Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya CHP’li Kadınlardan Deveci’ye Tam Destek

Antalya CHP’li Kadınlardan Deveci’ye Tam Destek

CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci 19 İlçe Kadın Kolları ve üyeleri ile birlikte düzenlediği toplantıda milletvekilliğine adaylık için onay istedi ve

tüm kadınlardan coşkulu şekilde onay aldı. Deveci yaptığı konuşmada “Antalya’da Atatürk zamanında bir kadın milletvekilimiz olmuştu. Türkan Özbaştuğ. Ondan sonra Antalya’da bir kadın milletvekilimiz olmadı. Erkek egemen siyaset ortamında bu gerçekleşmedi.

Bu süreçte yola çıkıyoruz. Sizlerden gelen talep doğrultusunda yola çıkıyoruz. Kimse tek başına ben adayım diyemez. Ancak biz birlikte olursak sesimizi duyururuz. Bu bireysel bir mücadele değil, örgüte emek veren insanların temsiliyette olması. İlk kez olacak bu, kadın örgütünden gelen birinin milletvekili olması” dedi.

Duygusal anların yaşandığı toplantıya CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ▪️Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bahar Önal, CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz ve çok sayıda CHP’li kadın katıldı. Geçmişten bu yana yaptığı çalışmaları kısaca özetleyen Deveci,

kadınlardan vekil aday adaylığı için onay isterken gözyaşlarını tutamadı.

Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Nuri Cengiz, mevcut iktidarın seçimlerde çeşitli ayak oyunları oynadığını hatırlatarak, toplumsal barışa ve dünyada da barışa katkıda bulunarak bugünlere gelindiğini belirtti.

Farklı siyasi partilerle demokrasi paydasında birleşerek zafere ulaşılacağını, kadınların verdiği mücadeleye de teşekkür eden Cengiz: “Bu altmış günde oldukça yoğun bir performansla çalışmak zorundayız. Sizlere güvenim tam. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların yok sayılarak kendi imzaladıkları

İstanbul Sözleşmesi’nden kendileri çıkarak yanlarında aldıkları ortakları ile kadını toplumdan dışlamak şeklindeki tavırları bizim mücadele azmimizi daha da bileylemektedir”

Geçmişten bu yana partideki görevleri ve yaptıklarını anlatırken duygulanan Nilüfer Deveci 7 yıllık mücadeleyi özetledi. Her adımda bir şeyler öğrendiğimiz bir çalışma süreciydi bu diyen Deveci şöyle konuştu:

Bu duyguyu anlamak için siyaset yapmak gerektiğini, sadece elini değil gövdeni bu çalışma içine koymak gerekiyor. İyi ki bu süreçleri yaşamışım, Atatürk’ümüzün bize verdiği bir görev var; bilgilerimizi aktarmak, öğretmek ve gelecek kuşaklara örnek olmak.

Zaman zaman aksilikler yaşanabiliyor, olumsuzluklarla karşı karşıya kalınabiliyor ama biz kadın olarak ayaktayız, inançlıyız, kararlıyız, güçlüyüz, başaracağız. Bu ülkede iktidara gelenler olarak, bu süreçte ben de orada görev aldık diyeceksiniz, benim de emeğim var, katkı koydum,

katkı koymaya da devam edeceğiz diyeceksiniz. Mazeret yok, Her şeyle karşılaşabilirsiniz. Yumurta attılar kafamıza, taşlandık, araçlarımızın lastiğini patlattılar, çok şey yaşadık ama hiçbir zaman yılmadık, yılmayacağız.

İktidar geliyor. CHP’nin iktidara gelmesini görmek, İstanbul Sözleşmesi gibi sözleşmeyi yeniden hayata geçirmek, depremdeki kayıp çocukların yeniden aileleriyle buluşmasını sağlamak, ülkemizin geleceğine, eğitim sistemine katkıda bulunmak, çevremizi, doğamızı korumak. Tüm bunların mücadelesini vermek için yola çıkıyoruz.

Antalya’da Atatürk zamanında bir kadın milletvekilimiz olmuştu. Türkan Özbaştuğ. Ondan sonra Antalya’da bir kadın milletvekilimiz olmadı. Erkek egemen siyaset ortamında bu gerçekleşmedi.

Bu süreçte yola çıkıyoruz. Sizlerden gelen talep doğrultusunda yola çıkıyoruz. Kimse tek başına ben adayım diyemez. Ancak biz birlikte olursak sesimizi duyururuz. Bu bireysel bir mücadele değil, örgüte emek veren insanların temsiliyette olması. İlk kez olacak bu, kadın örgütünden gelen birinin milletvekili olması.

Biz eşit temsiliyet istiyoruz. Listeler hazırlanırken, başkanımızdan bunun sözünü istiyoruz. (İl Başkanı Cengiz ise bu arada ben de eşit temsiliyeti savunuyorum.)

yukarı çık
0
Paylaşım