Menu
RSS

Antalya ADD Başkanı İbrahim Daş: Bu Devlet Kuvay1 Milliye’nindir!

Antalya ADD Başkanı İbrahim Daş: Bu Devlet Kuvay1 Milliye’nindir!

Ülkemizin yetiştirdiği değerli gazeteci, yazar, siyasetçi, bilim adamı ve birçok vatanseverin, demokrasi şehidinin ölüm yıldönümü nedeniyle 24 Ocak-31 Ocak arası Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anılmaktadır.

Bu yılki haftanın teması da “Bu devlet Kimin” olarak belirlenmiştir.

Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle ülkenin yüzakı Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yurtseverler Ata’ya çelenk sundular. Törende konuşan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş,

“Atatürkçü Düşünce Derneği Gene! Başkanı; Atatürkçülüğün ve tam bağımsızlığın ödün vermez savunucusu, Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve hemşerimiz Prof. Dr. Muammer AKSOY,

31 Ocak 1990 günü saat 19.05'te Ankara Bahçelievler'deki evine giderken şehit edilmişti. Prof. Dr. Muammer AKSOY'un cenaze töreninde en önde fotoğrafını taşıyan kişi ise Uğur MUMCU’ydu.

Haberin Videosu:

Hukukçu-Gazeteci-Yazar Uğur MUMCU ise 24 Ocak 1993’de emperyalizm tarafından şehit-edildi. Türkiye’de her anlayıştan insanımız Uğur MUMCU’nun dürüstlüğüne güven ve saygı duyduğu için ölümünden sonra

arkasından milyonlar yürümüş ve sahip çıkmıştır” dedi.

Daş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık Türkiye bağımsız değildir. Adalet ve demokrasi de yoktur. Hukuk yoktur. Onun için bütün dosyalar faili meçhul olarak kalmıştır.

Unutmamalıyız ki; gericiliğe, bölücülüğe, işgale, sömürüye, hırsızlığa, her türlü yozlaşmaya ve yabancılaşmaya ve tüm bunların suçlusu emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı direnmek ve mücadeleyi kazanmak,

ATATÜRK’ün manevi mirasçıları olarak hepimizin tarihi görevidir?

Uğur Mumcu Araştırma Gazetecilik Vakfı (umag) 24-31 Ocak tarihlerini “Adalet ve Demokrasi Haftası” ilan etmiştir. Her yıl bir tema ile etkinliklerimiz sürmektedir. Bu yıl ki tema “BU DEVLET KİMİN?” olarak belirlenmiştir.

Alt başlık olarak Uğur MUMCU’nun “Eğer bir ülkede işsizlerin, insanların insanca yaşama özlemlerine karşı devlet susacaksa "Bu devlet kimin devletidir?" diye sormak tüm yurttaşların hakkıdır.

Devlet hastasına doktor, öğrencisine okul götürdüğü sürece vardır. Halkını insan gibi yaşatamayan devlet, ne milli devlettir, ne demokratik, ne de sosyal devlettir.” sözleri belirlenmiştir.

Uğur MUMCU, her zaman Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri işaret etmiş ve haklı çıkmıştır. Uğur MUMCU’nun doğruları bugün için de haki geçerlidir.

“Siyaset-Ticaret-Medya-Terör” ilişkilerinin ABD emperyalizmi ile bağlarını halkımıza anlatmış ve söylediklerinde hep haklı çıkmıştır.

Bizler bugün 'Bu Devlet Kimin?” sorusuna cevabımızı tekrar ediyoruz: Kendi çıkarları için yabancılarla işbirliğine giren değil Kuvayı Milliye ruhuyla Cumhuriyet i kuran kürk Milletinindir!

Bugün gelinen noktada ise ülkemizde ve bölgemizde ABD emperyalizminin politikaları eşbaskanlar eliyle yürütülmeye devam etmektedir. Diğer yandan ABD ve işbirlikçi iktidarlar uyguladıkları ekonomik programlarla:

ekonomik krizleri tetikleşerek topla tüfekle terbiye edemediği milletleri pandemi ile terbiye etmeye çalışmaktadır.

İlkemizde ve bölgemizdeki gelişmeler ise Türkiye Cumhuriyeti’ni bir iç kargaşaya götürecek tehlikeli gelişmelerdir. Rejimin değiştirildiği, TBMM’nin etkisizleştirildiği, egemenliğin tek elde toplandığı,

sosyo-ekonomik ve kültürel çöküşün ciddi boyutlara ulaştığı bir dönemde bugün olduğu gibi her zaman birlik ve beraberliğimizi sağlamak hepimizin tarihsel görevi ve sorumluluğudur diye düşünüyoruz.

Buradan tüm kurumlarımıza ve halkımıza sesleniyoruz. Gelin aramızdaki ayrılıkları bir kenara bırakarak; Büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları,

şehitlerimiz ve gazilerimiz önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetine, ulus devletimize, ATATÜRK’ün altı ilkesi başta olmak üzere devrimlerine ve parlamenter sistemimize sahip çıkasım.

Sözlerimi Uğur MUMCU’nun 1983 yılında yazdığı “Lozan ve Sevr” başlıklı yazısındaki şu çağrıyla bitirmek istiyorum. "Bu “kurt kapanı” karşısında Kurtuluş Savaşımızın o kutsal “Kuvvayı Milliye ruhunu” diriltmek.

Atatürk'ün “tam bağımsızlık” inanç ve siyasetini bir bayrak gibi dalgalandırmak tek seçenektir. Emperyalisti yenecek güç ulusal birlikten geçer. Bu oyunları tek tek aydınlığa çıkaracak ve ulusça üstesinden geleceğiz. “

yukarı çık
0
Paylaşım