CHP Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır: 'Siyaset Meslek Değil, Görevdir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra milletvekili adayı Sururi Çorabatır hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Çorabatır,

"Emek harcayarak buralara gelmiş olsam da bana bu koltukları Antalya verdi. O yüzden bu şehre borcum var" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi 1. sıra milletvekili adayı Sururi Çorabatır basın ile buluştu. Antalya sorunlarına dair değerlendirmelerde bulunan Çorabatır, “Turizm ve tarım başta olmak üzere Antalya’nın sorunlarını biliyoruz" dedi.

İlk günden bu yana Antalya’yı karış karış dolaştığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi 1.  sıra milletvekili adayı Sururi Çorabatır, “1 Nisan’dan beri sahadayım. Hem saha da vatandaşlar buluşmamız hem de iktidar olduğumuzda yapacaklarımıza dair çalışmalarımızı arkalıksız olarak sürdürüyoruz. 

Sahada olduğum sürece yalnızca kent merkezilerin değil kırsala da gittim. Özellikle Torosları yakından inceledim. Orada hala özümüz, ruhumuz hala capcanlı duruyor. O insanlara dokunmamız, o insanlara ulaşmamız lazım. Şirketlerim var, yüzlerce arkadaşımla beraber çalışıyorum.

Ancak siyasete girince insana dokunmanın daha başka bir onur olduğunu gördüm. Antalyamıza ve turizme olan katkılarımızı da düşünerek şahsımı birinci sıradan milletvekili adayı yapan genel başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum.

Hem genel başkanımın hem de vatandaşımın teveccühünü boşa çıkarmayacağım. Antalya’nın ve Torosların bizlere ihtiyacı var” diye konuştu.

'Siyaset Meslek Değil, Görevdir'

Mütevazı bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Sururi Çorabatır, "Klasik milletvekili ve ona dair algıları yıkmak istiyorum. Alışılmışın dışında bir siyasetçi olduğumu düşünüyorum. Sen neysen, ben de oyum. Bundan da gurur duyuyorum. Ben her şeyi bilemem. Böyle bir şey de mümkün olamaz.

Bu nedenle bizler ortak akıl ile hareket edeceğiz. Bu çizgimizi de seçilip mazbatamızı alınca da bozmayacağız. Bu düsturla hem mecliste hem de saha da koşturmaya devam edeceğim. Beni buralara Antalya getirdi. Her ne kadar emek harcayarak buralara gelmiş olsam da bana bu koltukları Antalya verdi.

O yüzden bu şehre borcum var. Borç aldığım siyasi kartviziti, Antalya halkına siyaseti yaparak ödeyeceğim. Siyaset meslek değildir, görevdir. Bir emekli albay çocuğu olarak hem cumhuriyete hem Antalya’ya olan borcumu bu şekilde ödeyeceğim’ ifadelerini kullandı.

Seçime sayılı günler kala yaşanan siyasi gerginliği de değerlendiren Çorabatır, "Taşlamalar, saldırılar, yuhalamalar oluyor. Barışı temsil eden bir sektör temsilcisi olarak bunları şiddetle ret ediyor ve kınıyorum. Bu konuda en güzel cevabı aracına taş atan genç için ‘isim vermeyin o bize lazım’ diyen genel başkanımız verdi.

Sükûnet lazım, sağduyu lazım. Öfke, ötekileştiren, ayrıştırma gibi kavramlar kesinlikle bizde yok. Özellikle Antalya gibi bir turizm ile ekonomisini döndüren bir şehre böyle sertlikler hiç ama hiç yakışmaz" dedi. Sandık güvenliği ile alakalı sorulan bir soruya cevap veren Çorabatır,

“Sandık güvenliği konusunda tedbirlerimizi aldık. Birçok müşahidimiz sandıklarda yer alacak. Zaten bu konudaki tavrımızı İstanbul seçimlerinde de gösterdik. Hiçbir sorun olmayacaktır’ ifadelerini kullandı.

Sururi Çorabatır Tarım ve Orman Bakanlığı’nın isminin Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı olarak değişeceğini ve bu değişime uygun politikada çalışacağını sözlerine ekledi.

Antalya’da turizmi çeşitlendirerek kente daha fazla turist çekmek istediklerini aktaran Çorabatır, “Antalya’da turizm çok hızlı bir şekilde gelişti. Bu süreçte yoğun ve hep koşturmalı geçtiği için Antalya’da destinasyon turizmine geçilemedi. Antalya şu anda sağlık turizminde fena durumda değil.

Lara’ya çıktığınızda neredeyse her 3 kişiden biri saç ekimi yaptırmış. Bu kişilerin çok büyük bölümünü de yabancı turistler oluşturuyor. Bisiklet, doğa, tarihi kentler, müzeler ve spor gibi çok farklı alanlarda turizm çeşidini artırarak hem daha fazla turizm geliri elde edilmeli

hem de turizm çeşitliliğinin elde edilmesiyle de tek bir yöne mahkûm kalmak zorunda kalınmayacak. Yatırımlarımız devam edecek sistem ve turizm çeşitliliğini artıracağız. Antalya, İzmir ve İstanbul’u önümüzdeki dönemden itibaren turizm alanında daha fazla destekleyerek hak ettikleri yerlere getireceğiz” dedi.

Sururi Çorabatır Hakkında:

Sururi Çorabatır, 1966 yılında İstanbul’da doğdu. Babasının subay olması sebebiyle sırasıyla İstanbul, Edremit, Kıbrıs, Diyarbakır, Ankara yaşadı. Şu anda da ikametgahı bulunan ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adaylığını üstlendiği Antalya’da yaşamaktadır.

Üniversite öğrenimine Ankara’da devam ederken, iş hayatında turizm sektörünü tercih ederek 1984 yılında Ankara Etap Altınel Oteli’nde çalışmaya başladı.

Evli, üç çocuk babası ve bir torun sahibi olan Çorabatır, yöneticiliğe olan ilk adımını 1990 yılında Antalya Manavgat ilçesine bağlı Belinda Otel’de işletme müdürü olarak attı.

 Sırasıyla Calimera Serra Palace, Palm Garden, Serra Garden, Serrapark tesislerin adı olmak üzere; inşaat yatırımında bulunan ve halen otel işletmeciliği faaliyeti gösteren; Yaşar Turizm Yatırımları İşletmecilik A.Ş. ve Batuser Turizm İnşaat Gıda Peyzaj ve Tarım LTD. ŞTİ. Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Afyon Sandıklı’da topraksız tarım üzerine domates üretimi yapan Varnet Group Yaşarlar Seracılık şirketinin Yönetim Kurulu Üyesidir.

yukarı çık
0
Paylaşım